Koti luonnosta lainatuin sävyin

Aikaisemmin Helsingin sykkeessä, kerrostalossa asunut perhe rakennutti uuden talonsa Porvoon maalaismaisemiin. Luonnonläheisyys inspiroi heitä myös kodin materiaalivalinnoissa. Tässä talossa asuu Matias ja hänen vaimonsa Lotta sekä lapset Niklas ja Vivian

Keittiö on kodin sydän

Kodin värikartta oli selvä. Talon tumman kehyksen luo julkisivu ja mustat ovet sekä ikkunan puitteet. Sisustuksen värit koostuvat luonnosta lainatuilla sävyillä yhdistettynä puhtaisiin puupintoihin. Keittiö sijoittuu koko kodin keskelle. Yli 60 neliön tila onkin tärkeässä roolissa perheen arjessa.

– Keittiö on kyllä meidän kodin sydän. Saarekkeen äärellä napataan arkista aamupalaa, leivotaan paljon ja valmistetaan ruokaa kiireettä. Avonaisen keittiön äärellä on myös talomme olohuonetila ja suuri ruokailuryhmä. Tässä tilassa me kaikki viihdymme, perhe kertoo.

Keittiö jossa on kaikki kohdallaan

Talon keittiö on suunniteltu toiminnallisuus edellä sekä siten, että se olisi mahdollisimman tilaan sulautuva. Kokonaan integroidut kodinkoneet ja symmetrisesti mitoitettu kalustekokonaisuus luovat rauhallisen näkymän yhdessä saarekkeen kanssa. Mustat yksityiskohdat sitoutuvat talon ikkunoihin ja oviin harkitun tyylikkäästi. Saarekkeessa on Boran induktiotaso liesituulettimella, koska korkeaan tilaan ei haluttu katosta laskevaa liesituuletinta rikkomaan näkymää.

Korkean kalusteseinän vasempaan reunaan sijoittuvat täyskorkeana valitut jääkaappi ja pakastin. Oikeassa reunassa on samalla mitoituksella kapea aamiaiskaappi, jonka sisälaatikkoon mahtuu suuri yleiskonekin. Reunimmaisena on ”apteekkarinkaappi” Tandem-mekanismilla, joka tarjoaa kuiva-aineet helposti käden ulottuville.

– Kalustetulle seinälle suunnittelimme kokonaisuuden, jossa syvempi yläkaappirivistö luo kehysmäisen ilmeen allastason ympärille. Osa yläkaapeista toteutettiin vedikkeettömiksi selkeyttämään kokonaisuutta. Kaappien alareunassa on huomaamaton sormisyvennys. Ovimalli on Kosketus ja väri on Kashmir.

Ylämaan Graniitin työstämät, Cosentinon laadukas Dekton taso oli keittiössä se asia, mistä emme olisi olleet valmiita luopumaan. Sen kestävyys ja helppohoitoisuus oli tullut minulle työni kautta hyvin tietoon ja halusimme ehdottomasti meille juuri sen tasomateriaalin. Tasoksi valitsimme beigeen taittuvan Rem -kuosin. Vaikka tavoittelimme ajatonta tyyliä, jotain ajankohtaistakin sai olla. Karhennetut messinkivetimet tuovat keittiön kokonaisilmeeseen ripauksen 2020 -lukua.

Kaikelle paikkansa

Makuuhuoneeseen käydessä on etualalla kaunis pukeutumistila. Puunsävyinen kalustekokonaisuus tasomateriaaleineen on hyvin kodikas. Korkeissa kaapeissa on hyvin tilaa henkarisäilytykseen sekä riittävästi hyllytilaa viikatuille vaatteille. Pukeutumistilan kaapiston ovimalli on Aitta ja väri Rantapyökki. Myös puunsyykuviota mukailevassa laminaattitasossa on sama väri. Teknoksen vihreä TV N494 sävy luo kauniin taustan puunsävyiselle kalustekokonaisuudelle.

Puuterimaiset sävyt

Pukeutumistilasta on käynti kylpyhuoneen yhteydessä olevaan pieneen vessaan, johon valittiin napakka kalustekokonaisuus sileällä Kosketus -ovella, värinä Hiekka. Tasomateriaalina on valkoinen kiiltävä laminaatti. Woodion allas ja nuppivetimet antavat yksinkertaiselle kalusteelle persoonallisen ilmeen. Valokehyspeili on Topin TOPILED.

Suurempi wc sijaitsee kodin eteisessä. Siihen valittiin seinästä seinään ulottuva kalustekokonaisuus. Kaapistossa on Aitta -ovimalli väriltään Rantapyökki. Puunsyykuviota mukaileva, saman sävyinen taso on laminaattia. Valokehyspeili on Topin Lumi.
-Topin mallistossa myös altaan alapuoliset laatikot ovat hyötykäytössä. Muotoon rakennetut vetolaatikot maksimoivat tilankäytön.

Väreillä maadoitettu

Meillä Topilla asiakas saa halutessaan tiedon kaapin ovissa käytettävistä värikoodeista ja tilat voi sitten maalata samaan sävyyn. Näin mekin teimme vierashuoneen kanssa. Hella oven Cappuccino -väri toistuu harmonisesti myös seinän maalisävynä Teknoksen TV V484.

Kodin huoltotilatkin tyyliä mukaillen

Kodinhoitohuoneessa jatkuu kodin selkeä tyyli. Kalusteessa on Dyyni -ovet, värisävynä Kashmir sekä tasot valkoista laminaattia. Musta hana ja Stalan musta komposiittiallas sopivat tyylikkäästi saman sävyisen Topi nro 65 -lankavetimen kanssa yhteen.

Remontoijista rakentajiksi – Lotan ja Matiaksen uusi koti valmistui Porvoon maalaismaisemaan

Lue lisää

Varaa suunnitteluaika ammattilaiselle

Kun rakennat, remontoit tai pohdit muutostöitä uuteen asuntoon, Topi palvelee kalusteiden suunnittelusta niiden toimitukseen ja asennukseen saakka. Rahoituskin järjestyy!

Jätä yhteydenottopyyntö

Varaa suunnitteluaika ammattilaiselle

Kun rakennat, remontoit tai pohdit muutostöitä uuteen asuntoon, Topi palvelee kalusteiden suunnittelusta niiden toimitukseen ja asennukseen saakka. Rahoituskin järjestyy!

Jätä yhteydenottopyyntö