Neljäs Tiira -talon Topi-kalusteet ovat toiminnalliset ja kauniit

Naantalin asuntomessujen kohde numero 20, Neljäs Tiira, on kokeneen sisustussuunnittelija Päivi Kaivolan koti, jossa visuaalisuudesta ei tingitä – mutta ei myöskään toiminnallisuudesta. Päivi valitsi kotiinsa kiintokalusteet Topi-Keittiöiden mallistosta ja sai toivomansa kauniin kokonaisuuden kokeneen Topin kalustesuunnittelija Eija Hovin toteuttamana.

Eija toteaa olevansa käytännönläheinen ihminen, joka lähtee toteuttamaan keittiötä tinkimättömällä asenteella, kuin itselleen tehden. Yli kahdenkymmenen vuoden kokemus auttaa näkemään nopeasti oleellisen.

– Asiakas päättää värimaailman ja materiaalit mietitään yhdessä budjetin mukaan, mutta minun päämääräni on aina hyvin toimiva keittiö. Yleensä näen mielessäni saman tien 3D-kuvana, mihin kaikki asettuu, kun olen tutustunut kohteen kuviin. Näen heti, mahtuuko vaikkapa saareke keittiöön vai ei.

Saumattomasti olohuoneeseen yhdistyvä keittiö

Neljännen Tiiran kohdalla kaksi ammattilaista yhdisti voimansa ja Eija pääsi toteuttamaan Päivin selvää visiota Topi-Keittiöiden tuotteilla. Keittiön värit ovat saaneet inspiraationsa Eloa 2022 -malliston Pleuna-kokonaisuudesta.

– Sisustuksen värimaailma vie heti ajatukset saaristolaisuuteen, ja Topin värivalikoima istui siihen todella hyvin. Ovet ovat Aitta-mallin tumma pähkinä sekä Kosketus-mallin uusi väri, grafiitinharmaa. Niissä on pähkinän värinen massiivipuuvedin.

Keittiöstä löytyy upea aamiaiskaappi korkeilla ovilla, tarkasti mietittynä sopivaan muihin korkeisiin kaappeihin tilassa.

Tutustu tiloihin

– Olemme Päivin kanssa molemmat symmetriaihmisiä, joten tasapaino kaikessa on tärkeää, kun kalusteita suunnitellaan.

Keittiö jatkuu luontevasti olohuoneeksi ja tilan jakaa upea saareke, josta nousee kaukosäätimen painalluksesta televisio. Saareke ja keittiön tasot sekä kaappien välitila ovat Dektonia, väri Laurent, jonka toimitti Topin yhteistyökumppanina Ylämaan Graniitti.

– Tason väritys ja kuviointi yhdistyy hienosti ikkunasta näkyviin männyn runkoihin.

Saarekkeen keittotasosta löytyy toisen yhteistyökumppanin, Savon, suosittu BORA Pure -liesituuletin, joka sulautuu tasoon.

Ilmastointiputki piiloon ja lisää lajittelutilaa

Asukkaan selvän suunnitelman ja Topin valikoimasta siihen täydellisesti istuvien tuotteiden löydyttyä Eija ratkoi muutamia käytännön seikkoja.

– Keskellä korkeita kaappeja kulki ilmastointiputki, joka haluttiin piilottaa. Asia ratkesi muuttamalla kaappien syvyyttä. Teimme sen kohdalle 30 senttimetriä syvän apteekkarinkaapin ja hyllykaapin, joihin saa vielä hyvin tavaraa mahtumaan.

Päiville kierrätys on tärkeää, joten Eija suunnitteli lisää tilaa roskien lajittelulle saarekkeeseen. Sinne istahti kompakti Stalan Ekosystem.

Eijan kokemuksen ja käytännön ratkaisut totesi hyväksi aikoinaan myös Työtehoseura, joka vierailee asuntomessuilla arvioimassa keittiöiden toiminnallisuutta. Eijan suunnittelema keittiö valittiin taannoin Kajaanin asuntomessujen parhaaksi. Tällä kertaa Työtehoseura antoi erityismaininnan Neljäs Tiira -kohteelle, jonka kodinhoitotilat sijaitsivat keittiön välittömässä läheisyydessä.

Lue lisää tästä kodista!

Kotimaisuus ja vastuullisuus yhä tärkeämpiä tässä ajassa

Erityisesti kuluneiden parin viime vuoden aikana Eija on kokenut, kuinka tärkeää on, että kalustesuunnittelussa ja -valmistuksessa työ ja raha jäävät kotimaahan. Samaa mieltä ovat asiakkaat.

– Se on yleisin puheenaihe asiakkaiden kanssa, Topi-Keittiöiden tarina ja tausta. Heille Topin kotimaisuus ja juuret Kalajoella merkitsevät paljon.

Neljännen Tiiran asukkaan Päivin kanssa Eija oli tehnyt yhteistyötä jo aiemmin. Uuden, oman kodin kalusteita suunnitellessa Päivi tiesi alusta asti haluavansa juuri Topi-kalusteet ja Eijan niitä toteuttamaan.

– Hän tiesi että teemme työtä yrittäjän asenteella, ja kannamme työn jäljestä vastuun.

Tutustu Topin tapaan toimia

Topin teemamallistot

Kotia suunnitellessa ei tarvitse tietää kaikkea kalusteista. Olemme miettineet paljon valmiiksi puolestasi – se on meidän ydinosaamistamme.

Tutustu Eloa 2022 -mallistoon

Topin teemamallistot

Kotia suunnitellessa ei tarvitse tietää kaikkea kalusteista. Olemme miettineet paljon valmiiksi puolestasi – se on meidän ydinosaamistamme.

Tutustu Eloa 2022 -mallistoon