Fannin keittiö kestää katseen ja elämää

 

Fanni Pöntiö asuu Kalajoen Himangalla talossa, jota on vuosien mittaan rakkaudella sisustanut ja remontoinut itsensä näköiseksi. Topi-Keittiöt toteutti Fannin kotiin upean, uuden keittiön. Taitava sisustaja ja tee-se-itse-remontoija löysi helposti yhteisen sävelen Topin ammattilaisten kanssa.

Fannin kotona asuvat hänen lisäkseen tytär Lilja, 10, pojat Lenni, 8 ja Martti, 1, puoliso Sami sekä harmaa norjanhirvikoira Vilma. Himangan maaseutumaisemissa on tilaa hengittää ja puuhailla myös pihamaalla.

– Olen aina ollut kotihiiri, joten tämä viime vuosien jatkuva kotoilu on sopinut minulle hyvin. Olen nauttinut voidessani panostaa entistä enemmän kodin ja pihan toimivuuteen ja ulkonäköön.

Kotitöissäkin Fanni kertoo viihtyvänsä. Siivotessa hän kuuntelee true crime -podcasteja ja perheen pyykkivuoren parissa puuhaillessaan katselee Netflix-sarjoja. Ainoastaan roskien viemisen voisi Fannin mielestä hoitaa joku muu.

Elämää kestäviä valintoja

Muutettuaan nykyiseen kotiinsa Fanni päätti rakentaa siitä harkiten itsensä näköistä. Tummat ja värikkäät materiaalit vaihtuivat pikkuhiljaa vaaleampiin sävyihin. 

– Alkuperäisessä keittiössä oli puunväriset ovet, jotka vaihdatin kymmenen vuotta sitten kevyessä pintaremontissa. Ne kestivät aikansa, mutta alkoivat lopulta repsottaa. Päätin, että seuraava keittiö kestää vaikka 30 vuotta, kuten äidilläni. Se on niin iso investointi.

Materiaalien ja kalusteiden valinnassa tärkeää oli se, että ne kestäisivät hyvin aikaa, ja kelpaisivat vielä vaikka seuraavallekin asukkaalle. Laadukkuus ja kestävyys olivat myös ehdoton vaatimus: lapsiperheessä kun sattuu ja tapahtuu. 

– Vajaan kuukauden käytössä ollut uusi astianpesukone meni juuri vaihtoon, kun Lenni vahingossa kaatui avoimena olleen luukun päälle. Onneksi kotivakuutus korvasi koneen, ja uusi saadaan tilalle, Fanni kertoo nauraen.

Sujuvaa suunnittelua Topin myymälän kanssa

Keittiön täysremonttiin Fanni valitsi toimittajaksi Topi-Keittiöt, jolta tiesi saavansa täyden palvelun suunnitteluavusta toimitukseen saakka.

– Toiveeni uuteen keittiöön olivat ajattomuuden lisäksi avaruus, vetimettömät kaapit, ei yläkaappeja, paljon laatikostoja, aamiaiskaappi ja saareke.

Aluksi Fanni lähetti Topin suunnittelija Jemina Jussinniemelle inspiraatiokuvia, keittiön mitat ja toiveensa. Fanni ja Jemina pohtivat yhdessä kalusteiden sijoittelua, keittiön ”kultaista kolmiota”, jonka muodostavat liesi, hana ja jääkaappi. Aamiaiskaapin suhteen meinasi tulla tenkkapoo.

–  Jemina teki taikojaan, ja mahdutti aamiaiskaapin mukaan! Sain häneltä tosi hyviä neuvoja ja vinkkejä. Saarekkeen koosta jouduin tinkimään tilanpuutteen vuoksi, ja haaveilemastani kivitasosta piti luopua, koska se olisi tullut kukkarolleni liian kalliiksi. Muuten kaikki toiveeni toteutuivat!

Fanni ja Jemina saivat suunnitelman valmiiksi, ja Fanni pääsi tilaamaan uuden keittiönsä.

 

 

”Palvelu oli aivan loistavaa ja Jeminan kanssa asiointi helppoa. Syyskuussa sitten tein tilauksen. Saisin uuden keittiön jouluksi!”

Innokas leipuri kesytti leivinuunin

Fannin keittiössä valmistuvat paitsi pullat ja monenlaiset piirakat, juhlan tullen myös runsas brunssi.

– Tykkään ystävien kestitsemisestä, ja uusi keittiö sopii siihenkin loistavasti. Saarekkeelle voin kattaa tarjottavia, ja sen ääressä voi istuskella.

Ennen keittiöremonttia myös Fannin vanha takka sai lähteä, ja uuden yhteyteen tuli leivinuuni. Se osoittautui mukavaksi lisäksi ruoanlaittopuuhiin, kunhan käytön oppi. 

– Täytyy tunnustaa, että kaksi lämpömittaria olen siellä polttanut, ja ainakin saman verran uunipuuroja. Mutta pikkuhiljaa olen sen kesyttänyt, Fanni nauraa.

Erityisen kätevä leivinuuni oli keittiöremontin aikaan, jolloin Fanni kokkasi sillä kaikki perheen ruoat. Liharuokien ja pastojen lisäksi uunissa valmistuvat ihanat pitsat ja leivät.

– Viimeisimmäksi tein naan-leipää, siitä tuli aivan ihanaa!

Fannin keittiö palvelee nyt emäntäänsä ja koko perhettä pitkään. Kysyttäessä, mikä tekee keittiöstä juuri Fannin, vastaus tulee nopeasti.

– Leikkokukat. Niitä pitää olla vuoden ympäri. Muuten tykkään avarasta fiiliksestä ilman liikaa tavaraa. En laittanut keittiöön edes verhotankoja, pidän siitä juuri sellaisena kuin se on! 

Tutustu Fannin kotiin hänen instatilillään

@fannin_kotona

 

Varaa suunnitteluaika – tehdään sinunkin uudesta keittiöstäsi täydellinen!

Varaa aika myymälään