Ulkovarastoa myöten Topia - Topi-Keittiöt

Topi-koti golfkentän kupeessa

Komea omakotitalo Naantalin Luonnonmaan saarelle on valmistunut joulukuussa 2016. Talon takapihalta aukeaa näkymä upealle golfkentälle, Kultaranta Resortiin. ”Etupiha avautuu sitten ihan toisenlaiseen maisemaan, luontoon ja koskemattomaan metsään”, Minna Långström esittelee. Tätä upeaa kotia asuvat Minnan lisäksi hänen miehensä Jaska, eli Jaakko Koro sekä pariskunnan touhukas Paavo-koira.

Ulkovarastoa myöten Topia

Långström – Koron koti on todellinen Topi-koti. ”Päädyimme näihin kalusteisiin ystävämme Eijan Hovin kautta. Hän oli silloin yrittäjänä Topi-Keittiöillä Turun myymälässä, nykyään hän työskentelee Vantaan Topilla. Meiltä löytyy oikeastaan joka huoneesta Topin kalusteita. Niitä on keittiöstä, makuuhuoneessa, kylpyhuoneessa, wc:ssä, kodinhoitohuoneessa, molemmissa walk-in-closeteissa ja vielä ulkovarastossakin”. Pariskunta kävi rakennusvaiheessa erittäin tarkkaan läpi kaikki mahdolliset erilaiset kalustevaihtoehdot ja nämä kotiin valitut mallit sopivat toisiinsa ja kokonaisuuteen todella hienosti.

”Halusimme muun muassa mustan keittiön, joten luontevasti musta valikoitui myös wc-tiloihin ja kylpyhuoneeseen”, Minna kertoo. Keittiön kalusteet ovat Loiste-ovimallia mustilla Lungo-vetimillä, kylpyhuoneen ovet Hohto-oviamallia ja wc:ssä ovimallina on Aitta hiilipuu mustalla listavetimellä. Kodinhoitohuoneessa puolestaan on valkoiset korkeakiiltoiset Hohto-ovet ja alumiininväriset Lungo-vetimet. Ihana, hieman luksus yksityiskohta on Minnan oma meikkaustila, jossa kalusteiden ovet ovat Aitta-mallia hiilipuun värisenä mustilla listavetimillä.

Minna ja Jaska kuvailevat kotiaan kodikkaaksi ja lämpimäksi, joka on suunniteltu kahden aikuisen tarpeisiin. Pariskunnan sisustustyyli on moderni - pienillä vanhoilla esineillä maustettuna. ”Emme halunneet liian valkoista värimaailmaa vaan tummia luonnon värejä. Lattia on ruskeaa vinyylikorkkia ja seinissä beigen eri sävyjä”. ”Parasta on kokonaisuus, jossa viihdymme erittäin hyvin. Ei tule montaa asiaa mieleen mitä olisi pitänyt tehdä toisin. Ainahan joitain kompromisseja pitää tehdä, kaikkea ei voi saada.

 

Tyylikästä mustaa

Talon on suunnitellut Honkatalojen pääarkkitehti Janne Kantee. ”Hänen kanssaan pääsimme helposti yhteisymmärrykseen, mitä halusimme. Kodin sisustamisesta huolehti Minna, koska hänellä on hyvä maku ja taito hyppysissä sisustamisasioissa”, Jaska kehaisee puolisoaan. Topi puolestaan tarjosi talon rakentajille täyden palvelukokonaisuuden ja tuotteisiin sekä palveluun Minna ja Jaska kertovat olevansakin erittäin tyytyväisiä. Eija Hovi teki talon kalustesuunnitelman Minnan ja Jaska toiveiden mukaisesti. ”Kaikki sujui loistavasti, Eija osaa työnsä ja hän osaa asiakaspalvelun”.

”Keittiömme on musta kokonaisuus, joka näyttää hyvältä ja kodinkoneet toimivat hienosti. Saarekkeessa on kivitasoon upotettu liesituuletin sekä panoraama-mallinen induktioliesi. Stalan allas puolestaan on upotettu saumattomasti kivitasoon”. Musta väri on Minnan mukaan hieman haastavampi pitää puhtaana kuin moni muu. ”Sen tiesimme kyllä etukäteen, mutta musta väri näyttää silmäämme paremmalta kuin esimerkiksi perinteinen valkoinen”.