Kaikki Topilta paikallisuutta suosien - Topi-Keittiöt

kotoisa koti rouheilla vivahteilla

Laitaloiden komea koti seisoo keskellä rauhallista maalaismaisemaa Kalajoen Nuoraperällä. Matkaa kaupungin keskustaan kertyy kotipihalta kolmisen kilometriä. Etupihalta avautuva maisema on aavaa peltoa ja tiheää metsää. Maalaismaiseman luoma harmonia jatkuu, kun aukaisee tämän kauniin kodin oven ja astuu eteiseen. ”Pidän maanläheisistä sävyistä, joita meiltä löytyykin paljon. Valkoista seinää ei taida suuremmin olla missään. Hiekan, kiven, mudan, mustan ja valkoisen sävyt rytmittävät kotiamme läpikotaisin”, kertoo talon emäntä Sari Laitala. Persoonallisia ratkaisuja Laitalat ovat luoneet kotiinsa tekemällä paljon myös itse. Oiva esimerkki tästä ovat erilaiset tehosteseinät, joita Sari ja miehensä Marko maalasivat muun muassa kalkkimaalilla ja helmiäislasyyrilla.

Paikallisuutta suosien

”Ajatus – koko koti Topia – sopii äärimmäisen hyvin tähän tunnelmalliseen ja tyylikkääseen kokonaisuuteen. Muuta kun Topin kiintokalusteita ei meillä ole käytetty. Eli keittiö, vessat, makuuhuoneet, kodinhoitohuone ja pukuhuone ovat kaikki Topilta”, Sari Laitala esittelee. Kalusteet ja mallit sopivat värisävyihin ja harmoniaan saumattomasti. Esimerkiksi valoisan keittiön ylikaappien ovet ovat korkeakiiltoista valkoista sävyä Topin Hohto-mallista. Yläkaappeihin mukavan kontrastin luovat Aitta-mallista valitut alakaappien tummemmat ovet. ”Keittiöstämme suuri kiitos kuuluu Topin suunnittelija Sari Himangalle. Hänen avullaan keittiöstä saatiin todella toimiva ja hän osasi miettiä jokaisen yksityiskohdankin paikalleen”, Laitalan kiittelevät.

Keittiö on tilava avokeittiö, josta avautuu näkymä ruokailutilaan ja olohuoneeseen. ”Mielestäni keittiömme on kotoisa, selkeä ja helppohoitoinen, muttei kuitenkaan kliininen”, Sari Laitala pohtii. Topilta Laitalat kertovat saaneensa kaikkiaan äärimmäisen hyvää ja asiantuntevaa palvelua. ”Halusimme kotiamme rakentaessa käyttää mahdollisimman paljon paikallista työtä ja tuotteita, joten siksikin Topi oli mainio ratkaisu”.

Kontrasteja ja pehmeitä pinnan sävyjä

Sari Laitala kertoo, että Topin tuotteissa heitä miellytti erityisesti malliston monipuolisuus ja omaa sisustusmakua vastaavat ovimallit. ”Meille valikoidut mallit miellyttivät rouheudellaan ja käytännöllisyydellään. Halusin paljon eri kontrasteja ja teollistakin ilmettä, jota sitten pehmennettiin puulla”. Tällaisesta ilmeestä hyvä näyte ovat makuuhuoneiden kaapistot. Niiden liukuovet ovat Stirpe Classic -mallia, väriltään mustat ja ylä- sekä alaosat tumman harmaa kivi -sävyistä melamiinia, mutta rungot valkoiset.

”Sisustuksen suunnittelussa sain apua Topin ammattilaisten lisäksi myös ystävältäni, joka on toiminut sisustussuunnittelijana. Olen mielissäni, kun ystävän rohkaisemana uskalsimme valita seinillekin tummia sävyjä. ”Vielä ei ainakaan ole tullut vastaan mitään sellaista, joka olisikin pitänyt valita tai tehdä toisin. Täällä on täysin meidän näköistämme”. Sarin ja Markon lisäksi perheeseen kuuluvat viiden kuukauden ikäinen pieni tyttö sekä Bimu-kissa.