Kotimaisuus takaa laadun - Topi-Keittiöt

Tässä blogissa Topi ja vieralijat kertovat ajankohtaisista asioista. Pääset kurkistamaan kiinnostaviin tapahtumiin, tutustumaan mielenkiintoisiin ihmisiin ja seuraamaan, mitä kaikkea alalla tapahtuu.

toukokuu
huhtikuu

ti 10. huhtikuuta 2018 10.34.00

Kotimaisuus takaa laadun

Topin Oulun myymälää ovat vuodesta 2013 luotsanneet Risto ja Irene Koskela. Myöhemmin tiimiin liittyi Koskeloiden tytär Jenni. Eli kuten koko Topi-Keittiöt myös Oulun myymälä on perheyritys, jota asiakkaat arvostavat. Topi tunnetaan ympäri Suomen niin laadukkaista tuotteista kuin ammattitaitoisesta palvelusta. 

Koskelan perheen lisäksi Oulun myymälässä työskentelee pitkän linjan topilainen Anne Vikström, joka palvelee myymälässä rakennusalan ammattilaisia ja tekee asukasmuutoksia.

”Topin valttina pidämme nimenomaan perheyrityksen ja suomalaisuuden leimaa sekä tuotemerkin laadun tunnettuutta. Täällä Oulun seudulla voimme puhua, jopa paikallisuudesta, sillä Topihan on tuosta meitä läheltä Kalajoelta”, kauppias Risto Koskela pohtii.

Koskeloiden kokemuksen mukaan kotimaisuus on yhä vain tärkeämpi kriteeri, kun asiakkaat valitsevat kalusteita kotiinsa. ”Suomalaiseen työhön ja osaamiseen luotetaan, mutta taustalla on varmasti myös ajatus työllistämisestä”. Ja nämä kriteerit täyttyvät Topin kohdalla hyvin. Paitsi, että kalusteet valmistetaan Kalajoella myös monet oheistuotteet aina hanoista tiskipöytiin ja sähkölaitteisiin on mahdollista valita suomalaisen yhteistyökumppanin valikoimista.

Topin palvelu kattaa kaiken vanhojen kalusteiden purkamisesta uusien asennukseen. ”Vastikään meillä oli kohde, jossa laitettiin koko keittiö seinäpintoja ja lattiaa myöten uusiksi avaimet käteen -periaatteella. Eli meidän kauttamme löytää ammattilaisen tekemään, vaikka koko kodin remontin”, Risto Koskela kertoo.

Kun keittiötä aletaan remontoida tai uutta keittiötä rakentaa, on toimivuus aina ensimmäinen, mitä on syytä ajatella. ”Suunnittelupalvelumme saa asiakkailta suurta kiitosta. Vaikka suunnittelussa toimivuus on se, mitä kannattaa painottaa, niin melkein yhtä tärkeää on se, miltä keittiö näyttää”, Jenni Koskela sanoo.

Toimivuus tarkoittaa muun muassa sitä, että ruuanvalmistus, vesipiste ja kylmäkalusteet sijaitsevat toisistaan lyhyen etäisyyden päässä tai että pistorasiat ja valaisimet on sijoitettu mahdollisimman käytännöllisesti. ”Keittiön visuaalisuus taas on sitä, että se vastaa tyyliltään ja värisävyiltään asiakkaan makua ja sopii asunnon muuhun ilmeeseen”, kiteyttää Jenni Koskela.

Millaisia keittiöitä suomalaiset tänä päivänä sitten suosivat? Jenni Koskelan mukaan Topin asiakkaat arvostavat laatua. Keittiön halutaan kestävän aikaa niin toiminnoiltaan kuin sävyiltään. ”Valkoinen sekä kiiltävänä että mattana on kestosuosikki ja moneen makuun sopiva. Toisaalta puun sävyt ovat nyt vahvassa nousussa”, Koskelan tietävät.

Integroidut kodinkoneet ovat nykykeittiöissä enemmän sääntö kuin poikkeus. Alakaapistot puolestaan alkavat olla harvinaisuus, eli työtason alle valitaan nykyään mieluummin leveitä, vaimennettuja laatikostoja.

Topin mallistosta löytyvä aamiaiskaappi on myös kiinnostava uusi tuttavuus. ”Sen ovet aukeavat tavallaan kaapin sisään eli eivät ole tiellä keittiössä, vaikka olisivat auki. Kaappiin saa myös kätevästi piiloon esimerkiksi keittiön pienkoneet ja aamiaisastiat”, Irene Koskela vinkkaa.

Keittiön rakentaminen ja remontointi vievät yleensä runsaasti aikaa ja rahaa. Topin palvelut huolehtivat siitä, että kummankaan näistä kanssa ei asiakkaan tarvitse pahemmin painia. ”Nykyajan työelämä on sellaista, että harvalla on aikaa enää iltaisin alkaa purku- ja asennushommiin. Onneksi meillä on tarjolla asennuspalvelu, jossa ammattilaiset laittavat kaiken valmiiksi viimeistä ruuvia myöten”, Irene Koskela muistuttaa.

Toisaalta taas Topin asiakkaiden ei tarvitse huolehtia myöskään remontin hintalapusta. ”Rahoituspalvelun saa kätevästi suoraan myymälästä ja sen avulla voi pienelläkin kuukausimaksulla saada kattavan remontin”.

Oman kodin remontoijien ja rakentajien lisäksi Topin myymälät palvelevat myös rakennusalan ammattilaisia. ”Käytännössä rakennusliikkeet saavat kaiken sen Topilta, minkä yksityisetkin asiakkaat”, Risto Koskela kertoo. Kerrostalo-osakkeen ostajat ovatkin tyytyväisiä siihen, kun pääsevät jo uuden kodin rakennusvaiheessa vaikuttamaan muun muassa keittiön ja kylpyhuoneen kaapistojen malleihin ja toimintoihin.