Nopeat mustikkaviinerit - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

marraskuu
lokakuu

pe 27. heinäkuuta 2018 09.59.00

Nopeat mustikkaviinerit

Luonto on niin ihmeellinen, vaikka on rutikuivaa, niin metsässä on mustikoita. Paljon pienempiä, kuin viime vuonna, mutta makua on sitäkin enemmän. Taiteilin pieniksi makeiksi paloiksi mustikka-tuorejuustoviinereitä valmiista croissant-taikinasta. Tiedättekö se taikina, joka myydään purkissa kaupan kylmäkaapista ja jonka pahvikääre revitään pois ja sitten purkkia napautetaan pöydän reunaan ja kas! Purkin sisään rullattu taikina ponnahtaa ulos purkista vallan voitonriemuisena!

(Voisarvitaikina taitaa olla oikeampi ilmaisu, mutta croissu mikä croissu!)
Hyvät pikku viinerit syntyvät valmiista taikinasta huippunopeasti. Näillä lämmöillä vain jäähdyttämiseen menee aikaa, mutta se on odotuksen arvoista, sillä herkkupalat maistuvat parhailta kylminä.
Idea on, että taikina rullataan auki leivinpaperilla vuoratulle pellille ja täytetään tuorejuustolla, mustikoilla ja pähkinöillä.

Kun taikinaa alkaa rullata auki kannattaa ottaa sakset lähelle, sijoittaa taikina uunipellin reunaan ja rullata sitä auki melkein toiseen päähän saakka. Sitten taikina leikataan poikki ja avataan loput taikinasta edellisen viereen. Ei haittaa, että taikinaan on tehty viillot valmiiksi croissanttien tekemistä varten. Viillot paistuvat kiinni uunissa.

 

Pikaviinerit

1 purkki valmista voisarvitaikinaa
200 g Philadelphiaa tuorejuustoa
2 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2-3 dl mustikoita
10 pekaanipähkinää tai 4 rkl mantelilastuja
1 dl tomusokeria
2 tl sitruunanmehua

Laita uunipellille leivinpaperi ja rullaa sille croissant-taikina. Katkaise taikina saksilla, kun olet melkein pellin päässä ja rullaa loput taikinasta toisen viereen.
Sekoita tuorejuustoon sokeri ja vaniljasokeri ja levitä juustoa keskelle taikinakaistaleita. Ripottele päälle mustikat. Murskaa käsissäsi pekaanipähkinät ja ripottele ne mustikoiden päälle.
Leikkaa saksilla noin sormen paksuiset viillot taikinaan molemmin puolin täytettä ja vedä suikaleet täytteen yli vuorotellen molemmilta puolilta.
Paista mustikkaviinereitä 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.
Sekoita tomusokeriin sitruunanmehu ja valuta kuorrutetta jäähtyneiden leivonnaisten päälle. Anna viinereiden jäähtyä mieluiten jääkaappikylmiksi, silloin ne ovat parhaimmillaan.

Ihania herkkuhetkiä!

Kommentit

Kommentointi