Auroran Ruusussa kalusteet ovat ”vähän enemmän”

 

Kalustesuunnittelija Salla Ahonen Turun Topi-Keittiöiltä toteutti Naantalin Asuntomessujen Auroran Ruusu -kohteen kiintokalusteet Topin mallistosta löytyvin sävyin ja materiaalein.

Yli 20 vuoden kokemuksella Salla tietää, että kodin kalusteiden suunnittelun keskiössä ovat aina asiakkaan tarpeet ja toiveet, niin väreissä, malleissa kuin materiaaleissakin. Ammattilainen osaa kysyä kylmäsäilytystilan tarpeesta, allasratkaisuista, saareketoiveista ja muista toiminnallisista asioista. Niistä edetään kalusteratkaisuihin ja lopuksi väreihin ja malleihin.

– En koskaan lähde liikkeelle siitä, että suosittelisin asiakkaalle vaikkapa värejä. Minun mieltymyksilläni ei ole väliä, kun suunnitellaan asiakkaan näköistä kotia. Suunnittelun edetessä, tutuksi tullessa, voin sitten alkaa esittämään ideoita kalusteammattilaisena niissä kohdin, missä ammattitaitoa tarvitaan.

Tutustu Topin tapaan toimia

Topin mallistosta toimivat ratkaisut selkeään suunnitelmaan

Auroran Ruusun kalustesuunnittelun apuna olivat kohteen sisustussuunnittelijan asukkaan kanssa tekemät väri- ja materiaalivalinnat, jotka muodostivat selkeän ja valmiin konseptin.

– Tässä tapauksessa värisommitelmat ja asiakkaan toiveet oli pitkälti mietitty valmiiksi. Minun roolini oli toteuttaa halutut ratkaisut Topin valikoimalla, josta löytyikin täydelliset tuotteet niin väreiltään kuin materiaaleiltaankin. Lopputuloksena talo on todella upea, yhtenäinen kokonaisuus ja istuu kauniisti ympäröivään luontoon.

Auroran Ruusussa keittiön ovimallit ovat hiekanvärinen Säde ja tumman pähkinän värinen Aitta. Keittiön kaapit on toteutettu vetimettöminä.

– Työtasot, välitilat ja saarekkeen päädyt ovat laadukasta ja kestävää Dektonia, väri on Arga.

Kodinhoitohuoneeseen valittiin hiekanväriset Kosketus-ovet ja valkoinen laminaattitaso. Tämän huoneen erikoisuus on värillinen Blanco Jasmin -allas.

Hyvin mietityt tilat muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden

Auroran Ruusussa on useita käytännöllisiä ja astetta ylellisempiäkin tilaratkaisuja, joiden kalustamiseen on panostettu. Topi-Keittiöiden yhteistyökumppaneina tässä kohteessa ovat Ylämaan Granitti, joka on toimittanut Dekton-tasot sekä wc:n altaan, sekä Stirpe, joka on valmistanut makuuhuoneen walk-in closetin sekä työhuoneen upean säilytysratkaisun. 

Kylpyhuoneen yhteydessä on kodinhoitohuone, jossa on pukeutumis- ja vilvoittelutilaa. Oviksi valikoitui hiekanvärinen Kosketus.

Eteinen saa myös Sallalta kehuja, ja sen kalustamisessa pääsi käyttämään suosittua tumman pähkinän sävyä myös muualla kuin ovissa.

– Ratkaisu on kivan mallinen, yhtä aikaa avara ja käytännöllinen: komerot kehystävät istuintilaa, jota tumma pähkinä reunustaa. Komeroissa on hiekanvärinen Säde-ovimalli.

Kodin wc-tiloissa jatkuu harmoninen ja yhtenäinen ilme. Erikoisuutena niissä on 16 senttimetriä paksu yhtenäinen Silestone-työtaso, Cosentinon Royal Reef. Allas on Cosentinon Armony. Kaapistoissa toistuu Aitta-ovimallin tumma pähkinä. Työhuoneeseen ja vanhempien makuuhuoneen walk-in closetiin Salla toteutti Stirpen rungoista tyylikkäät ratkaisut. Makuuhuoneen yhteydessä oleva walk-in closet on kauniine kalusterunkoineen luonteva ja näyttävä osa huonetta. Hybridihuoneeksikin luonnehdittu Tuomon työhuone muuntuu fiksujen ja näyttävien kaapistojensa avulla vierashuoneeksi tai innokkaan penkkiurheilijan harrastehuoneeksi, kun tulostimet ja muut työvälineet saa työpäivän jälkeen kaappiin piiloon.

Tutustu tiloihin

Lopputulos: ”Vähän enemmän”

Kokeneellekin suunnittelijalle messukohde oli mielekäs ja jännittävä kokemus. Ammattilaisten ja messujen aikataulut vaativat yhteen sovittamista, mutta asiakkaan ja ammattilaisten yhteinen halu panostaa suunnitteluun, laatuun ja kotimaisiin kalusteisiin näkyy lopputuloksessa.

– Auroran Ruusu on ”vähän enemmän” monessakin mielessä. Oli erittäin mukavaa päästä mukaan tämän kohteen suunnitteluun ja toteutukseen.

Lue lisää tästä kodista

Topin teemamallistot

Kotia suunnitellessa ei tarvitse tietää kaikkea kalusteista. Olemme miettineet paljon valmiiksi puolestasi – se on meidän ydinosaamistamme.

Tutustu Eloa 2022 -mallistoon

Topin teemamallistot

Kotia suunnitellessa ei tarvitse tietää kaikkea kalusteista. Olemme miettineet paljon valmiiksi puolestasi – se on meidän ydinosaamistamme.

Tutustu Eloa 2022 -mallistoon

Topi Kotikirja

Inspiroidu lisää Topin Kotikirjan parissa! Topi Kotikirja on keittiön ja kodin kiintokalusteiden erikoisjulkaisu. Lehti sisältää kaiken, mitä tarvitset kodin kiintokalusteiden suunnitteluun.

Tilaa Topi Kotikirja suoraan kotiisi