Terveelliset lohikulhot - täynnä hyvää makua - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

marraskuu
lokakuu
Tagit: Avocado, lohi,

pe 18. lokakuuta 2019 18.36.00

Terveelliset lohikulhot - täynnä hyvää makua

Raikkaissa ja terveellisissä lohikulhoissa maistuu hunaja, limetti ja korianteri alusta loppuun. Kulhoruuat on minusta ihania, vaikka yhtä hyvin tämän annoksen voi koota lautaselle – se ei muuta ruuan makua.

 

Resepti on tarkoitettu kahdelle nälkäiselle ja se on täynnä hyviä rasvoja ja avokadosta saa myös sydämen, hermoston ja lihasten toiminnalle tärkeää kaliumia sekä B-, E- ja K-vitamiineja.

Lohessa taas on runsaasti D-vitamiinia, jota tarvitsemme varsinkin pimeänä aikana erityisesti lisää. Lohi sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja jotka tekevät hyvää sydämelle ja verisuonille. Täydellinen terveyspommi, joka maistuu hyvälle! Näppärä lauantain lounas tai päivällinen valmistuu helposti.

 

 

 

 

Lohikulhot kahdelle

 

Riisi

1 ½ dl jasmiiniriisiä

2 ½ dl vettä

½  tl suolaa

½ limetin mehu

3 rkl kasvis- tai kanalientä

2 rkl hienonnettua, tuoretta korianteria

1 rkl hunajaa

 

Lohi

300-400 g lohifilettä

1 rkl limetin mehua

1 rkl hunajaa

2 rkl hienonnettua korianteria

suolaa

 

Avocado

1 kypsä avocado

1 rkl limetin mehua

1 rkl hienonnettua korianteria

½ tl chilihiutaleita

suolaa

 

 

Huuhdo riisi runsaalla vedellä ja valuta. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää suola ja riisi, sekoita kerran ja anna hautua kannen alla n. 10 minuuttia kunnes riisi on kypsää.

Sekoita kasviliemi, hunaja ja korianteri yhteen ja kaada seos kuumalle pannulle. Anna kiehua pari minuuttia ja lisää joukkoon kypsä riisi. Sekoita hyvin ja siirrä syrjään.

 

Laita lohi nahkapuoli alaspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Yhdistä limetinmehu, huaja ja korianteri ja valele kala seoksella. Ripottele pinnalle suolaa. Paahda kalaa 220 asteisessa uunissa n. 12-15 minuuttia kalan paksuudesta riippuen.

 

Halkaise avocado, poista kivi ja leikkaa kuutioiksi. Laita kuutiot kulhoon ja lisää loput ainekset. Sekoita varovasti

 

Kokoa kulhot. Laita pohjalle riisi, nosta sen päälle puolet kalasta ja puolet avocadosta. Lisää pinnalle pistaasipähkinöitä.

 

 Ihanaa viikonloppua!

xoxox

Hanna

 

 

Kommentit

Kommentointi