Yrtti-sienipasta - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

maaliskuu
helmikuu

pe 19. lokakuuta 2018 10.27.00

Yrtti-sienipasta

Olin viime viikonloppuna sienessä ja löysin mukavasti vaaleita orakkaita, joitakin kantarelleja ja muutaman leppärouskun. Tein niistä pastakastikkeen spagetille yrttien kanssa ja tietenkin smetanan, koska olin Saarenmaalla. Kastike on helppo herkku ja vaaleat orakkaat on tosi kivoja ja maukkaita sieniä. Niiden puhdistaminen on helppoa, raaputat vain pois alapuolen piikit ja varmistat, ettei mato ole ehtinyt valloittaa sientä. Yleensä ne ovat kyllä hyvin puhtaita.
Tämä kastikeohje toimii kyllä ihan kaikkien sienten kanssa, joten anna mennä, sama se mitä metsä tällä kertaa antoi!

Ja hei, muistathan, että viimeviikolla julkistettiin kilpailu, jossa sinä ja ystäväsi voitte voittaa upean Fiskarsin padan! Mene Topikeittiöiden Instagramiin, tykkää heistä ja tägää kommenttikenttään ystäväsi. Kilpailuaikaa on jäljellä viikko!

Vaalea orakas on hassun mutoinen ja usien osa sienestä on sammaleen alla. Koostumus on kuitenkin napakka ja kiva. Puhdista sienet hyvin.

Pilko sienet joko kuutioiksi tai viipaleiksi, mutta ei hirveän pieniksi

Sienipasta

600 g Vaaleita orakkaita (tai muita metsäsieniä, joita ei tarvitse ryöpätä)
1-2 rkl voita
1 sipuli tai ¼ jättisipulista silputtuna
3 valkosipulin kynttä raastettuna
2 dl smetanaa
½ dl vettä
½-1 tl sokeria

Kourallinen yrttejä:
2 rkl tuoretta silputtua oreganoa
2 rkl tuoretta silputtua timjamia
2 rkl tuoretta silputtua lehtipersiljaa
Suolaa
Mustapippuria myllystä

Tarjoa tuoreen, vastaraastetun parmesaanin kanssa

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan reilusti suolalla maustetussa vedessä.
Puhdista ja viipaloi sienet ja laita ne kuumalle pannulle ilman rasvaa. Paistele keskilämmöllä, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut kokonaan.
Laita pannulle voi ja silputtu sipuli ja paista sieniä ja sipulia pannulla, kunnes sipuli on muuttunut läpikuultavaksi. Lisää joukkoon raastetut valkosipulinkynnet ja tuoreet yrtit, mutta jätä osa lisättäväksi tuoreena pastan päälle.
Lisää sitten smetana ja sekoita hyvin ja anna kuumentua. Lisää sen verran vettä joukkoon, että saat mukavan koostumuksen kastikkeeseen. Sen kuuluu olla paksua muhennosta, mutta sen verran notkeaa, että se sekoittuu hyvin pastan kanssa. Mausta sokerilla, mustapippurilla ja suolalla. Tarkista maku.
Laita keitetty spagetti kuumennettuun kulhoon ja kaada kastike päälle. Sekoita kastike pastan joukkoon ja koristele silputuilla tuoreilla yrteillä. Tarjoa heti.

 

Ihanaa viikonloppua ja sienionnea!

Hanna

Kommentit

Kommentointi