Vihannessalaatti lämpimistä vihanneksista - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

huhtikuu
maaliskuu

pe 22. syyskuuta 2017 21.34.00

Vihannessalaatti lämpimistä vihanneksista

Sain viestin, jossa toivottiin reseptiä lämpimistä vihanneksista. Tartuin toiveeseen oitis, koska jääkaapissani oli runsaasti vihanneksia ja ulkona on koleaa, jolloin tavallinen salaatti ei tunnu kivalta syötävältä. Alkuperäinen resepti on Jamie Oliverin sivuilta joskus muistiin merkitsemäni. Olen vaihtanut siinä fetajuuston vuohenjuustoon ja varioinut hiukan käyttämiäni juureksia.

Lämmin vihannessalaatti

1 hokkaido- tai myskikurpitsa
1 suuri punasipuli
2-3 fenkolia koosta riippuen
5 porkkanaa
4 punajuurta (köytin valkojuuria, koska niitä sattui olemaan)

0,5 dl oliiviöljyä
2 tl fenkolinsiemeniä
1 tl suolaa
reilusti vastarouhittua mustapippuria

1 granaattiomena
ruukku sileälehtistä persiljaa
ruukku minttua
100 tuoretta vuohenjuustoa

Kastike
2 rkl punaviinietikkaa
6 rkl oliiviöljyä
1 tl Dijonin sinappia

Pese, kuori ja paloittele vihannekset isohkoiksi paloiksi. Hoikat porkkanat pitkittäin puoliksi, punasipuli kuuteen lohkoon, fenkolit 4-6 lohkoon pitkittäin, punajuuret kuuteen lohkoon, kurpitsa sentin puolikuiksi.
Hierrä fenkolinsiemenet jauheeksi morttelissa ja sekoita joukkoon suola ja mustapippuria.
Laita vihannekset kulhoon, kaada päälle öljy ja mausteet ja sekoita käsin niin, että kaikki vihannekset maustuvat. Kaada vihannekset leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paahda niitä 200 asteisessa uunissa, kunnes ne saavat hiukan väriä ja pehmenevät noin 30-40 minuuttia.

Halkaise granaattiomena ja puristele sitä tiskialtaassa olevan kulhon yläpuolella niin että siemenet alkavat irrota. Irrota kaikki siemenet ja poista väkisinkin mukaan tulevat valkoiset kalvot ja muut roskat pois.

Tee kastike sekoittamalla kaikki aineet yhteen.

Laita kypsät vihannekset laakealle vadille ja kaada päälle granaattiomenan siemenet, murusta joukkoon vuohenjuusto ja silppua päälle minttu ja persilja. Jos haluat kastiketta, joka ei ole välttämätön, sekoita se valmiiksi ja tuo pöytään kannussa, että jokinen voi halutessaan lisätä sitä.

Herkullista viikonloppua

Hanna
xoxox

Kommentit

Kommentointi