Auroran Ruusu on tyylikäs ja luonnonläheinen pienen perheen koti

 

Naantalin asuntomessuille valmistunut Auroran Ruusu on tyylikäs Design-talo, jonka kiintokalusteet ovat Topi-Keittiön mallistosta. Ennen kaikkea upeaan ympäristöönsä sulautuva, huolella suunniteltu talo on Tuomo Ruususen pienen perheen koti.

Moderni talo on saanut nimensä perheen 2,5-vuotiaan Pihla-tytön kolmannen nimen mukaan. Pihlan, Tuomon ja puoliso Petran lisäksi kodin lattioilla tassuttelee 6-vuotias Hilja-mopsi.

Auroran Ruususta löytyy näyttäviä ratkaisuja, joista vieraskin varmasti inspiroituu, mutta kaikessa on tähdätty perheen oman elämän kannalta toimiviin ratkaisuihin. Kodin pinnat ja kalusteratkaisut on valittu arjen, kuten siivoamisen, helppoutta ajatellen. 

– Topi on kalustanut täällä keittiön, kodinhoitohuoneen, eteisen, arkieteisen, makuuhuoneet sekä kylpyhuoneet. Kotimainen valmistaja oli meille selvä valinta, kertoo Tuomo.

Tutustu tiloihin

”Oma porukka ei käytä pääovea”

Arjen toimivuutta Ruususille tuo muun muassa arkieteinen, jonka kautta oman perheen kaksi- ja nelijalkaisten on hyvä kulkea.

– Oma porukka ei käytä pääovea, Tuomo nauraa.

Tuomon myyntityöhön liittyy asiakastapaamisia, joita on tarkoitus järjestää uuden kodin näyttävässä ja toiminnallisessa työhuoneessa. Siksikin on kätevää, että koti on kalustettu helposti siistittäväksi ja muuntautuu myös edustustarkoituksiin.

– Työhuoneen kalusteet on rungoista lähtien suunniteltu ja toteutettu fiksusti niin, että huone muuttuu kätevästi toimistosta vierashuoneeksi. Tulostin piiloutuu kaapin oven taakse ja työpöytä on avattava sänky.

Kodin puuhista Tuomo kertoo erityisesti innostuvansa ruoanlaitosta, johon uuden talon keittiö tuo entistä paremmat mahdollisuudet.

– Olen odottanut uutta keittiötä tosi paljon. Siellä on nyt ratkaisuja, jotka aiemmasta asunnosta puuttuivat, kuten aamiaiskaappi. Työtasoksi valitsimme Topin mallistosta laadukkaan ja varmasti elämää ja käyttöä kestävän Dekton-tason.

Tutustu Topin tapaan toimia

Siivous- ja jouluhullu puoliso 

Kotitöistä Tuomolla on selvät suosikkinsa ja inhokkinsa. Siinä missä ruoanlaitto keittiössä ja takapihalta löytyvässä kesäkeittiössä saa miehen innostumaan, siivoamista hän suorastaan inhoaa.

– Inhoan imurin ääntä, tuntuu että se aina käynnistetään juuri silloin, kun ei tarvitsisi! Petra on meidän perheen siivoushullu. Hän viihtyy siistissä kodissa. Kalusteet onkin suunniteltu siten, että koti on helpompi tehdä siistimmän näköiseksi, kuin se oikeasti onkaan.

Arjessa kodin kauniit tasot pysyvät tyhjänä ylimääräisistä tavaroista, mutta jouluna tilanne muuttuu.

– Petran mukana meidän kodistamme toiseen kulkee joulu. Silloin tämä talo muuttuu joulutaloksi. Joulun koristelut ja valot on otettu huomioon jo sähkösuunnittelussa, pistorasioissa muun muassa.

Sauna ja kylpyosasto hellivät rakennusurakan jälkeen

Itsekin rakennustyömaalla huhkinut, pihan ja autokatoksen tehnyt Tuomo pysähtyy miettimään, mitä uusi koti hänelle merkitsee.

– Koti tarkoittaa minulle omaa rauhaa ja turvaa. Se on mukava tunne, olla omassa kodissa. 

Keittiön lisäksi Tuomo sanoo nauttivansa uuden kodin saunasta ja Topin kalustamasta kylpyosastosta. Terassilla odottaa myös poreamme, jossa istuskellen voi nauttia pihalta avautuvasta luontomaisemasta.

– On tämä kertakaikkisen onnistunut koti, arkkitehtuurista kalusteisiin. Juuri meidän elämään tehty.

Lue tästä kodista suunnittelijan kertomana

Topin teemamallistot

Kotia suunnitellessa ei tarvitse tietää kaikkea kalusteista. Olemme miettineet paljon valmiiksi puolestasi – se on meidän ydinosaamistamme.

Tutustu Eloa 2022 -mallistoon

Topin teemamallistot

Kotia suunnitellessa ei tarvitse tietää kaikkea kalusteista. Olemme miettineet paljon valmiiksi puolestasi – se on meidän ydinosaamistamme.

Tutustu Eloa 2022 -mallistoon