Porkkasosekeitto ja juustopiiras - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

marraskuu
lokakuu

to 19. syyskuuta 2019 22.35.00

Porkkasosekeitto ja juustopiiras

Sosekeitto ja juustopiiras on herkullinen ja tukeva syysruoka. Molemmat on helpot valmistaa ja syntyvät nopeasti.

Keitossa maistuu porkkanan lisäksi appelsiini ja bataatti tekee siitä samettisen pehmeää.

Piirakan täytteenä on voimasta Västerbotten-juustoa, joten makua riittää.

Molemmat ruuat voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen, joten ne ovat myös kivat syksyiset vierastarjottavat.

Porkkanasosekeitto

4                          isoa porkkanaa, n. 300g
1                          bataatti, n. 600g
8 dl                      kasvislientä kuutiosta tai fondista
1 tl                       kanelia
0,5                       raastettua valkosipulin kynttä
henkäys chilipippuria
1                          luomuappelsiinin raastettu kuori
1,5 dl                  vastapuristettua appelsiinin mehua

 

Tee kasvisliemi ja sillä aikaa, kun se alkaa kiehua, pese, kuori ja pilko porkkanat ja bataatti. Kuta pienemmät palat, sitä nopeammin syntyy valmis soppa. Lisää juurespalat kasvisliemeen kiehumaan. Kun ne ovat pehmenneet, soseuta keitto sauvasekoittimella.
Pese appelsiini huolellisesti, raasta sen oranssi kuori ja lisää keittoon. Lisää appelsiinin mehu ja mausteet. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita tai suolaa ja nestettä, jos keitto on liian paksua.

 

Västerbotten-juustopiirakka 

 

Piirakkataikina

125 g voita

3 dl vehnäjauhoja

1 rkl kylmää vettä

 

Täyte

300 g raastettua Västerbotten-juustoa

3 kananmunaa

2 dl vispikermaa

mustapippuria ja chiliä

 

Laita uuni 225 °. Sekoita voi ja jauhot murumaiseksi massaksi ja lisää vesi. Sekoita ja puristele nopeasti taikinaksi.

Taputtele taikina 24 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan ja sen reunoille. Esipaista pohjaa 10 minuttia ja tee sillä aikaa täyte.

Vatkaa kanamunat yhteen kerman kanssa ja lisää joukkoon juustoraaste. Mausta mustapippurilla ja chilillä. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä n. 20 minuutia. Anna jäähtyä.

 

Ihanaa viikonloppua!

xoxox 

Hanna

 

 

Kommentit

Kommentointi