Suklaakakku suklaan rakastajalle - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

marraskuu
lokakuu
Tagit: suklaakakku,

la 2. marraskuuta 2019 18.46.00

Suklaakakku suklaan rakastajalle

 

 

Suklaakakkupohjat

 

1 tl pikakahvia

2,5 dl vettä

250 g suolatonta voita kuutioituna

200 g suklaata (tummaa, vaaleaa tai valkoista)

5 dl sokeria

 

4 isoa kananmunaa

2 rkl rypsiöljyä

1,25 dl täysmaitoa

3 tl vaniljapastaa

 

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1,25 dl kaakaojauhetta

 

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele ja vuoraa leivinpaperilla 20 cm halkaisijaltaan oleva syvä kakkuvuoka.

Yhdistä kahvi ja kuuma vesi kattilassa matalalla lämmöllä. Lisää voi, suklaa ja sokeri hämmentäen silloin tällöin, kunnes kaikki on sulanut kahviin ja seos on tasainen. Siirrä jäähtymään ja anna jäähtyä huoneenlämpöön.

 

Yhdistä munat, ruokaöljy, maito ja vaniljapasta kulhossa ja yhdistä sitten seos jäähtyneeseen suklaaseokseen. Sekoita hyvin.

 

Sekoita yhteen kuivat aineet ja siivilöi ne suklaamassaan muutamassa erässä niin, ettei muodostu klimppejä. (Jos muodostuu, eikä taikinasta tule tasaista kaada se osissa lankasiivillään ja siivilöi massa)

 

Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista kakkua n 1h 20-30 min kunnes kakku on kypsä, eikä puutikkuun tartu taikinaa.

Anna jäähtyä vuoassa n. 10 min ja jäähdytä loppuun ritilällä.

 

Leikkaa kakun pinta suoraksi, ja leikkaa sitten kakku kolmeen kerrokseen.

 

Täyte

 

250 g pehmeää suolatonta voita

3 dl tomusokeria

1,5 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta

1,2 dl smetanaa (huoneenlämpöistä)

1,2 dl kuuma vettä

1 tl vaniljauutetta

ripaus merisuolaa

 

140 g tummaa suklaata (70%) sulatettuna

 

Vatkaa voita yleiskoneessa sekoittimella 5 min kunnes voi on vaaleaa vaahtoa. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe ja vatkaa kunnes seos on tasainen.

Lisää sitten joukkoon smetana, vesi, vaniljauute ja suola ja käytä konetta keskinopeudella aluksi pieni hetki ja kaavi reunoille nouseva massa alas. Sekoita sitten täydellä nopeudella, kunnes seos on tasaista.

Lisää viimeiseksi joukkoon huoneenlämpöinen sulatettu suklaa ja vatkaa kunnes massa kiiltävää ja kaunista. Jäähdytä hiukan.

 

Ganache

 

200 g tummaa suklaata (70%) pieneksi pilkottuna rouheena

3 dl kuohukermaa

 

Valmista ganache rouhilmalla suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kiehumapisteeseen ja kaada suklaan joukkoon. Anna suklaan sulaa kuumaan kermaan. Sekoita silloin tällöin. (Jos sukaa ei sula kunnolla, voi kuumentaa seosta vesihauteessa varovasti)

Laita ganache jäähtymään jääkaappiin tai jäähdytä tiskialtaassa laittamalla suklaakulho kylmään veteen. Varo ettei vettä mene suklaan joukkoon.

 

Lisäksi

 

2 dl vadelmahilloa (käytin itse tehtyä)

 

200 g sulatettua tummaa suklaata

 

Tuoreita vadelmia ja uita haluamiasi koristeita

 

Kokoa kakku

 

Laita ensimmäinen pohja tarjoiluvadille. Notkista vadelmahilloa hiukan vedellä, jotta pohjat kostuvat hiukan täytteestä. Levitä ensimmäiselle pohjalle ohut kerros hilloa ja päälle runsas kerros suklaatäytettä. Nosta seuraava kakkupohja täytteen päälle ja tee kuten ensimmäisessä kerroksessa. Nosta päällimmäinen kakkukerros edellisen päälle. Päällimmäistä kerrosta, eli kakun kantta kannattaa myös kostuttaa aavistuksen verran, laimentamalla hilloa vedellä vielä vähän lisää.

 

Laita kakku kylmään vähäksi aikaa, että täyte kovettuu hiukan. (Kylmällä ilmalla kakun voi laittaa hyvin ulos jäähtymään)

 

Kuorruta kakku

Kaada kylmässä jähmettynyt, mutta ei kovettunut, ganache kakun päälle ja levitä se lastalla kakun pinnoille ja reunoille tasaisesti.

Jäähdytä kakku jälleen.

Sulata 200 g suklaata ja anna sen jäähtyä hiukan. Kaada kaikki suklaa keskelle kakkua ja levitä sitä lastalla niin, että se valuu reunojen yli. Koristele esim. Vadelmilla ja suklaakaramelleilla.

 

Oi oi  - nautinnollisia hetkiä ja kakkukestejä!

Love

Hanna

 

 

Kommentit

Ulla Eroma

Hei,
Voit korvata sen vaniljasokerilla tai millä tahansa vaniljalla. Pastaa saa kyllä ainakin K-marketeista. Siihen on jauhettuna koko vaniljatanko ja on luomutuote. Myydään pienessä perunan kokoisessa purkissa. Nimi on kokonaisuudessaan TaylorColl vanilla paste. Tässä linkki josta näet tuotteen.
https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/taylorcoll--vanilla-paste-65g-luomu-5701073067192

Hanna Sumari - su 3. marraskuuta 2019 11.55.32

Siinä meille joulukakku

Tosi herkulliselta vaikuttaa❤️Mutta mistä saisin sitä vaniljapastaa, en ole koskaan kuullutkaan? Voiko sen korvata jollakin?

Ulla Eroma - su 3. marraskuuta 2019 00.35.48

Kommentointi