Mikä on keittiöremontin hinta? Katso esimerkki!

Elämisen kustannukset vaihtelevat, ja hintalappuja on joskus pakko tarkastella tarkemmin kuin ennen. Elämän tärkeissä hankinnoissa mielenrauhaa tuovat vaihtoehdot ja omaan tilanteeseen sovitettu budjetti! Jos haaveissa on keittiöremontti tai keittiö uuteen kotiin, vaihtoehtoja riittää. Katso, miten keittiön hinta rakentuu.

TOP 3 asiaa jotka vaikuttava keittiön hintaan

Budjettia pohtiessa kannattaa lähteä liikkeelle suurista linjoista. Kolme asiaa, jotka vaikuttavat tulevan keittiösi hintaan eniten, ovat

 • Ovimallin ja tasojen materiaali
 • Kaappien määrä ja mekanismit
 • Keittiön värisävyt

Aluksi siis kannattaa miettiä, kuinka paljon kaappitilaa haluat. Onko keittiösi kalustettu lattiasta kattoon kaapeilla, vai riittäisivätkö alakaapit?

Mieti myös, mitkä toiminnot nykyisessä keittiössäsi eivät enää palvele: jätteiden lajittelu, kuivaruoka-aineiden säilytys, astiat laatikostoon vai kaapiston sisälle? Olisiko aamiaiskaappi budjettiversio vai pocket-door -kokonaisuus?

Seuraavaksi kannattaa pohtia, kuinka paljon haluat satsata materiaaleihin. Onko kivi- tai puutaso se ainoa oikea, vai löytyisikö oikea tunnelma aitoa kiveä tai puuta upeasti jäljittelevästä laminaatista?

Värivalinnoilla on myös merkitystä. Nyrkkisääntönä voi pitää, että vaaleat sävyt ovat edullisempia kuin tummat. Värimaailma on olennainen osa keittiön fiilistä, joten punnitse tarkkaan, minkä verran olet valmis siihen panostamaan.

Pohdi näiden tärkeysjärjestystä, ja rakenna keittiösi budjetti sen mukaan.

Pihistä hinnassa, älä tunnelmassa!

Keittiön uudistuksen ei tarvitse olla valtava työmaa, joka vie aikaa ja rahaa. Lopputulos voi silti olla omaa silmää ilahduttava, uudistunut keittiö. Jos vanhassa keittiössäsi on Topin kaappirungot, saat uutta ilmettä vaihtamalla kaappien ovet, vetimet, työtasot ja välitilan materiaalin – tai osan näistä – Topin Facelift-palvelulla.

Jos kaappien ovet ovat hyvässä kunnossa ja miellyttävät silmää, keittiön ilmeen saa edullisesti uudistettua vaihtamalla pelkästään vetimet ja välitilan materiaalin. Laatan sijaan moni suosii välitilassa nykyisin erilaisia levypintoja, joilla tyyliin saa selkeyttä ja helppohoitoisuutta pienin kustannuksin.

Niukallakin budjetilla suunnitellessasi voit siis vielä tehdä valintoja – piristätkö keittiösi ilmeen pienimmällä mahdollisella summalla, vai haluatko vähän isomman, mutta järkihintaisen muutoksen?

Katso esimerkit keittiön hinnan rakentumisesta:

Kehyskeittiö, uuden omakotitalon keittiö

 • Ovimalli Kosketus kashmir ja Aitta rantapyökki
 • Vedin 60
 • Keittiön työtasot laminaatti rantapyökki
 • Vaihtoehto keittiötasoksi Dekton Helena

Kalusteiden hinta 9560 euroa.

Hinnassa kannattaa huomioida kalustepeitteiset kodinkoneet. Integrointi sisältyy hintaan, vaikka kodinkoneet eivät. Hinta ei sisällä asennusta eikä oheistuotteita, joita ovat allas, hana, kodinkoneet ja valaistus. Jos keittiöön haluaa kivitason, tuo se hintaan lisää 3000 – 7000 € riippuen valitusta materiaalista.

Keittiö rahoituksella

Maksa ostoksesi takaisin 50 tasaerässä!
Kuukausierä olisi 203,70€/kk sisältäen tilinhoitokulut.

L-keittiö, keittiöremontti vanhaan omakotitaloon

 • Ovimalli Luoto 39
 • Keittiön työtasot sekä kaapistojen välitilalaminaatti R097 beige marmori
 • Vedin 146

Kalusteiden hinta 4692 euroa.

Hinta ei sisällä asennusta eikä oheistuotteita, joita ovat allas, hana, kodinkoneet ja valaistus.

Keittiö rahoituksella

Maksa ostoksesi takaisin 50 tasaerässä!
Kuukausierä olisi 106,34 €/kk sisältäen tilinhoitokulut.

 

Uudistaisinko keittiökoneet?

Osa keittiön hinnasta muodostuu keittiökoneista, kuten liedestä, jääkaapista, pakastimesta ja astianpesukoneesta. Koneita pohditaan yleensä keittiön suunnittelun loppuvaiheessa.

Vanhaa keittiötä remontoidessa koneiden uusiminen on yksi kuluerä, jota kannattaa pohtia. Hyväkuntoiset koneet saattavat palvella vielä vuosia, ja voi olla kestävää käyttää ne elinkaarensa loppuun. Toisaalta vanha kone voi viedä enemmän sähköä ja vettä kuin uusi, jolloin uuden koneen hankkiminen on ympäristöteko ja tuo ehkä säästöjä myös elinkustannuksiisi. Mieti, mikä on omalla kohdallasi oikea ratkaisu ja huomioi se budjetissasi!

Säästätkö rahaa vai hermoja?

Oma budjetti ja sen mukaiset ratkaisut alkavat ehkä jo hahmottua? Lopuksi kannattaa keittiöremontin hintaa miettiä myös hermojen säästämisen kantilta. Huomioi siis myös Topin vinkit siihen, missä ei ehkä kannata pihistellä!

 • Jos vaihdat keittiön tasot, vaihda myös allas. Vanhan altaan sovittaminen tasoon voi olla haastavaa. Uudet keraamiset pinnat ovat kestäviä ja helppohoitoisia.
 • Jos vaihdat ovet, uusi myös saranat. Vanhat saattavat olla käytössä väsyneet eivätkä jaksa kantaa uutta ovea. Saat samalla nykyaikaiset, vaimennetut saranat.
 • Vaihtaisitko hanan? Vanhan hanan ulkonäkö uudessa keittiössä saattaa alkaa harmittamaan ja myös sen toimivuus kannattaa tarkistaa.
 • Älä unohda valaistusta, joka on tärkeä osa keittiössä viihtymistä. Uudet led-valot ovat energiatehokkaita.
 • Keittiön asennus ei kuulu kalusteiden hintaan. Jos sinulla ei ole kokemusta asentamisesta, kannattaa sijoittaa asennuspalveluun. Saatat säästää päiviä – ja hermojasi. Tarjoamme mielellämme palvelun valtuutetun asentajan kautta. Kotitalousvähennys tuo myös säästöä.
 • Tarjoamme joustavat maksuehdot sinulle sopivissa kuukausierissä.

Nyt vain suunnittelemaan itsellesi ja lompakollesi sopivia ratkaisuja! Topi-suunnittelijat auttavat, olipa keittiösuunnitelmasi vasta haavekuva tai tarkka lista toiveista!

Ota yhteyttä, niin ideoidaan yhdessä!

Nyt vain suunnittelemaan itsellesi ja lompakollesi sopivia ratkaisuja! Topi-suunnittelijat auttavat, olipa keittiösuunnitelmasi vasta haavekuva tai tarkka lista toiveista!

Ota yhteyttä, niin ideoidaan yhdessä!