Kahden aikuisen kaunis koti on aina valmis lasten perheiden vierailuun

Naantalin asuntomessujen kohde numero 20, Neljäs Tiira, on Päivi ja Jouni Kaivolan elämäntyyliin suunniteltu, tyylikkäästi sisustettu talo. Sen ovet ovat aina avoinna myös lapsenlapsille – ja Ninni-koiralle. Katseen ja elämää kestävät kalusteet talon keittiöön, kodinhoitohuoneeseen ja työtilaan on toimittanut Topi-Keittiöt.

Päivin ja Jounin kolme aikuista lasta ovat lentäneet pesästä ja perustavat omia perheitään. Siksipä pariskunnan uusi koti onkin tehty vain ja ainoastaan heidän omia tarpeitaan varten. Keväällä 2022 syntyi kuitenkin ensimmäinen lapsenlapsi, joten kodin tulee jatkossa kestää myös pienten jalkojen ja käsien tuomaa elämää.

Tutustu tiloihin

Sisustuksen ammattilainen ei tingi kauneudesta

Sisustussuunnittelijana Päivillä on ollut varma visio uuden kodin väreistä, materiaaleista ja toiminnoista. 

– Sohvat ovat valkoiset. Poikamme kultainen noutaja Ninni vierailee meillä säännöllisesti, joten joko suojaan sohvan tai valmistaudun pesemään päälliset. Samaan täytyy valmistautua myös lastenlasten kohdalla, Päivi toteaa.

Keittiöön valikoitui Topin mallistosta laadukkaat Dekton-tasot, jotka kestävät leipomista ja pienten käsien innokkaitakin otteita. 

– Dekton valittiin, koska se kestää kuumuutta ja hankausta eikä naarmuunnu. Se ei ime vettä tai likaa, eikä tahraannu.

Topin kalustesuunnittelija Eija Hovin kanssa mietityt tumman pähkinän sävyt tuovat keittiöön Päivin kaipaamaa lämpöä. Niiden kanssa yhteensopimattomat valkoiset kahvikupit saivat siirtyä alakertaan toimistoon. Saman kohtalon saanee kokea tärkeä, mutta räikeän punainen kahvikone.

Jos laitan nykyisen koneeni uuteen, kauniiseen aamiaiskaappiin, niin sitten kaapin ovien pitää kyllä olla aina kiinni, muuten sattuu silmiin! Ehkä kone pääsee toimistooni. Uuden, keittiön väreihin sopivan leivänpaahtimen olen jo hankkinut, Päivi nauraa.

Kuka hamstraa kaikki nämä putelit?

Vankkumattomana visualistina Päivi asettaa kotia suunnitellessa kuitenkin aina ylimmäksi käytännöllisyyden.

– Jos jokin kaluste tai ratkaisu ei toimi, se on turha. Meillä on keittiön vieressä liukuoven takana kodinhoitohuone. Perunoiden kiehuessa voin kipaista laittamaan pyykit koneeseen tai kuivausrumpuun. En halua juosta kahden kerroksen väliä kotona puuhaillessa.

Päivi on miettinyt myös kaappien syvyyksiä siltä kannalta, että niihin kertyy usein turhaa tavaraa. Yleisin syvyys, 60 senttimetriä, ei aina toimi.

– Takaosaan kertyy romua, jota ei edes muista. Oma helmasyntini on pesuaineiden hamstraus! Putelia putelin perään kertyy kaappeihini. Se on kauhea tauti, josta yritän päästä eroon!

Topin kalustama koti on siis paitsi kaunis, myös viimeistä piirua myöten käytännöllinen. 

– Tunsin kalustesuunnittelija Eijan jo entuudestaan, joten pystyin luottamaan hänen työnjälkeensä ja Topi-Keittiöiden laatuun sataprosenttisesti. Olemme tehneet yhteistyötä ennenkin, ja meistä on vuosien mittaan tullut hyvät ystävät.

Tutustu Topin tapaan toimia

Omannäköisestä kodista löytyy monta suosikkipaikkaa

Päivin ja Jounin kotona tehdään töitä ja rentoudutaan. Parhaita muistoja syntyy, kun ystäviä ja perhettä kutsutaan syömään.

– Perhettä alkaa olla jo melkoinen revohka, mutta mukavampi se onkin laittaa ruokaa, kun on syöjiä!

Aiemmin pariskunnan viikonloput ovat kuluneet tiiviisti golfkentillä, mutta uusi isovanhempien rooli pitää heidät jatkossa useammin kotona. 

– Golfharrastus näkyy kodin kalusteissa siten, että golfvaatteille ja -tarvikkeille löytyy oma kaappinsa.

Neljäs tiira -kodin hienoimpia ratkaisuja on keittiön ja olohuoneen välille sijoittuva saareke, jonka Dekton-tasoon on tehty aukko televisiolle. Laitteen ollessa piilossa saarekkeessa aukon peittää pähkinän värinen puulaatta, joka näyttää leikkuulaudalta. Asukkaiden halutessa viettää elokuvailtaa, nousee televisio saarekkeesta kaukosäätimestä muuntaen tilan tv-huoneeksi.  

– Saarekkeen liesi on Savon Bora, jossa liesituuletin on samassa tasossa lieden kanssa, eikä estä näkymää olohuoneeseen. Moni arkailee tällaisen lieden hankkimista, mutta testattuani sen tehot, olen vakuuttunut valinnastani.  

Olohuoneen divaanisohvan lisäksi Päivi ja Jouni viihtyvät terassin sohvalla, josta avautuu näkymä alas venesatamaan.

– Katsellaan venesataman touhuja ja luetaan lehtiä, ehkä päivän hämärtyessä sytytetään biotakka viilenevien iltojen iloksi.

Lue tästä kodista suunnittelijan kertomana

Topin teemamallistot

Kotia suunnitellessa ei tarvitse tietää kaikkea kalusteista. Olemme miettineet paljon valmiiksi puolestasi – se on meidän ydinosaamistamme.

Tutustu Eloa 2022 -mallistoon

Topin teemamallistot

Kotia suunnitellessa ei tarvitse tietää kaikkea kalusteista. Olemme miettineet paljon valmiiksi puolestasi – se on meidän ydinosaamistamme.

Tutustu Eloa 2022 -mallistoon