Muuttovalmiin talon perhekeittiössä arki sujuu - Topi-Keittiöt

Topi mukana monessa tarinassa

Tässä blogissa Topi ja vieralijat kertovat ajankohtaisista asioista. Pääset kurkistamaan kiinnostaviin tapahtumiin, tutustumaan mielenkiintoisiin ihmisiin ja seuraamaan, mitä kaikkea alalla tapahtuu.

syyskuu
huhtikuu
Tagit:

ti 2. maaliskuuta 2021 10.03.00

Muuttovalmiin talon perhekeittiössä arki sujuu

Muuttovalmiin talon perhekeittiössä arki sujuu

Täydellisen muuttovalmis talo on huoleton tapa hankkia uusi unelmien koti. Hyvin suunnitellun keittiön toiminnot auttavat sujuvassa arjessa. Kiireisiä arkiaamuja helpottavaan ja suosittuun aamiaskaappiin löytyy nyt monenlaisia vaihtoehtoja.

Käytännöllisyys on aina huomioitu hyvin suunnitellussa keittiössä, jossa kaikelle löytyy paikka ja toiminnot niin, että arki on sujuvaa. Nyt on suosittua piilottaa pienkoneet ovien taakse kaappiin pois häiritsemästä visuaalisesti kaunista ja siistiä keittiötä.

Aamiaiskaappi siistii keittiön nopeasti, kun pölyä keräävät ja ahkerassa käytössä olleet kodinkoneet, kirjavat ruokapussukat ja purnukat saa piiloon kaapinovien taakse ja ovet kiinni käytön jälkeen. Vapautuvat tasot jäävät avaraksi ja siistiksi työskentelytilaksi.

- Aamiaiskaapit ovat vakiinnuttaneet paikkansa. Ovien taakse saa kätkettyä kätevän aamiaiskaapin, jonne voi sijoittaa esimerkiksi mikroaaltouunin, kahvinkeittimen, leivänpaahtimen sekä muut aamupalatarvikkeet ja -aineet.

Aamiaiskaapin ovet avautuvat sivuille tai ne työnnetään komeron sisään, pois työskentelyn tieltä. Aamiaiskaappi on kätevä, mutta sen sijaintiin keittiössä kannattaa kiinnittää huomiota. Kaapissa oleva pistorasia sekä vesipisteen, jätelajittelun ja kylmälaiteen läheisyys tukevat aamiaiskaapin toimintoja, Topi-Keittiöiden kauppias Jutta Kontto Vantaan Topi-myymälästä kertoo.

- Saareke palvelee muun muassa työskentelytasona, tarjoilupöytänä ja välipalaruokailussa. Saarekkeen ympärillä pitää olla riittävästi tilaa, jota tarvitaan ovien ja laatikoiden avautumiseen ja keittiössä työskentelyyn.

Saarekkeisiin voi sijoittaa kodinkoneita, kuten keittotason ja kalusteuunin. Keittotasolliseen saarekkeeseen suositellaan vesipistettä. Saarekkeissa voi olla jalkatilaa istumiseen ja myös korotettuja seinämiä, joiden taakse saadaan piiloon ruuanvalmistuksen jäljet, Kontto ohjeistaa.

Sujuvassa arjessa tarpeellisia pienkoneita voi sijoitella keittiöön monella muullakin tavalla. Pienkoneiden erilainen sijoittelu työskentelykorkeudelle on ergonomisesti oikeaoppista. Toimivassa keittiössä ei tarvitse kyykistellä eikä kumarrella arkiaskareita tehtäessä, vaan toiminnot sijoitetaan käsien korkeudelle.

Vinkkejä rakentajalle ja remontoijalle

Pienkoneille voidaan varata kaapistossa oma tila, joka valaistaan ja josta löytyy sähköt koneiden käyttöä varten. Pienkoneille voidaan asentaa ulosvedettävä hylly omalle työskentelykorkeudelle. Hyllyn päällä koneita on helppo käyttää kumartumatta.

Aamiaskaappi voidaan sijoittaa nosto-oven taakse. Ylhäällä hyvin pysyvä ovi ei häiritse keittiötyöskentelyä.

Aamiaskaappi voi olla tilaa säästävästi myös rulo-oven takana.voi olla tilaa säästävästi myös rulo-oven takana.

Aamiaskaappi voidaan piilottaa taitto-ovien taakse. Kaapin leveys cm antaa tilaa useille pienkoneille, lisäksi myös kuiville ruoka-aineille ja astioille täysleveillä hyllyillä

Tässä ratkaisussa ovet eivät ole keittiötyöskentelyn tiellä, kun ne saa työnnettyä kaapiston sisään. Aamiaiskaapin taustan voi sisustaa muusta kaapistosta poikkeavalla värityksellä ja materiaalilla esim. laminaatilla ja tapetilla.

Isot kattilat säilyvät hyvin leveässä vetolaatikossa. Kattiloiden kannet ja vaikkapa leikkulaudat saa järjestettyä kätevästi valkoisilla jakajilla, joiden avulla ne pysyvät pystyssä omissa lokeroissaan.

10 Vinkkiä toimivaan keittiöön - Topin suunnittelijat neuvovat

Mitä kannattaa ottaa huomioon keittiösuunnittelussa, tutustu Topin vinkkeihin ja keittiöremontti onnistuu varmasti!

Lue lisää

Varaa suunnitteluaika lähimpään Topi-myymälään

Klikkaa tästä