Koti juhlavaksi remontilla lempikaupunki Pariisin hengessä

Nelihenkisen, pääkaupunkiseudulla asuvan perheen kodissa tehtiin iso remontti. Uusi upea ja näyttävä keittiö on nyt kodin sydän.

Remonttiin pyydettiin avuksi sisustussuunnittelija Milla Alftan ja kalustesuunnittelusta vastasi Topin kiintokalustesuunnittelija Laura. Alftan oli mukana suunnittelemassa avoimen keittiön ja sen vieressä sijaitsevan ruokailutilan pohjaa, toimintoja ja valaistusta. Isoin muutos oli poistaa seinä keittiön ja olohuoneen välistä. Näin uusi avokeittiö muotoutui nykyaikaiseen tyyliin seurustelutilaksi ystävien tapaamista varten. Isolle niemekkeelle saadaan nyt ruokia tarjolle.

Ota ammattilainen avuksi keittiösuunnitteluun

Yhteistyö Topin kiintokalustesuunnittelijan Lauran kanssa sujui myös erittäin hyvin. Hän osasi tuoda esiin paljon hyviä toiminnallisuutta parantavia seikkoja. Esimerkiksi uunin paikkaa siirrettiin ja ennen lasiovilla olevat seinäkaapit korvattiin tammiviiluovilla. Umpinaiset seinäkaappien ovet toivat rauhallisuutta keittiöseinälle.

Keittiössä on aamiaiskaappi, viinikaappi ja Festivon jääkaappi-pakastin.
-Nämä olivat omia toiveitamme, joihin keittiösuunnittelija vastasi hyvin. Aamiaiskaappi oli ehdottomin toiveemme, koska sinne saa hyvin kahvinkeittimen, leivänpaahtimen ja muut laitteet piiloon viemästä tilaa upeilta kivitasoilta. Viinikaappi löytyi jo olemassa olevaan Festivon kokonaisuuteen.

Kodin valaistus ja suunnittelijan apu ovat tärkeitä

Kodin kaikissa tiloissa on panostettu valaistukseen. Valaistuksella on valtava vaikutus kokonaisuuteen.

-Halusimme epäsuoraa valaistusta ja muunneltavuutta valaistuksen avulla. Kannatti ehdottomasti panostaa tähän asiaan, asukkaat kertovat.

Keittiöremontin suunnittelussa ammattilaisen apu oli myös tärkeää asukkaille, jolloin toiveet ja tarpeet saadaan mietittyä.

-Olimme tosiaan myös itse aktiivisesti suunnittelussa mukana, näkemyksemme otettiin huomioon ja kaikki toiveemme käytiin yhdessä läpi. Sisustussuunnittelijan kanssa sparrailu oli todella hyvä apu. Hän ohjaili lempeästi ja toi paljon näkemystä kohtiin, missä sitä ei itsellä ollut, asukkaat kertovat.

 

-Ruokailutilan puolelle halusimme ison vitriinikokonaisuuden, jossa astiat ovat helposti saatavilla. Lisäksi integroimme tilan “musiikkikeskuksen” yhteen vitriinikaappiin. Samaa mustakehyksistä lasiovea käytimme myös olohuoneen kirjahyllyissämme. Siten tila yhdistyi hyvin kokonaisuudeksi.

Yhtenäinen väritys ja materiaalit kantavat tilojen läpi

-Kodin uusilta tiloilta toivoimme juhlavaa ja tunnelmallista – hieman lempikaupunkimme Pariisin henkeä. Idea näyttävään korkeakiiltoiseen laattalattiaan keittiössä tuli, kun tilaan haettiin juuri juhlavuutta.

Keittiön suunnittelussa käytännössä ensimmäisenä päätettiin lattian kanssa samaa henkeä ja tyyliä oleva kiiltävä Cosentinon Dekton Khalo-kivitaso.

-Kävimme tutustumassa Cosentinon showroomilla kivilevyihin isoina pintoina ja koska musta ja kulta oli toiveemme, samoja sävyjä toistava Dekton Khalo oli ehdoton valintamme, joka toimi sitten muiden sävyvalintojen pohjana ja suurena inspiraationa. Messingin värinen hana sopii kokonaisuuteen hyvin.

 

Keittiön materiaalit tuovat särmää ja rouheutta sisustukseen

Keittiön ja läheisten oleskelutilojen väritys on kauttaaltaan kauniin sävyinen. Sävyksi valikoitui lämmin ja intensiivinen sävy, johon oli helppo yhdistää esim. mustaa ja kultaa.

Musta keittiö on eläväpintaista viilu, joka toimii erityisen hyvin kivitason kanssa. Kokonaisuuteen tuli näin särmää ja rouheutta. Ikkunoista tuleva luonnovalo nostaa viiluovien puunsyyt hienosti esille. Keittiön ovimalli on tammiviilutettu Kosketus ja saarekkeen lasikehysovet ovat tammiset Erika-ovet. Kokonaisuuteen sopivat täydellisesti mustat tammiset vetimet nro 83.

-Uuden keittiön toiminnallisuus on mielestämme erinomainen, emme muuttaisi mitään. Tykkäämme erityisesti keittiön ja ruokailutilan välisestä saarekkeesta kivitasolla, se toimii myös meidän “treffipaikkana”. Siinä on kiva nojailla hyvän juoman ja pienen purtavan kera. Perheen yhteiset ruokailuhetket ovat meille tärkeitä. Erityisesti viikonloppuisin brunssit toimivat hyvin, silloin olemme usein kaikki koolla.

Tutustu Topin mallistoon

Kodinhoitohuone ja eteinen uudistettiin keittiöremontin yhteydessä

Kodin koko alakerran käsittävässä remontissa valittiin ensin kylpyhuoneen laatat sekä suunniteltiin sauna. Sen jälkeen kodinhoitohuoneen sävyt ja ilme suunniteltiin niin, että ovat samaa tyyliä kokonaisuuden kanssa. Kodinhoitohuoneesta mennään kylpyhuoneeseen, joten sävymaailma haluttiin yhtenäiseksi. Kodinhoitohuoneessa laatikostot ovat hiilenmustat Kosketus -ovet ja työtasot ovat laminaattia tumman harmaalla marmorikuosilla. Kodinhoitohuoneen allas on antraziitin värinen komposiittia, joka on upean sävyinen sekä kestävä vaihtoehto.

Eteisestä suunniteltiin vaalea ja selkeä, koska siitä astutaan näyttävään vaaleaan aulaan, jossa on kiiltävä laattalattia, mielenkiintoinen korotettu katto epäsuoralla valolla ja komeat portaat. Aulan lattialaatan kuviointi vie täyden huomion, joten eteisen lattiaan valittiin käytännöllinen ja hyvälaatuinen sisalkokolattiamatto.

Aikaisemmin eteisen säilytysratkaisut olivat epäkäytännölliset, joihin Topin kalustesuunnittelija Laura puretui tarkasti. Hyvällä kalustesuunnittelulla eteiseen ja aulatilaan saatiin paljon enemmän säilytystilaa ja käytännöllisyyttä. Nyt uusissa eteisen kaapeissa säilytetään ulkovaatteet ja tilassa on myös yksi isompi tankokaappi vieraiden takeille. Eteisen kaapistoissa on vaaleat Kosketus -ovet tasona kaunis kashmirin sävyinen laminaatti. Eteisen kaapiston vetimet royaldesign.fi.

-Emme ole itse rakentaneet tätä taloa, joten nyt remontin jälkeen koti tuntuu vieläkin enemmän omalta. Olemme täällä todella onnellisia nyt. Koti on toimiva ja itse suunniteltu – toki yhteistyössä hyvien suunnittelijoiden ja urakoitsijan kanssa, asukkaat kertovat.

 

Remontoijista rakentajiksi – Lotan ja Matiaksen uusi koti valmistui Porvoon maalaismaisemaan

Lue lisää

Fannin keittiö kestää katseen ja elämää

Lue lisää