Avaimet käteen toimitus Topin kalusteilla - Topi-Keittiöt

kahden aikuisen Topi-koti

Juha ja Anu Tanhualan uusi lämminhenkinen omakotitalo löytyy Haapajärveltä Savimäenpuhdosta, jossa asukkaat saavat ihailla kotipihoiltaan ja terasseilta komeaa järvimaisemaa. Tanhualoiden kaunis koti oli itseasiassa aivan ensimmäinen, joka nousi tälle täysin uudelle asuinalueelle maalaismaisemaan, mutta kaupungin keskustan tuntumaan.

Maaliskuussa 2018 valmistunut talo on suunniteltu kahdelle aikuiselle. ”Asumme täällä pääasiassa kahdestaan, Kokkolassa opiskeleva tytär käy viikonloppuisin ja lomilla”, Tanhualat kertovat. Uutta kotia kierrellessä huomaa, kuinka tarkkaan harkittuja sen kalustus ja sisutuksen yksityiskohdat ovat. Topin kädenjälki näkyy lähes kaikissa kodin tiloissa. ”Topi-Keittiöiden kalusteita meillä on keittiön lisäksi kodinhoitohuoneessa, makuuhuoneessa, wc:ssä ja eteisessä”, Anu esittelee.
 

Tutut tuotteet luotettavalta tekijältä

Topi-Keittiöt oli Tanhualoille itsestään selvä valinta kiintokalusteiden toimittajaksi. ”Yritys oli meille jo entuudestaan tuttu, koska aikaisemmassakin kodissamme oli myös Topin kalusteet. Lisäksi mieheni on kotoisin Kalajoelta, joten sieltäkin kautta tunnemme Topin tarinan ja tuotteet”. Valintaa helpotti myös Topin yhteistyökumppanuus Designtalon kanssa. ”Valitsimme talotehtaalta avaimet käteen toimituksen Topin kalusteilla. Emme tehneet oikeastaan mitään itse, vaan ammattimiehet hoitivat rakentamisen alusta avaimien luovutukseen”.

Kalustemallien ja sävyjen valinta ei tuottanut Tanhualoille vaikeuksia. Vaikka Topin valikoima on laaja, löysi pariskunta sieltä nopeasti suosikkinsa. Anu ja Juha ovat tyytyväisiä kodikkaaseen keittiöönsä, johon he ovat valinneet mattamaalatut listavetimelliset Kosketus-ovet ja -laatikostot. Kodinhoitohuoneessa ja makuuhuoneessa on puolestaan vaaleat Aitta-ovet ja eteisessä isot peililiukuovelliset komerot, jotka tuovat avaruutta pienehköön eteiseen. ”Ovissa ja laatikostoissa olevat hidasteet olemme kokeneet todella hyödyllisiksi”, Anu mainitsee.

Ammattilaistiimi apuna

”Suunnittelimme kalusteita yhdessä Topin suunnittelijan kanssa. Minulla oli vahva näkemys siitä, mitä haluan. Jotakin modernia ja yksinkertaista, ei mitään kruusattua ja krumeluuria. Väreiksi halusimme vaaleaa ja kontrastiksi tummat pöytäpinnat. Myös helppohoitoisuus vaikutti valintaan”, Anu kertoo ja tunnustaa olevansa hieman astiafriikki. ”Kun niitä astioita alkaa olla aika paljon, niin vetolaatikot tuntuivat mukavilta ja käytännöllisiltä. Niihin mahtuu paljon ja niistä on helppo ottaa harvemminkin käytössä olevat astiat esille”.

Keittiön kodinkoneista uuni oli kokkaamista rakastavalle pariskunnalla se tärkein. Pyroluusiuuni nousi suosikiksi ja Tanhualat ovat valintaansa enemmän kuin tyytyväisiä, sillä uunissa on pyrolyysi- eli niin sanottu itsepuhdistustoiminto. Myös kodinkoneet saa näppärästi Topin kautta, sekä myös monet muut oheistuotteet, kuten hanat ja altaat.

”Keittiön, pesuhuoneen, kodinhoitohuoneen ja eteisen kalusteiden osalta käytimme Topin ammattisuunnittelijaa. Koko rakennusprojekti sujui joustavasti ja toiveitamme kuunnellen. Viime hetken muutoksiakin tehtiin erittäin onnistuneesti”, Tanhualat kiittelevät. Topin palvelukokonaisuus pitää sisällään niin suunnittelun kuin asennuksen, remonttikohteissa myös vanhojen kalusteiden purkamisen voi tilata Topilta.

Kaunis ja eheä kokonaisuus

Vaalea ja ajaton. Nämä kaksi sanaa nousevat mieleen kierrellessä tässä uutuuttaan hohtavassa kodissa. Monta mielenkiintoista sisustuselemettiä kiinnittävät huomion, kuten muun muassa kristalli keittiön valaisimissa ja vanhasta valokuvasta teetetty taulu keittiön seinällä. ”Taulussa on palanen suvun historiaa”, Tanhualat kertovat ja jatkavat, että ovat kaiken kaikkiaan todella tyytyväisiä tekemiinsä valintoihin. ”Olemme monesti keskustelleet asiasta ja todenneet, että mitään ei lähdettäisi muuttamaan, jos nyt alkaisimme rakentaa. Parasta on kokonaisuus – tontista ja maisemasta sisustuksen pieniin yksityiskohtiin. Tunnelma on lämmin ja kodikas, juuri meidän tarpeisiin sopiva”.