Suppilovahvero-perunapihvit tzatzikin kanssa - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

lokakuu
syyskuu

pe 16. lokakuuta 2020 14.43.00

Suppilovahvero-perunapihvit tzatzikin kanssa

Suppilovahveroita on tänä syksynä metsissä enemmän, kuin niitä jaksaa edes kerätä! Se on kyllä kivaa. On niin hauskaa, kun löytää! Reseptejä on piiraista, sooseihin ja keittoihin vaikka kuinka, joten nyt valmistinkin suppiksista pieniä pihvejä, jotka tarjoilin tzatzikin kanssa. Oli hirmu hyvää.

Pihvit on helpot valmistaa ja jos ei ole lättypannua, niin paistaminen onnistuu myös ihan tavallisella paistinpannulla, kun vaan tekee kakkusista tarpeeksi pieniä. Isot on hankalat kääntää niin, että ne pysyvät ehjinä.

 

 

Suppilovahvero-perunapihvit

n. 20 kpl

 

500 g kiinteitä perunoita

2 kananmunaa

1 rkl maissitärkkelystä (Maizena)

suolaa ja pippuria

2 dl juustoraastetta

raastettu (luomu)sitruunan kuori

1-2 raastettua valkosipulinkynttä

salvianlehtiä

voita + öljyä paistamiseen

400 g suppilovahveroita tai muita sieniä

 

Kuori ja kuutioi perunat, puhdista ja pilko sienet.

Keitä perunanpaloja suolalla maustetussa vedessä n 10-15 minuuttia, kunnes ovat pehmeät.

Laita pannulle ruokalusikallinen voita ja saman verran öljyä ja paistele sieniä pannulla, kunnes niiden neste on kiehunut pois. Lisää paistamisen loppuvaiheessa pannulle valkosipuliraaste.

(Sienistä voi paistaa nesteen pois myös kuivalla pannulla ja lisätä nesteen kuiviumisen jäjlkeen jälkeen rasvan ja valkosipulin. Tein aiemmin niin, mutta nykyään lisään heti rasvan)

Kun perunat ovat kypsät, kaada keitinvesi pois ja muhenna perunat krouvisti perunasurvimella tai nuijalla.

Vatkaa kulhossa kanamunat ja lisää seokseen maissitärkkelys, sitruunakuoriraaste, juustoraaste, suolaa ja pippuria ja sekoita hyvin. Lisää sitten vielä perunamuhennos ja paistetut sienet.

 

Paista pihvit lettupannussa. Laita lettupannun koloon nokare voita ja yksi salvianlehti kuhunkin. Lisää muhennosta ja painele se pinnaltaan tasaiseksi. Paista kunnes paistopinta on kullanruskea käännä varovasti ja paista toinen puoli.

 

Tzatziki

 

500 g kreikkalaista jogurttia

1 kurkku

3 valkosipulin kynttä

2 rkl tuoretta minttua pieneksi silputtuna

3 rkl kreikkalaista oliiviöljyä

suolaa ja mustapippuria

 

Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi (kuori kurkku vain, jos kuori on paksu ja kitkerä) laita raaste siivilään ja ripottele sille suolaa. Anna seistä tovi ja pusertele sitten kurkusta irtoava neste pois.

Purista tai raasta valkosipulinkynnet. Sekoita jogurttiin kurkkuraaste, valkosipuli, minttu ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Anna salaatin maustua jääkaapissa mielellään vähän aikaa. Kiireinen toki syö herkun heti. Mutta jääkaapissa maut tasaantuvat.

Laita salaatti tarjoulukulhoon ja lisää pinnalle kreikkalaista oliiviöljyä. Nauti!

 

Ihania metsäretkiä kaikilla ja hei - sieniä saa myös kaupasta!

blogia saa mielelään jakaa

terkuin

Hanna

❤️ xoxox

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit

Kommentointi