Unelmakeittiö elämänmakuisilla yksityiskohdilla - Topi-Keittiöt

ajaton, tyylikäs, kodikas - asumista Topin tyyliin

Sopasen kuusihenkisen perheen komea kotitalo sijaitsee Kuopion Saaristokaupungissa. Talon etupihalta avautuu ihana koivumetsikkö, joka on kuin jatkoa kodin skandinaaviselle sisustukselle. ”Mitenhän tätä kuvailisi muuten, kuin sanomalla, että koti on meidän näköisemme”, perheen äiti Niina Sopanen mietiskelee. Se Sopasten näköinen tarkoittaa ainakin rentoa sisustusta, jossa on niin ajattomia, moderneita klassikoita kuin ketjuliikkeiden kalusteita sekä perintöhuonekaluaja.

Keittiö kuin kotikokin unelma

”Talomme on yksi ja puolikerroksinen Kannustalon muuttovalmis Koti. Pakettiin kuuluivat Topin keittiö – ja muut kiintokalusteet”, Niina esittelee. Topin kalusteita tästä kodista löytyy keittiön lisäksi kodinhoitohuoneesta, wc-tiloista ja vaatehuoneista. Makuuhuoneissa kiintokalusteita, kuten vaatekaappeja, ei ole laisinkaan, sillä talossa on kolme tilavaa vaatehuonetta. Sopasten keittiön alakaapeissa on valkoiset mattapintaiset Säde-ovet. ”Yläkaappeja ei ole ollenkaan, koska meillä on ruokakomero”. Tuo isohko ruokakomero kätkee sisäänsä pakastimet, kuiva-aineet, kodin pienkoneet, kattilat ja paljon muuta. Ruokakomeron tasot ja hyllyt ovat myös Topin mallistosta.

”Keittiön suunnittelimme pääosin itse. Kuopion myymälä auttoi hiomaan toiveemme käytäntöön. Kuvailisin keittiötä erittäin selkeälinjaiseksi. Työskentelytilaa on paljon”, Niina Sopanen kertoo. Sopasten keittiössä on työtasoina Topin massiivipuiset, öljytyt tammitasot. Tason syvyys on normaalista 60 senttimetristä poiketen 70 senttiä. ”Tuo kymmenen senttiä antaa mukavasti lisätilaa. Mies on kova laittamaan ruokaa, ammatiltaankin kun on keittiöpäällikkö”, jatkaa Niina keittiön esittelyä. Topin kalustamissa wc-tiloissa ja kodinhoitohuoneessa on puolestaan valkoiset Kosketus-ovet. Wc:ssä kiiltävinä ja kodinhoitohuoneessa mattana. Tasoina näissä huoneissa on tammilaminaattia.

Elämänmakuisia yksityiskohtia

Niina Sopanen kertoo, että tämä 2016 valmistunut talo on heille itseasiassa jo toinen koti, jonka Topi on heille kalustanut.
”Edellinen oli perinteisempi sisustukseltaan ja kalusteiltaan. Olimme silloin jo todella tyytyväisiä Topiin, eli luonnollisesti valitsimme saman kalusteiden toimittajan uudelleen”. Niinan mukaan tähän toiseen omakotitaloon he osasivat jo edellistä paremmin miettiä kalustusratkaisuja toimiviksi. ”Jokainen ratkaisu on mietitty niin, että ne toimivat arjessa, mutta ovat myös katseenkestäviä”. ”Meillä on miehemme Karin kanssa hyvin yhtenäinen maku sisustuksen suhteen ja kaikki suuret hankinnat päätetään aina yhdessä. Pidämme kauniista, yleisilmeeltään siististä kodista, mutta liian laitetun näköistä ei saa olla”.

Sopasten talo on lapsiperheen koti, jossa on elämän makua. Keskeltä taloa löytyvät niin puolapuut kuin kiipeilyrenkaat. Keittiö on suunniteltu sellaiseksi, että koko perhe voi halutessaan puuhastella omiaan, mutta olla silti samassa tilassa. ”Jo rakentamisen alkuvaiheessa meillä oli selvä visio, mitä haluamme. Muokkasimme aika paljon muuttovalmista talomallia mieleiseksemme, koska emme olleet valmiita tekemään kompromisseja." Yhdessä sisustussuunnittelija Helena Karihtalan kanssa Niina ja Kari kävivät läpi muun muassa joitain yksityiskohtia, kuten lattiamateriaaleja, joissa olivat itse kahden vaiheilla tai jos jotain yksityiskohtaa piti saada vielä toimivammaksi.