Nopea ja helppo vuohenjuustopiiras - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

marraskuu
lokakuu

pe 9. helmikuuta 2018 22.52.00

Nopea ja helppo vuohenjuustopiiras

Vuohenjuusto, tomaatti ja basilika on nautinnollinen makuyhdistelmä. Niistä syntyy nopeasti ihana piirakka illanistujaisiin tai päivälliseksi salaatin kera tarjottavaksi. Kaikki aineet saa valmiina kaupasta – vuohenjuustoa, tomaatteja ja valmista pestokastiketta. Ne täytyy vain yhdistää ja paistaa uunissa.

Piirakka on hyvää sekä lämpimänä että kylmänä, mutta sen täytyy antaa jähmettyä hetki paistamisen jälkeen, tai mehut valuvat ulos.
Tein piirakan valmiista pyöreästä piirakkataikinasta, joka on tarkoitettu suolaisille piirakoille, mutta toki taikinan voi tehdä voi tehdä itsekin.
Riippuen siitä kuinka paljon rakastat vuohenjuustoa, käytä sitä piirakkaan yksi tai puolitoista pötköä. Tarvitset 15 viipaletta, että halkaisijaltaan 20 cm vuokaan tehty piirakka peittyy sopivasti.

1 pyöreä piirakkataikina, suolainen
3 rkl valmista pestokastiketta
5-6 tomaattia koosta riippuen
1-1,5 pötköä vuohenjuustoa
1 dl maitoa
1 kananmuna
muutama tippa hunajaa

Ota taikina sulamaan n. tunti ennen leivontaa.
Leikkaa tomaatit noin sentin viipaleiksi. Käytä piirakkaan vain tomaatin keskeltä leikatut viipaleet. Pistele kannat suuhusi tai tee salaatti. Leikkaa vuohenjuusto 15 yhtä paksuun viipaleeseen.
Laita irtopohjaiseen 22 cm halkaisijaltaan olevaan kakkuvuokaan leivinpaperi rypistämällä se ensin palloksi.
Kauli taikina n. 3 milliä paksuksi ja nosta se vuokaan ja sen reunoille. Pistele pohja haarukalla ja laita toinen leivinpaperi taikinan päälle ja kaada siihen piirakkahelmiä tai kuivattuja herneitä painoksi. Esipaista taikinaa 200 asteessa 10 minuuttia. Ota pois piirakkahelmet ja levitä pohjan päälle 2-3 rkl pestoa. Levitä peston päälle tomaattiviipaleet vieriviereen ja sen jälkeen täytä pinta vuohenjuustoviipaleilla.
Sekoita yhteen maito ja kananmuna ja kaada seos vuohenjuuston ja tomaatin koloihin. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes se on kypsä. Valuta kuuman piiraan pinnalla aavistus hunajaa.
Tarjoa rapean salaatin kanssa hiukan jäähtyneenä.

 

Hyvää viikonloppua!

xoxox
Hanna

Kommentit

Kommentointi