Yhden pannun kermainen sitruunakana - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

syyskuu
elokuu

pe 17. huhtikuuta 2020 06.00.00

Yhden pannun kermainen sitruunakana

Broilerinrintafileet on helpot valmistaa ja raaka-aineena ne ovat siitä kivat, että niitä voi maustaa niin monella tavalla. Epäonnistumisen vaara piilee liiassa kypsennyksessä, jolloin fileitä tulee kuivia tai kumisia. Joten kannattaa, vaikka puolittaa file kypsennettäessä ja katsoa missä mennään.

Tämä sitruunainen ja kermainen herkku valmistuu yhdessä paistinpannussa, jos pannusi on uuninkestävä, eikä siinä ole puista tai muovista kahvaa. Jos on, voit toki viimeistellä kypsennyksen liedellä hiljaisella lämmöllä kannen alla tai vaihtaa astiaa loppukypsennystä varten.

Raikas kastike on suurta herkkua ja siihen voi iloisesti upottaa tuoreen leipäpalan ja syödä huolellisesti jokaisen kastikepisaran.

Yhden pannun kermainen sitruunakana

 

4 broilerin rintafilettä

suolaa ja pippuria

2 dl kanalientä (käytin kanafondia)

2 rkl sitruunanmehua

1 iso valkosipulin kynsi raastettuna

½ tl chilihiutaleita

1 rkl oliiviöljyä

1 pieni shalotti- tai punasipuli

2 rkl voita

2 dl kuohukermaa

sitruunanviipaleita

 

Nuiji broilerinfileet kevyesti tasapaksuiksi leivinpaperin välissä tai muovipussissa. Ripottele fileille suolaa ja mustapippuria.

Yhdistä kanaliemi, sitruunanmehu, valkosipuliraaste ja chilihiutaleet.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Laita öljy uunin kestävälle pannulle ja paista fileitä molemmin puolin kolme minuttia ja siirrä ne sitten lautaselle odottamaan.

Laita samalle pannulle sipulisilppu ja kaada joukkoon kanaliemiseos. Anna seoksen porista pannulla, kunnes lientä on jäljellä enää desilitran verran.

Ota pannu liedeltä ja lisää liemeen voi ja kerma. Kuumenna, mutta älä anna kiehua. Nosta broilerinfileet pannuun ja laita pannu uuniin n. 8 minuutiksi. Tarkista että fileet ovat kypsät, mutta älä kypsennä liian kauaa, etteivät ne kuivu.

Nauti riisin ja broccolinien kanssa.

 

Hanna

xoxoxo

 

 

 

Kommentit

Kommentointi