Topia koko kodissa - Topi-Keittiöt

tyylikäs, toimiva ja tunnelmallinen

Turkulaisen nelihenkisen perheen moderni harkkotalo valmistui Littoisiin järven rannalle elokuussa 2017. Suuressa kodissa vilinää ja eloa riittää, siitä pitävät huolen yksi- ja kolme vuotiaat vauhdikkaat tyttäret. Kodissa on paljon suuria lasipintoja, joista aukeaa suorastaan maalauksellinen näkymä järvelle. ”Rannassa on vuonna 2016 valmistunut moderni 60-neliöinen saunarakennus, jossa asuimme päätalon rakentamisen aikana” perheen äiti esittelee.

KoKo Koti topia

Topin kiintokalusteita löytyy tämän kodin jokaisesta huoneesta. ”Meillä on todellakin koko koti topia - niin keittiö, kodinhoitohuone, makuuhuoneet kuin kylppärit sekä eteinen ja vielä saunarakennuskin”. ”Topi oli meille helppo valinta, koska laatu ja kotimaisuus miellyttävät”. Kaikki kaapit ovat topin Loiste syykuvio-ovimallia. Tasot ovat myös Topilta: keittiössä on kivitasot ja kodinhoitohuoneen tasot ovat laminaattia. Nämä mallit miellyttivät perhettä, sillä he toivoivat kotiinsa mahdollisimmat luonnonmukaiset ja selkeälinjaiset kalusteet materiaaleista, jotka paitsi kestävät aikaa ja kulutusta, ovat myös helppohoitoisia.

Yhtenäinen ilme kautta koko kodin

Perheen äiti kertoo, että kodin suunnittelun keskiössä oli tehdä yksi iso yhteinen tila, jossa koko perhe viettää aikaa ja maksimoida siihen pihalta avautuva maisema. Makuuhuoneet tehtiin erikseen omiksi rauhallisiksi tiloikseen. Vanhempien makuuhuoneesta haluttiin näkymä järvelle. ”Tytöille tehtiin nyt ensin yhteinen iso huone, jossa on tilaa touhuta ja leikkiä. Mahdolliseen myöhempään kahtiajakoon on valmistauduttu harkkoseinien vuoksi kuitenkin jo ennakkoon tekemällä huoneeseen kaksi ovea”. ”Kaikki sisustuksessa käytetyt materiaalit ovat hyvin luonnollisia ja käytimme lähes samoja materiaaleja kuin saunarakennuksessa, jotta ilme olisi mahdollisimman samanlainen”. Koko perheen mielestä parasta uudessa kodissa on seesteinen tunnelma, jonka järvi tuo maiseman kautta sisälle saakka.

Topin suunnittelupalvelu apuna

Talon suunnittelusta vastasi arkkitehtitoimisto Lundén Architecture Company, mutta sisustuksen asukkaat suunnittelivat itse. ”Talo rakennettiin urakkana ja meillä oli upea rakentaja tiiminsä kanssa, jolta tuli myös paljon ideoita, miten asiat voidaan toteuttaa rakennusvaiheessa. ”Topilta saimme loistavan ja joustavan suunnittelupalvelun, jonka kanssa hioimme kuvia muutamaan otteeseen, mutta yhteinen kieli löytyi nopeasti. Otimme myös asennuksen Topilta”.

Tyylikkään mustan keittiön suunnitelmasta oli vastuussa Turun Topi-kauppias Mari Tamminen. Keittiö on suunniteltu tismalleen perheen tarpeisiin sopivaksi. ”Halusimme pelkät alakaapit ja ison saarekkeen, joka asetti haastetta upotettavan liesituulettimen ja laatikostojen rytmityksen osalta, mutta Mari keksi niihin todella toimivat ratkaisut. Samaten kaapit ja komerot muualla talossa tuli helposti kasaan Marin ammattitaidon ja kokemuksen ansiosta. Suunnittelussa meni aikaa lähinnä sen vuoksi, että huoneita oli niin paljon”.