Nastarakennus on tehnyt yhteistyötä Topin kanssa jo 25 vuotta.

Rakennusalalla kysymys on siitä, keneen voi luottaa

Nastarakennus on rakentanut Oulua ja sen lähiympäristöä jo 25 vuotta. Kaikkiin koteihin keittiöt ja muut kiintokalusteet ovat tulleet Topi-Keittiöiltä.

Aki Heikkisellä on hyvin selkeä vastaus siihen, miksi hänen luotsaamansa Nastarakennus on tehnyt yhteistyötä Topin kanssa jo 25 vuotta.

– Rakentaminen koostuu monista kädenjäljistä. Kumppanin pitää olla luottopeluri, Heikkinen perustelee.

Lähes kolmen vuosikymmenen aikana on valmistunut 32 Nastarakennuksen yhtiötä: rivitaloja, paritaloja, luhtitaloja ja kerrostaloja, kaikkiaan 754 kotia.
Kaikissa asunnoissa on Topin keittiöt ja muut kiintokalusteet esimerkiksi vaatehuoneisiin, kodinhoitohuoneisiin, kylpyhuoneisiin, eteisiin ja makuuhuoneisiin.

Niin kuin tehtäisiin itselle

Pitkästä yhteistyöstä puhuessaan Heikkinen nostaa esille rakennusalan vaativuuden: on pakko pystyä kehittymään ja oppimaan jatkuvasti.

– Topilla on pitkä historia, kokemusta ja näkemystä. Yritys tekee koko ajan monipuolista kehittämistyötä tuotteidensa eteen, Heikkinen sanoo.

Esimerkiksi voi nostaa M1-laatuluokituksen, jonka Rakennustietosäätiö RTS myönsi mm.
Topin melaniinioville, kalusterungoille ja laminaattitasoille vuoden 2019 alkupuolella.

– Me rakennamme niin kuin rakentaisimme itselle. Meille ei kelpaa sinnepäin tehty, Heikkinen summaa ja korostaa Topin hiottua konseptia rakennusliikkeiden kumppanina. Hänen listansa on pitkä: Topi hoitaa toimitukset ajallaan, yrityksen asennuksen jälki on erinomaista ja aikataulut pitävät aina. Pohjoissuomalaisen Nastarakennuksen kiitokset sujuvasta yhteistyöstä lähtevät erityisesti asennuspäällikkö Jarmo Rantalalle ja aluepäällikkö Jukka Pehkoselle.

Laatu kohdillaan, asiakas tyytyväinen

Heikkinen arvostaa Topin ammattilaisten ymmärrystä, miten kohteet eroavat toisistaan ja mitä kulloinenkin kohde vaatii kiintokalusteiltaan.

Käytännössä kysymys on siitä, onko olennaisin tekijä esimerkiksi kestävyys, niin kuin pienikokoisista asunnoista koostuvissa yhtiöissä, joista hankitaan usein asunto sijoituskäyttöön, vai valitaanko kalusteet esimerkiksi kohteen teeman, värimaailman tai ympäristön mukaan.

– Esimerkiksi Kivikkokankaan Vaskeen saimme Topilta haluamaamme erottuvuutta ja raikkautta, freesiä ilmettä,
joka on lapsiperhekohteelle kuitenkin sopivan kodikasta ja lämmintä.

Kalusteiden valinnassa auttavat Topin ammattilaisten lisäksi Nastarakennuksen kanssa yhteistyötä tekevä sisustussuunnittelija Maria Muranen.

Heikkisen mukaan Nastarakennuksen asiakkaat eivät yleensä vaihdata valittuja kiintokalusteita. Syy on yksinkertainen: niihin on satsattu.

– Jos joku kuitenkin haluaa tehdä muutoksia, se onnistuu loistavasti, sillä meidän asiakkaamme voivat kääntyä myös Topin kalustesuunnittelijan puoleen.