Tuulahduksia Milanon Salone del Mobile 2018 -messuilta - Topi-Keittiöt

Topin oma blogi

Tässä blogissa Topi ja vieralijat kertovat ajankohtaisista asioista. Pääset kurkistamaan kiinnostaviin tapahtumiin, tutustumaan mielenkiintoisiin ihmisiin ja seuraamaan, mitä kaikkea alalla tapahtuu.

syyskuu
elokuu
huhtikuu
maaliskuu
joulukuu
marraskuu
elokuu
huhtikuu
maaliskuu
Tagit:

la 19. toukokuuta 2018 12.32.00

Tuulahduksia Milanon Salone del Mobile 2018 -messuilta

Salone Internazionale del Mobile di Milano on maailman suurin muotoilualan messutapahtuma ja tänä vuonna mukana oli lähes 2000 näytteilleasettajaa ja 434 509 messukävijää 188 maasta.

Messuilla oli esillä trendimaailman uutuuksia, josta mielenkiintoisimpana uutuutena oli tummanruskeiden puulajien paluu, näistä esimerkkeinä mahonki ja palisanteri. Materiaaleissa näkyi puuta, metallia, nahkaa, samettia, marmoria ja terrazzo-kivipintoja. Keittiöissä ja kylpyhuoneissa oli paljon metallihyllyjä ja puisia lokerikkoja erilaisina yhdistelminä. Kivilaaduista näkyi marmoria, kivipuristeita ja terrazzoa niin keittiöissä kuin sohvapöydissä. Sohvien verhoilumateriaaleina oli käytetty nahkaa ja samettia eri sävyissä.

Väreistä nousivat esiin pastellisävyt, kuten roosa, aprikoosi, terracotta, sininen sekä ruskean ja beigen eri sävyt. Mattapinnat olivat lähes kokonaan väistäneet kiiltävät pinnat. Täysin valkoinen sisustus oli myös väistynyt ja valkoisen tilalla oli nyt pehmeitä sävyjä. Musta, valkoinen ja harmaan sävyt, jotka ovat meillä vielä vahvasti esillä, näkyivät Milanossa huomattavasti vähemmän.

Kodikkuus ja vihersisustaminen olivat selkeästi nousussa. Kaikkialla oli esillä runsaita viherkasvi- ja yrtti-istutuksia. Tunnelma oli lähes viidakkomainen, jopa tapeteissa ja kankaissa esiintyi viidakkokuosia. Lisäksi pehmeät muodot tekevät uutta tulemista, muodot eivät ole enää kulmikkaita ja teräviä. Pehmeyttä loivat myös rouheiset pinnat ja tekstiilit. Väreissä oli selkeitä viitteitä 60-luvusta. Myös ulkokalusteiden putkirungoissa ja laverimaisissa aurinkotuoleissa näkyi viitteitä 60-luvusta aina niiden kuoseja myöten.

Tiivistettynä viherkasvien runsas käyttö sekä tummat puulajit jäivät kuitenkin kaikkein päällimmäisenä mieleen.

Messuterveisin
Pirjo Koskela-Nyman / Studio Koko Oy

Messutiiviste sisustuksen trendeistä: