Sieni-fetapiirakka ilman pohjaa - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

joulukuu
marraskuu

pe 2. elokuuta 2019 18.10.00

Sieni-fetapiirakka ilman pohjaa

Piirakan ei aina tarvitse olla rakennettu pohjan päälle. Se voi olla piirakka ilman pohjaa. Tavallaanhan se on silloin frittata eli munakas, mutta sama se. Pohjaton piiras on kevyempi ja sopii useammalle, kuin vehnästä rakennettu pohja.

Tein kantarellipiiraan ilman pohjaa ja laitoin joukkoon pinaattia, fetaa ja kahta muutakin juustoa. Ihanalta maistuu!

 

Kantarelli-fetapiiras ilman pohjaa

 

300 g puhdistettuja kantarelleja + muutamia kauniita pieniä koristeeksi

1 valkosipulinkynsi

150 g babypinaattia

4 kananmunaa

2,5 dl maitoa

50 g fetajuustoa

20 g (n. 1dl) tuoretta parmesaaniraastetta

1 dl raastettua mozzarellaa (tai valmista mozzarella-emmentaljuustoraastetta)

suolaa ja pippuria

3 rkl rypsiöljyä ja voita paistamiseen

Oreganoa tai muita tuoreita yrttejä

Vuoka 22 cm

Uuni 180

 

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen

Silppua hiukan pinaatin lehtiä ja paista ne öljytilkassa ja nokareessa voita yhdessä silputun valkosipulin kanssa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita syrjään odottamaan.

Pieni suuret kantarellit, halkaise keskikokoiset, pienet voit antaa olla kokonaisina.

Laita suurelle pannulle 1-2 rkl rypsiöljyä ja 1 rkl voita ja kuumenna kunnolla. Laita sienet kuumalle pannulle ja paista niitä, kunnes ne ovat rapeita. Mausta suolalla ja pippurilla.

Vuoraa 22 cm vuoka rypistetyllä leivinpaperilla tai voitele se. Laita vuoan pohjalle ensin paistettu pinaatti ja sitten sienet. Murustele lopuksi päälle feta.

Vatkaa kulhossa kevyesti yhteen munat ja maito. Jauha hiukan mustapippuria joukkoon ja lisää parmesaani. Kaada seos varovasti vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista uunissa n. 45 min. Kunnes pinta on kullanruskea ja piiras kokonaan hyytynyt.

Paista sillä aikaa koristeeksi kokonaisia kantarelleja samalla tavalla kuin täytteeseen. Kuumalla pannulla öljyn ja voin seoksessa rapeiksi. Mausta hyvin suolalla ja mustapippurilla. Koristele tuoreilla yrteillä.

 

Maistuu sekä lämpimänä (mutta ei aivan kuumana) että kylmänä.

 

Herkkuhetkiä ruokapöytään! ja onnea sienimetsään!

xoxoxo

Hanna

Kommentit

Kommentointi