Salaatti rosmariinikanasta, avocadosta ja pekonista - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

maaliskuu
helmikuu

pe 20. lokakuuta 2017 22.04.00

Salaatti rosmariinikanasta, avocadosta ja pekonista

Monet ystäväni valittavat, etteivät osaa tehdä ruokaisaa salaattia joka on maukas ja täyttävä, mutta ilman pastaa, riisiä tai perunaa. Avocado ja broileri ovat vakioita salaateissani, joita teen varsinkin lauantai-iltaisin tai viikolla päivälliseksi. Tämä salaatti sopii myös huippuhyvin buffetpöytään tai pieniin illanistujaisiin.
Ainekset ovat yksinkertaiset ja ainoa vaihe, joka vaatii tarkkuutta on, ettei paista broilerin sisäfileitä kuiviksi. Siksi kannattaa ottaa fileet esille heti kun päättää tehdä ruuan. Ja poistaa ne myös myyntipakkauksesta leivinpaperilla suojatulle laudalle odottamaan. Huoneenlämpöiset fileet paistuvat kypsiksi 4 min /puoli.
Kun paistaa rosmariinia ensin yksin pannulla, se maustaa öljyn ja antaa näin enemmän makua broilerille. Suolan kanssa kannattaa olla tarkkana, koska pekonissakin on suolaa. Sitä on helppoa lisätä pöydässä jos vaikka avocado sitä kaipaa.

Salaatti rosmariinikanasta, avocadosta ja pekonista

4:lle

600g broilerin sisäfileitä
1 pkt pekonia
2 rkl rosmariinin lehtiä silputtuna
suolaa
öljyä paistamiseen
1 suuri avocado
½ sitruunan mehu
1 kerä romainesalaattia
1 rasia vuonankaalia
1 rasia alfaalfan ituja tai auringonkukan versoja
250 g minitomaatteja puolikkaina
¼ punasipulia ohuina viipaleina

Kastike
1 tl Dijonin sinappia
2 rkl viinietikkaa
1 dl oliiviöljyä
1 tl murskattuja rosmariinin lehtiä
suolaa

Silppua pekoni pieniksi suikaleiksi ja paista rapeiksi kuumalla pannulla. Laita pekonit parin talouspaperin päälle, jotta rasva imeytyy pois.

Ripottele suolaa broilerin sisäfileitten päälle. Laita 1 rkl öljyä paistinpannuun ja anna kuumentua. Lisää rosmariini ja anna paistua 30 sekuntia. Lisää broilerin sisäfileet pannulle ja paista kypsiksi.

Laita laakean vadin keskelle pilkottu romaine, vuonan kaali ja idut tai versot sekä puolitetut tomaatit.
Kuori avokado ja poista kivi. Leikkaa se lohkoiksi ja asettele salaattipedille. Ripottele avocadon päälle sitruunan mehua, niin se säilyttää kauniin värinsä.

Laita kypsät broilerinpalat vadin toiselle reunalla ja ripottele lopuksi kaiken päälle rapea pekoni.

Tee salaatin kastike ja valuta se salaatin päälle tai anna jokaisen ruokailijan lisätä kastike suoraan omaan annokseensa.

 

Hyvää viikonloppua!
Hanna

Kommentit

Kommentointi