Keittiöremontti – näin toteutat sen

Keittiöremontti alkaa aina suunnittelusta, joka etenee suurista linjoista pienempiin yksityiskohtiin. Toimivuus ja käytännöllisyys ovat keittiön kulmakiviä, ja lopuksi luovuudelle voi antaa siivet ulkonäön suhteen.

Keittiöremontin ensimmäinen askel on suunnittelutapaaminen

Millainen keittiö sinua kutsuu? Entä mitä muutoksia nykyinen keittiösi kaipaa? Millainen keittiö on aina ollut unelmasi? Voit keräillä esimerkkikuvia erilaisista keittiöistä ja näyttää niitä keittiösuunnittelijallemme, kun varaat ajan keittiösuunnitteluun. Suunnittelu onnistuu kätevästi myös etänä.

Ammattitaitoisten suunnittelijoidemme kanssa kartoitatte toiveitasi muun muassa keittiön varustelusta, värimaailmasta ja valaistuksesta.

Tarvitset mukaasi suunnittelutapaamiseen:

 • Pohjapiirroksen, josta selviää vesiputkien, viemärin, oviaukkojen, ikkunoiden ja sähköpistokkeiden paikat
 • Valokuvia nykyisestä keittiöstäsi
 • Keittiön mitat

Sinun ei kuitenkaan tarvitse tehdä täydellisen tarkkaa mittausta, koska suunnittelijamme tekevät tarkistusmittauksen kohteeseen.

Nämä asiat on hyvä miettiä ennen suunnittelutapaamista

Tapaamisessa on hyvä hahmotella seuraavia seikkoja:

 • Mikä vanhassa keittiössäsi on toimivaa ja hyvää?
 • Mikä ei toimi, eli mitä haluat muuttaa?
 • Mistä olet aina haaveillut keittiössä?
 • Paljonko keittiöremontti saa maksaa?

Remonttiin kannattaa varata reilusti aikaa aina suunnittelusta asennukseen asti. Suunnitteluun menee noin muutamasta viikosta kuukauteen, ja kalusteiden toimitusaika on yleensä noin 4–6 viikkoa. Erityisesti vanhojen talojen kohdalla matkan varrella voi tulla myös yllätyksiä vastaan, jolloin keittiöremontti saattaa venähtää. Kärsivällisyytesi palkitaan, kun unelmiesi keittiö on lopulta valmis palvelemaan sinua vuosiksi eteenpäin!

 

Mistä keittiön hinta koostuu? Katso esimerkit.

Mitä kaikkea haluat uusia keittiöremontilla?

Ajatus remontista syntyy usein siitä, että vanhasta keittiöstä on ajanut aika ohi niin toimivuuden kuin ulkonäönkin suhteen. Tärkeintä on pohtia, mitä toiminnallisuuksia kaipaat, ja millainen keittiön ulkonäkö sinua miellyttää.

Pohjaratkaisu

Suunnittelijamme kanssa lähdette yleensä liikkeelle pohjaratkaisusta. Avainkysymys on, säilyykö nykyinen pohjaratkaisu vai tehdäänkö siihen muutoksia. Halutaanko esimerkiksi purkaa kiintokalusteita ja muokata entisestä L-mallisesta keittiöstä U-keittiö? Vai lisätäänkö I-malliseen keittiöön saareke tuomaan lisää työskentely- ja kaappitilaa? Pohjasta saa melko vaivattomasti myös avokeittiön, jos väliseinä on mahdollista kaataa olohuoneen ja keittiön välistä.

Katso myös keittiösuunnittelun ABC, ja poimi parhaat vinkit keittiön pohjan ideointiin!

 

Säilytystilat

Usein ennen keittiöremonttia kuulee sanottavan, että kaappitilaa on liian vähän ja asialle täytyisi tehdä jotakin. Remppa on toisaalta myös oivallinen tilaisuus luopua ylimääräisistä tavaroista, joita et halua enää säilyttää.

Nykyisin on suosittua sijoitella kotitaloustarvikkeita ja astioita tilaviin laatikoihin. Erityisesti ikäihmisille laatikot ovat usein ergonomisempi valinta kaapeista kurottelun sijaan.

Kaapeissa trendikäs valinta on aamiaiskaappi, minkä sisälle voi kätkeä näppärästi vaikka kahvinkeittimen, leivänpaahtimen ja smoothiekoneen. Kaapin sisälle saa myös valot ja sähköpistokkeet.

Nurkkakaappi ei ole enää ongelma, sillä tänä päivänä niihin on tarjolla monia käytännöllisiä ratkaisuja, joilla voit maksimoida tilankäytön kattiloille ja kulhoille.

Kodinkoneet

Kun säilytystilan tarve on selvillä, katseet kääntyvät kodinkoneisiin. Onko kodinkoneet tarpeellista uusia? Integroidaanko ne kokonaan, osittain vai ei ollenkaan? Miten kodinkoneet sijoitellaan, jotta kokonaisuus on käytännöllinen?

Usein kodinkoneiden sijoittelussa hyödynnetään toimintakolmiota, jossa perustoiminnot, eli vesipiste, liesi ja jääkaappi muodostavat kolmion, jonka sisälle jää tilaa kulkea. Perustoimintoja ei yleensä sijoitella aivan vieri viereen, ja kodinkoneiden ympärille on hyvä jättää laskutilaa.

Värimaailma ja materiaalit

Viimeisenä on ehkäpä se kaikkein mukavin vaihe, eli värimaailman ja materiaalien valinta. Keittiömallistossamme on herkkua jokaiselle: vitivalkoista, tunnelmallista tummaa ja pirteän värikästä, modernia, klassista ja romanttista – lähes kaikkea maan ja taivaan väliltä!

Tänä päivänä keittiöt ammentavat värimaailmansa luonnon pehmeistä väreistä aina mustikan syvästä sinisesta rusehtavaan rantahiekkaan. Esimerkiksi Topin mallistoon kuuluu kymmenen ovimallia ja yli 30 väriä. Keittiö on kodin sydän – minkä värinen sinun sydämesi keittiö haluaa olla?

Myös materiaaleilla on suuri merkitys keittiön tyylin kannalta. Pidätkö puusta? Puu on kaunis materiaali, joka tuo tilaan lämpöä ja tunnelmaa. Vai onko kivi enemmän sinun juttusi? Luonnonkivitaso tai kvartsitaso ovat myös kauniita ja kestäviä valintoja. Suosittu tasomateriaali on myös laminaatti, jonka saa vaikkapa rouhean betonisen näköisenä.

Lue myös Topin asiantuntijoiden 10 vinkkiä toimivaan keittiöön!

Keittiön asennus ammattilaiselta vai itse?

Kun kaikki toiminnalliset ja ulkonäölliset suunnitelmat on tehty, suunnittelijamme valmistaa sinulle piirustukset ja laskee tarjouksen kalusteista. Sitä ennen sinun tulee kuitenkin päättää, kuka keittiöremontin tekee.

Jos päätät tehdä keittiöremontin itse, saat kalusterungot tehtaaltamme kotiisi kasattuina, ja ovet ovat paikoillaan rungoissa. Olemme sinuun yhteydessä ennen kalusteiden toimitusta ja ilmoitamme niiden toimituspäivän. Mukaan tulevat myös selkeät kiinnitys- ja remonttiohjeet.

Suosituksemme on, että keittiösi asentaa Topin valtuuttama, kalusteasennuksiin erikoistunut ja kouluttautunut ammattilainen. Kun ammattilainen asentaa kalusteet, voit luottaa, että ne toimivat parhaalla mahdollisella tavalla, ja keittiön ulkonäkökin on viimeistelty. Topin asennuspalvelu sisältää kalusteiden asennuksen alusta loppuun asti.

Keittiöremonttiin kannattaa valita luotettava, ennakkoperintärekisteriin kuuluva remontin tekijä, jotta voit saada kotitalousvähennyksen remonttia varten. Kotitalousvähennys on etu, joka laskee rempan hintaa jopa parilla tuhannella eurolla.

Keittiöremontin hinta

Ehkä kaikkein eniten mietityttävä asia on keittiöremontin hinta.

Jotta päästään jälijlle, paljonko keittiöremontti maksaa, on hahmoteltava muutamia perusasioita, kuten remontin laajuutta, materiaalivalintoja ja remontin tekijää. Asiantunteva myyjämme on paras henkilö selvittämään, paljonko keittiöremontti maksaa sinulle kaikkinensa.

Keittiöremontin hintaan vaikuttavat monet tekijät. Esimerkiksi kevyen remontin eli keittiön faceliftin hinta vaihtelee 2 000–10 000 euron välillä. Kevyt keittiöremontti tarkoittaa sitä, että keittiössä uusitaan vain näkyvimmät osat, jolloin esimerkiksi kaappien rungot ja kodinkoneet voivat jäädä entiselleen.

Faceliftissä päivitetään usein:

 • kaapinovet etusarjat ja peitelevyt
 • kaappien vetimet
 • pöytätaso
 • keittiön allas
 • keittiön välitila
Lue lisää faceliftistä

Mikä on oma budjettisi keittiörempalle?

Jos koko keittiö on tarkoitus uusia, kannattaa olla realistinen myös budjetin suhteen. Kun keittiöremontin hinta kohoaa 15 000–20 000 euroon, kyseessä on kokonaisvaltainen remontti, jossa yleensä vaihdetaan myös lattia-, seinä- ja kattomateriaaleja. Hintaan voi sisältyä myös muutoksia vaikkapa lämmitykseen tai ilmanvaihtoon.

Keittiöremontin hintaan vaikuttavia tekijöitä:

 • Keittiön koko: pieni keittiö on luonnollisestikin edullisempi kuin suuri keittiö.
 • Toiminnallisuuksien ja mekanismien määrä: sähköiset mekanismit maksavat, ja laatikostot ovat hieman kaappeja hintavammat.
 • Materiaalit: laminaattitasot ovat kivi- ja massiivipuutasoja edullisemmat, ja MDF- tai melamiini- ja mikrolaminaattiovien hinta on puu- ja viiluovia huokeampi.
 • Remontin laajuus: jos myös seiniä kaadetaan tai joudutaan tekemään muutoksia esimerkiksi ilmanvaihtoon, keittiöremontin hinta on usein kalliimpi.
 • Keittiön asennus: jos ammattilainen asentaa keittiösi, hintaan lasketaan myös asennuskulut, mutta tällöin rempasta on mahdollista saada verotuksessa kotitalousvähennys.

Voit vaikuttaa keittiöremontin hintaan valitsemalla, millaisia materiaaleja ja mekanismeja keittiöösi haluat, kuinka laaja remontti on ja kuka työn toteuttaa. Keittiösuunnittelu on kuitenkin maksutonta, joten kannattaa hyödyntää ammattilaisten apua unelmiesi keittiön luomisessa!

Kannattaa myös muistaa, että remontti on mahdollista kustantaa Topi-rahoituksella. Jos elämässäsi on muitakin suuria hankintoja samaan aikaan, rahoitus voi olla joustava ratkaisu. Topin asiakkaana voit valita rahoituksen Nordea Suomi Finland Oy:ltä tai Santander Finance Oy:ltä.

 

Tutustu Topi-rahoitukseen

Ennen tapaamista voit inspiroitua kurkistamalla keittiögalleriaamme, josta löytyy jokaiseen tyyliin sopivia keittiöitä.

Tutustu keittiöihin

Topin keittiösuunnittelijat auttavat unelmiesi keittiön luomisessa

Oletko haaveillut uudesta keittiöstä? Nyt voit laittaa ideasi käytäntöön, ja varata ajan maksuttomaan keittiösuunnitteluumme.

Varaa aika Topi-myymälään!

Tilaa Topin uutiskirje!

Uutiskirjeen tilaajana saat vinkkejä keittiösuunnittelun tueksi ja luet ensimmäisenä Topin ajankohtaisista tarjouksista ja tapahtumista!

Tilaa uutiskirje!