Vanha talo Topin muodonmuutoksessa - Topi-Keittiöt

vanhasta uutta Topin tyyliin

”Asumme mieheni vanhassa kotitalossa, josta aloitimme remontoimaan kotia perheellemme helmikuussa 2014. Toukokuussa jo pääsimme muuttamaan tähän kotoisaan valkoiseen kaksikerroksiseen puutaloon Lappajärven Lammin lenkille”, kertoo Minna Lammi kauniin kotinsa vaiheista. Muuton hetkellä Lammin perheeseen kuului Minnan ja hänen puolisonsa Juhan lisäksi tuolloin viisi vuotias Mikael. Lisää vilinää huusholliin saatiin syksyllä 2015, kun kaksostytöt Neela ja Liinu syntyivät.

Lammien talo seisoo upean luonnon keskellä, sopivasti sivussa päätiestä. Olohuoneen ikkunoista aukeaa upea näkymä Välijoelle. Ympärillä on myös peltomaisemaa, metsää ja luonnon kukkia. ”Idyllinen maalaismaisema, jossa on paljon vihreää. Jokimaisema on ehdottomasti parasta”, Minna Lammi kuvailee kotikontuaan.

Kaikki alkoi keittiöstä

Vanha talo koki remontin tiimellyksessä melkoisen muodonmuutoksen. ”Kun lähdimme suunnittelemaan remonttia, niin kaikki alkoi oikeastaan keittiöstä. Se on meille tärkeä tila, kodin sydän”, Minna kertoo. Minna kertoo nauraen, että itse asiassa hän on vuosien mittaan kerännyt lehdistä ja netistä ideakuvia unelmiensa keittiöstä. ”Tiesin valmiiksi, millaiset kaapistojen ovet haluan. Ongelmia tuotti löytää juuri oikea työtason väri, joka sopisi harmaanruskeaan lattiaamme. Sitten kerta kaikkiaan ihastuin Topin harmaanruskeaan tasoon R289”. Myös asiakaspalvelukokemukselle oli Lammin perheelle iso merkitys kalustefirmaa valittaessa. ”Kun soitin lähimpään Topi-myymälään, oli palvelu heti asiantuntevaa. Sen jälkeen emme muita kalustetoimittajia edes harkinneet”.

 

Topin valikoimista Minna ja Juha valitsivat keittiöönsä Hella-ovimallin, joka edustaa hillittyä maalaisromanttista tyyliä. Keittiössä Topia ovat paitsi kaapit, myös laatikostot, tasot ja saareke sekä vetimet. Myös wc:stä löytyy Topin seinäkaapisto ja makuuhuoneista kauniit liukuovet. ”Edessä meillä on vielä kodinhoitohuoneenlaittaminen ja sinnekin otamme Hella-ovimallin kaapistoihin”, Minna suunnittelee.

Haaveista totta

Minna visualisoi remonttia pitkälle omassa mielessään, mutta kertoo että todella tarvitsi suunnittelutyöhön myös ammattilaisen apua.
Pietarsaaren Topi-myymälästä meitä auttoi Päivi Friberg. Hänen kanssaan teimme lopullisen suunnitelman ideoideni pohjalta sekä keittiöön, että eteiseen ja vessaan. Mieheni osaa rakennushommat, joten hän hoiti kalusteiden asennuksen”. Minnalla oli koko ajan mielessään muutama asia, jotka hän ehdottomasti keittiöönsä halusi, näistä tärkeimpänä kaunis ja käytännöllinen saareke. Vanhasta keittiöstä otettiin kantava väliseinä pois ja saareke rakentui sen tilalle. ”Tämä on aivan ihana. Niin kätevä ja antaa paljon säilytystilaa lisää”, Minna ihailee.

Lammien koti on kokonaisuutena valoisa ja tunnelma kotoisan lämmin. Minnan sisustustyyli mukailee vanhan talon linjaa ja vaikka vaaleat värisävyt toistuvat jokaisessa huoneessa, niin löytyypä kaikkialta pieniä huomiota herättäviä yksityiskohtia. ”Tyylini on maalaisromanttinen, muttei liian rönsyilevä. Turha krääsä on karsittu ja romantiikan rinnalta löytyy industrial-henkeäkin muun muassa lampuista”, Minna miettii kierrellessään huoneesta toiseen. Tässä talossa on kaikki mitä Lammit ovat toivoneet. ”Parasta on se, että olemme koko perhe tyytyväisiä ja koti tuntuu kodilta”.