Kaiken kaikkiaan toimiva keittiö - Topi-Keittiöt

keittiö, jossa kaikki viihtyvät

"Keittiömme on avoin, tilava ja valoisa. Kaiken kaikkiaan toimiva kokonaisuus", aloittaa Nina Larjos kertomuksen kodistaan. Larjoksen perhe asuu Suvisaaristossa. Siellä, idyllisesti meren rannalla, he ovat viihtyneet jo 17 vuotta. Kaksi vuotta sitten, vuonna 2012, kodin uudistus ja laajennus tulivat ajankohtaisiksi.

"Rakensimme taloomme uuden ison laajennuksen samalla kun vanha puolikin remontoitiin täysin. Uudelle keittiölle tuli tilat laajennusosaan", Nina kertoo. Nyt keittiö sijaitsee kauniissa ja valoisassa alakerrassa, heti eteisaulan jatkeena. Keittiöstä mennään suoraan ruokailutilaan ja sen vieressä on perheen toinen olohuone. Molemmissa päädyissä uutta suurta alakertaa on isot ikkunat, joista valo suorastaan tulvii sisään. Olohuoneesta on näkymä jopa kolmeen eri suuntaan. Keittiön ikkunasta puolestaan avautuu maisema metsään. Mutta Nina huomauttaa, että koska keittiöstä on suora näköyhteys olohuoneeseen, pääsee keittiöstä kurkistamaan myös meren suuntaan.


Topin kalusteet Larjoksen perhe valitse ystäviensä suosituksesta. Keittiön alaovet ovat Loiste-mallia, värinä tumma harmaa. Yläkaapistojen ovien pinta puolestaan on korkeakiiltoista valkoista. "Tyyli on moderni ja sopii saumattomasti kotimme väri- ja materiaalimaailmaan", Nina Kiteyttää ja jatkaa, että parasta keittiössä on saareke, iso allas, runsas laskutila sekä jykevä kivitaso.

"Tomi Jämsen Topilta teki suunnitelman ja saimme kaiken avun asennusta myöten. Kaikki sujui hienosti ilman suurempia ongelmia. Asennus kesti muutaman päivän." On hienoa, että koko perhe todella viihtyy keittiössä. Ninalla ja hänen miehellään on kaksi poikaa, joiden kaveritkin ovat tuttu näky kodin sydämessä ja erityisesti saarekkeen ympärillä. "Pojat usein tekevät siinä läksynsäkin ja katselevat kun laitamme ruokaa tai leivomme. Ja arkena oikeastaan aina syömme päivällisen saarekkeen ääressä", Nina juttelee. Usein keittiössä porisee myös kahvinkeitin, kun Ninan ystävät istahtavat päiväkahville. Lopuksi Nina paljastaa vielä, että nyt kun koti on saanut uuden ilmeen, seuraavaksi on kesämökin vuoro. "Teemme paraikaa remonttia kesämökillämme ja sinnekin tulee uusi keittiö Topin kalusteilla."