Veriappelsiinikakkuset - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

heinäkuu
kesäkuu
Tagit: veriappelsiini,

pe 28. helmikuuta 2020 08.57.00

Veriappelsiinikakkuset

Oi oi kuinka mehukkaita ja maistuvia kakkusia teinkään veriappelsiineista ja tummasta ihanasta muscovadosokerista! Nämä on helpot valmistaa – ainoa mahdollisesti haastavampi homma on leikata appelsiinin lohkot kalvottomiksi. Mutta ei sekään ole vaikeaa.

Kokeilin myös tehdä kakkusia siten, että leikkasin appelsiinin kiekoiksi, mutta se ei toimi niin kivasti, koska appelsiini irtoaa syödessä kakun päältä kokonaan.

Lopuksi kakut sivellään marmeladilla tai hyytelöllä. Minulla oli kaapissa punaista itse tehtyä, siemenetöntä punaherukkahyytelöä, joka värjäsi kakuista vielä hiukan punaisempia ja toi kivan raikkaan maun. Kokeilin myös sekä makeaa että väkevää appelsiinimarmeladia ja nekin olivat hyviä. Olen väkevän marmeladin ystävä ja se toi minusta kakkuihin erittäin hienostuneen vivahteen. Joten kaikkea voi kokeilla!

Veriappelsiinikakkuset

12 kpl

Uuni 180 °C

 

 

2 veriappelsiinia

150 g voita

150 g muscovadosokeria

200 g mantelijauhoja/jauhettuja manteleita

2 kananmunaa

35 g vehnäjauhoja tai gluteenittomia jauhoja ilman nostatusainetta

30 g mantelilastuja

 

2 rkl marmeladia tai hyytelöä maun mukaan (aprikoosi, appelsiini, herukka…)

 

Pese appelsiinit huolellisesti. Raasta appelsiinien kuori sekoitettavaksi myöhemmin taikinaan. Kuori sitten appelsiinit terävällä veitsellä niin, että valkoinen kuoren osa lähtee kokonaan pois. Leikkaa sitten hedelmän lohkot irti kalvottomina. Laita viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille ja kuivaa niitä uunissa 10-15 min 180 asteen lämmössä ja ota sitten jäähtymään.

 

Tee taikina vatkaamalla sokeri ja pehmeä voi vaaleaksi vaahdoksi. (Koska Mucovado on tummaa, ei vaahdosta tietenkään tule aivan vaaleaa, mutta huomattavasti vaaleampaa) Lisää sitten joukkoon appelsiinin kuoriraaste, mantelijauhe ja sitten munat ja lopuksi vehnäjauhot tai gluteeniton jauhoseos. Sekoita taikina tasaiseksi.

 

Voitele huolellisesti 12 aukkoisen muffinipellin kolot voilla ja jaa taikina tasaisesti 12:een koloon. Laita jokaisen kakkusen päälle 1-2 veriappelsiininviipaletta ja muutamia mantelilastuja. Paista kakkusia 180 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla.

 

Lämmitä varovasti kattilassa tai mikrossa pari ruokalusikallista valitsemaasi hyytelöä tai marmeladia ja sivele sitä vielä kuumien kakkusten pinnalle. Anna jäähtyä hetken aikaa ja nosta sitten pois vuoista ritilälle jäähtymään.

 

 

Love

Hanna

Kommentit

Kommentointi