Ohukaisia suolaisella sienitäytteellä ja makealla mango-vadelmatäytteellä - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

marraskuu
lokakuu

pe 25. lokakuuta 2019 07.30.00

Ohukaisia suolaisella sienitäytteellä ja makealla mango-vadelmatäytteellä

Viikonlopun lettukestit

Mulla on ollut sienituuria, eli saalista on kertynyt mukavasti. Keittiössä on syntynyt piiraita, kastikkeita ja sienillä täytettyjä kasviksia. Nyt tein täytettyjä lettuja.

Mutta lettutaikina on suuri, joten samasta taikinasta voi rakentaa sekä makeita että suolaisia herkkuja.

Kaupassa oli makeita syöntikypsiä mangoja ja pakkasessa on ihana vadelmia, joten tein myös mango-vadelmalettuja. Jos tuoretta mangoa ei ole saatavilla, voi letun täytteeseen käyttää myös vauvoille tarkoitettua mangososetta.

Kun lettuja jäi vielä ylikin, pinosin ne lautaselle laittaen jokaisen letun väliin leivinpaperin. Oli tosi helppoa ottaa niitä jääkaapista seuraavana päivänä. Ja aamiaiseksi söinkin terveellisen aamupalaversion täytetystä letusta. Laitoin keskelle räiskälettä kolme ruokalusikallista bulgarian jugurttia ja pakastamiani vadelmia ja mustikoita. Päälle valutin teelusikallisen hunajaa – oli muuten ihana aamun aloitus!

Sienitäytteisten lettujen kanssa tarjosin raikkaan salaatin. Täyte on niin tuhtia, että nälkä lähti ja pysyi poissa pitkään. Mutta laitoinkin täytettä todella reilusti. Mielestäni tämän reseptin annos on kahdelle

 

Lettutaikina

 

2 munaa

5 dl maitoa

2 ½ dl jauhoja

½ tl suolaa

1 rkl rypsiöljyä

 

Sekoita kaikki ainekset yhteen. Paista voissa tai öljyssä ohuita pitsireunaisia räiskäleitä.

 

 

Sienitäyte

 

1 l suppilovahveroita

½  punasipuli

1 pieni valkosipulin kynsi

1 dl mascarponejuustoa

1 rkl tuoretta timjamia

1 kourallinen hienonnettua persiljaa

Suolaa ja mustapippuria maun mukaan

 

Puhdista ja hienonna sienet. Kuutioi sipuli ja valkosipuli pieniksi kuutioiksi. Laita sienet keskilämmölle rasvattomalle pannulle paahtumaan ja anna paahtua, kunnes lähes kaikki vesi on kiehunut pois sienistä. Lisää 2 rkl voita tai öljyä ja spulit. Kuullota seosta pannulla, kunnes sipulit on läpikuultavia ja pehmeitä. Lisää joukkoon mascarpone ja sekoita. Ota pannu liedeltä ja lisää yrtit ja mausteet. Tarkista suola.

Taittele räiskäle neljään osaan ja työnnä puolet täytteestä laskosten väliin.

 

Mango-vadelmaräiskäleet

 

1 syöntikypsä mango

1 dl kuohukermaa

1 dl mascarponea

1 rkl sokeria

vaniljaa maun mukaan

Pese, kuori ja kuutioi mango. Soseuta se sauvasekoittimella. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahdottamisen loppuvaiheessa mascarpone kerman joukkoon. Lisää mangosose ja mausta sokereilla.

Laita mangovaahtoa keskelle räiskälettä, lisää juuri ja juurisulaneita vadelmia ja kieritä räiskäle rullalle. Koristele mangovaahdolla ja vadelmilla ja huiskauta päälle tomusokeria tai kookosjauhetta.

 

Ihania lettukestejä!

xoxoxo

Hanna

Kommentit

Kommentointi