Kompakti vaaleanpunainen keittiö

Kalustesuunnittelija Sanni Eerola suunnitteli keittiön perheensä uuteen taloon. Oikeastaan keittiö piirtyi suunnittelijansa mieleen ensin, ja loput talosta muotoutui suunnitelmiin keittiön ympärille.  

Sanni halusi kotiinsa ehdottomasti vaaleanpunaisen keittiön, ja sopiva sävy löytyikin Topin Maristo-kokonaisuudesta. Kauniin värin lisäksi Sanni halusi keittiöltä hyvää toiminnallisuutta, selkeälinjaisuutta ja huomaamattomuutta.

– Mariston vaaleanpunaiset kaapistot näyttävät juuri niin hyvältä kuin ajattelinkin. Ovimalli on nimeltään Kosketus vaaleanpunainen.

Keittiö ilman yläkaappeja

Värin lisäksi Sanni halusi keittiöönsä maltillisen määrän kaapistoja. Yläkaappeja keittiössä ei ole ollenkaan. Tilavat vetolaatikot ja alakaappi vetokoreilla pitävät sisällään lähes kaikki perheen keittiötarvikkeet ja astiat. Kauneimpia esineitä varten suunniteltiin avohyllyjä sekä keittiön seinälle että aamiaiskaapin sisälle. 

– Monelle säilytystila on tarpeen, mutta itse pyrin pitämään tavaramäärän minimissä. Toiminnallisuus ja esteettisyys siis yhdistyvät tässä keittiössä minulle täydellisellä tavalla.

Hennon vaaleanpunaisissa ovissa on valkeat nuppivetimet. Tasoksi Sanni valitsi vaalean koivunvärisen massiivipuun.

– Puinen tason tuo mieleeni minulle tärkeän Mariston alueen.

Keittiö yhtyy olohuoneeseen

Sanni halusi keittiön ja olohuoneen olevan yhtä kokonaisuutta, joten keittiön toiminnot ja kodinkoneet suunniteltiin piiloon olohuoneesta päin katsottaessa. Keittiön puolelta saarekkeeseen löysivät paikkansa uuni ja mikroaaltouuni, valkoisina konemalleina jotka sulautuvat vaaleisiin kaapinoviin. Unelmien aamiaiskaappikin mahtui mukaan kompaktiin keittiöön 40 cm kapeana versiona.

– Aamiaiskaappi kätkee sisäänsä sopivasti kahvinkeittimen, leivänpaahtimen ja muita pienkoneita. Pitkäaikainen haaveeni on ollut saada keittiön tasot vapaiksi kaikista ylimääräisistä kodinkoneista ja tarvikkeista, näin sain sen toteutumaan.

Suuri saareke on keittiön keskeisin elementti. Suunnittelija halusi pitää saarekkeen tason yhtenäisenä suurena pintana, ilman liettä tai allasta. Saarekkeen ympärille kokoontuukin usein koko perhe keittiöpuuhien, askartelun, kotiläksyjen ja leikkien merkeissä. 

– Halusin, että saarekkeen ympärille mahtuu paljon istumapaikkoja, ja että siitä tulee koko perheen touhun paikka.

Lue lisää Sannin kodista

Varaa suunnitteluaika omaan
Topi-myymälääsi

Varaa aika

Tutustu upeaan Eloa 2022 -mallistoon

Katso lisää