Viskimarinoitu lohi on kuorrutettu pähkinöillä - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

marraskuu
lokakuu
Tagit: lohi,

pe 8. maaliskuuta 2019 18.20.00

Viskimarinoitu lohi on kuorrutettu pähkinöillä

Lohta voi valmistaa tuhannella ja yhdellä tavalla ja sen hyvä puoli on keveys (ellei kalaa uita kermassa ja voissa) ja se että se valmistuu nopeasti. Bonuksena siitä saa tärkeitä hyviä rasvoja.

Marinoin lohipalat viskimarinadissa. Meillä ei ollut viskiä, joten kävin ostamassa sitä Alkosta. Ostin vain pienen minipullon, joita saa siitä kassan vierestä. Koska en muistanut paljonko viskiä reseptiin tarvitaan, ostin varmuuden vuoksi kaksi pulloa. Pullot olivat muovia ja työnsin niine hyvineen käsilaukkuun. En tietenkään muistanut ottaa niitä laukusta, jossa ne iloisesti pyörivät viikon verran. Ja varmasti kymmenen kertaa ne pyörähtivät tai olivat pyörähtää ulos laukusta. Kyllä olisi ollut noloa, jos pikkuiset pullot olisivat tulleet muiden silmien eteen! Hannan pikku eväät! Voi kamala! No marinadiin sitä menee vain 2,5 cl joten yksi pullo riitti. Pikku viskejä on montaa sorttia, omani oli Johnnie Walkeria. 

Viskimarinoitu lohi

Kahdelle

400 g lohifilettä kahtena palana

1,5 dl murskattuja cashew-pähkinöitä

Marinadi

¼ dl viskiä

3 rkl ruskeaa sokeria (esim. Fariinisokeria)

2 rkl soyakastiketta

2 rkl hunajaa

1 rkl sitruunan mehua

1 tl raastettua tuoretta inkivääriä

2 valkosipulinkynttä

mustapippuria

 

Sekoita marinadin ainekset hyvin yhteen ja kaada marinadi tiivisti suljettavaan muovipussiin yhdessä lohen kanssa. Laita jääkaappiin marinoitumaan ainakin puoleksi tunniksi. Käännä pussia muutaman kerran niin, että lohi varmasti maustuu tasaisesti.

Laita pieneen uunivuokaan tai pellille leivinpaperia ja öljyä se kevyesti. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Murskaa cashewpähkinät veitsellä pieneksi.

Laita cashewpähkinärouhe syvälle lautaselle ja sivele lohipalat vielä marinadilla. Paina fileet sitten tiiviisti pähkinämurskaan ja painele rouhetta vielä erikseen sormilla tiukasti lohen pintaan.

Laita fileepalat uuniin (nahkapuoli alaspäin) n. 15-18 minuutiksi. Paistoaika riippuu lohifieen paksuudesta ja lämpötilasta sekä omista mieltymyksistä. Minulla oli paksut palat ja pidän vain juuri ja juuri läpikypsästä lohesta, joten paistoin niitä vain 15 minuuttia. Kokeile kypsyyttä haarukalla.

Kun kala on uunissa tee viskimarinadista kastike keittämällä sitä kokoon viitisen minuuttia, kunnes sitä on jäljellä noin puolet. Kaada kastike pieneen kannuun ja anna jäähtyä. Tarjoile kalan mausteena.

Lisukkeeksi kalalle käy salaatti, keitety perunat, perunamuhennos, kukkaalimuhennos tai lohkoperunat.

Herkkuhetkiä ruokapöytään

Hanna

xoxoxo

 

Kommentit

Kommentointi