Elämänmakuinen koti ja keittiö - Topi-Keittiöt

elämänmakuinen koti maalla

Kivelän perheen koti on valmistunut lokakuussa 2013. Kannustalon kaksikerroksinen Aurora sijaitsee Kokkolassa, kuitenkin maaseudulla kaupungin ulkopuolella. "Naapurissa on lampaita ja mehiläisiä. Joskus aamuisin pihalla saattaa olla peuroja ja hirviä, perheen äiti Nina Kivelä naurahtaa". Millainen sitten on tämän maalaisidyllin keskellä sijaitsevan kodin sydän? "Toimiva, selkeä ja sellainen, jossa kaikki toiminnot mietitty tarkkaan. Halusimme kaksi vesipistettä helpottamaan ruuanlaittoa. Kun toinen kokkaa, voi toinen siivota samaan aikaan", Nina kertoo. Kivelän perheessä todella nautitaan keittiön hyörinnästä. Erillisestä ruokailutilasta sitten löytyy kahdeksan hengen ruokapöytä. "Sekin oli hyvä ratkaisu, niin pöytä ei vie tilaa itse keittiöstä".

Kiiltävä valkoinen Säde-ovimalli ja mustat kivitasot ovat todella tyylikäs yhdistelmä. Ovimalli on yksinkertainen ja siinä ei ole lainkaan vetimiä. Kivitasot puolestaan tulivat valituiksi helppohoitoisuutensa takia. "Edellisessäkin kodissamme meillä oli kiintokalusteet Topilta. Hyvän kokemuksen perusteella valitsimme Topin uudestaan", Nina antaa palautetta Topin tyylistä ja palvelusta. Myös ammattimaisella suunnittelulla on osuutta asiaan. "Arto Mäkitalo teki meille koko talon kiintokalustesuunnitelman. Minusta tässä oli tärkeää, että hän näytti 3D-kuvilla miltä valitamme ihan oikeasti tulevat näyttämään."

Kaiken kaikkiaan Kivelöiden talon sisustus on selkeää ja modernia, tämä ilme on luotu yhteistyössä sisustussuunnittelija Katriina Turusen kanssa. Kiireisestä kirvesmiehestä, eli perheen Jarno-isästä, johtuen keittiön asennus kesti viikon verran. Jarno kun asensi omaa keittiötä päivätöiden ohella. Nina kuvailee kodin kokonaisuutta varsin osuvasti: "Värimaailmamme on mustan, valkoisen ja harmaan värileikkiä. Työmme ohella rakennettu kotimme ei tule koskaan olemaan täysin valmis. Se elää kanssamme arkea ja juhlaa."