Salaatti grillatuista persikoista ja mozzrellasta minttupeston kanssa - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

heinäkuu
kesäkuu

pe 13. heinäkuuta 2018 09.54.00

Salaatti grillatuista persikoista ja mozzrellasta minttupeston kanssa

Kesäisen raikas salaatti syntyy vain muutamasta aineksesta. Juju on grillatuissa hedelmissä ja ihanassa minttupestossa. Grillin sijaan paistamiseen voi käyttää parillapannua.
Kun grillaa hedelmiä, niihin tulee mukava pinta ja hyvää makua. Ainakin kun grilli on puhdas. On tärkeää muistaa, että hedelmät nappaavat grillistä siinä viimeksi grillatun tuotteen maun, joten puhdistus voi olla paikallaan ennen kuin laittaa hedelmät tulille.

Peston valmistuksessa on tärkeää muistaa, että kaikki maut, jotka siihen tulevat, myös maistuvat. Kitkerä öljy pilaa peston totaalisesti, joten maista öljyä ensin. Se ei saa olla kitkerää. Jos oliiviöljysi on kovin vahvan makuista, käytä rypsiöljyä mieluummin.
Minttupesto on mainio salaatin kastike. Sen voi laittaa salaatille aika paksunakin, mutta sen voi myös ohentaa öljyllä aivan juoksevaksi.

Salaatti grillatuista persikoista ja mozzrellasta minttupeston kanssa
2 kypsää, mutta kiinteää persikkaa tai nektariinia
2 tl öljyä
1 tl balsamicoa
1 rasia babypinaattia tai rucolaa
2 palloa mozzarellaa viipaleina
minttu-basilika pestoa
pinjansiemeniä, pistaasi- tai saksanpähkinöitä
suolaa, mustapippuria

Pese ja kuivaa persikat ja lohko ne kuuteen osaan. Laita pieneen kulhoon öljy ja balsamico ja pyöritä persikat seoksessa. Grillaa hedelmiä 2-3 minuttia puhtaalla grillillä tai parillapannulla liikuttamatta niitä ja käännä hedelmät sitten varovasti ja paista myös toinen kylki. Laita grillatutu hedelmät jäähtymään huoneen lämpöisiksi.

Tee sillä aikaa minttupesto.
Laita suurelle vadille rucola, viipaloitu mozzarella ja persikat ja minttupestoa. Ripottele päälle siemenet tai pähkinät ja hiukan sormisuolaa ja mustapippuria suoraan myllystä.

Minttupesto
1 ruukku tummalehtistä minttua
1 ruukku basilikaa
60 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
1 pieni valkosipulinkynsi
½ sitruunan mehu
1 dl oliiviöljyä
suolaa mustapippuria

Paahda pähkinöitä hetki kuivalla paistinapannulla. Laita mintun ja basilikan lehdet, pähkinät, valkosipuli ja sitruunan mehu monitoimikoneeseen ja jauha sileäksi. Lisää öljy vähitelleen joukkoon ja mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

 

Herkullista viikonloppua!

Hanna

Kommentit

Kommentointi