Paahdettua punakaalia hasselpähkinäkastikkeella - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

joulukuu
marraskuu
Tagit: vegaaninen,

pe 15. marraskuuta 2019 08.34.00

Paahdettua punakaalia hasselpähkinäkastikkeella

Tämä on hauska ja helppo vegaaninen resepti! Maukkaasta punakaalista leikatut viipaleet kypsennetään uunissa ja maustetaan ihanalla raikkaalla kastikkeella. Pihvit on maukas pääruoka esimerkiksi bataattimuhennoksen kanssa. Itse teen näitä mielelläni lounaaksi, kun teen töitä kotona. Jos on suurempi nälkä, seuraksi voi fiiliksen mukaan tehdä kikhernepyöryköitä, tai muhennosta härkiksestä tai muusta kasviproteiinivalmisteesta. Jos haluaa syödä lihaa, seuraksi sopii ihanasti jauhelihapihvit.

 

 

 

1 punakaali

3+3 rkl oliiviöljyä

40 g hasselpähkinöitä (vajaa 1 dl kokonaisia hasselpähiköitä)

1 iso punainen chilipaprika

1 ruukku minttua

½ luomusitruunan mehu ja raastettu kuori

1 rkl vaahterasiirappia

                               

 

Uuni 200°C

 

Poista kaalista päällimmäiset lehdet. Laita kaali pystyyn työpöydälle ja leikkaa sivusta pois parin sentin viipale. Leikkaa sitten kaalista neljä 2 cm paksua viipaletta. Jätä kanta paikoilleen, niin että viipaleet pysyvät kasassa.

 

Sivele pullasudilla viipaleiden molemmat puolet kevyesti öljyllä. Laita viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda niitä uunissa noin 30-40 minuuttia. Käännä viipaleet puolessa välissä paahtamista. Kaali saa tulla aivan kypsäksi ja pehmeäksi, se on valmista, kun terävä veitsi menee helposti kantapalan läpi.

Jos kaali alkaa saada liikaa väriä, ennen kuin se on täysin pehmeää, peitä viipaleet kevyesti foliolla.

 

Tee kastike

Paahda hasselpähkinöitä hetki kuumalla pannulla ilman rasvaa. Kun pähkinät ovat jäähtyneet, murskaa ne karheaksi rouheeksi.

Poista chilistä siemenet ja hienonna se aivan pieniksi kuutioiksi.

Laita kulhoon chili, hienonnettu minttu, sitruunaan raastettu kuori ja –mehu, vaahterasiirappi ja 3 rkl oliiviöljyä. Lisää joukkoon vielä pähkinämurska ja sekoita hyvin. Lusikoi kastike juuri uunista otettujen kaalipihvien päälle.

 

Ihanaa viikonloppua!

xoxox

Hanna

 

 

Kommentit

Kommentointi