Krista Pärmäkoski: Paras lomakohde on oma koti

Vuodessa yli 250 päivää matkustava Krista Pärmäkoski haluaa, että kotona odottaa rauha ja omaan arkeen soveltuvat kalusteet ja tilat. Puu ja kädentaidot ovat Kristan sydäntä lähellä: vapaa-ajalla hiihtäjätähden omistakin käsistä syntyy arjen tavaroita ja entisöityjä huonekaluja. Uuteen kotiinsa Topin kalusteet valinnut Krista halusi paikan päälle katsomaan, miten kotimaiset laatukalusteet valmistetaan.

Krista Topin tehtaalla: ”Ihana puun tuoksu!”

Kotimaisen puusepäntyön arvostus oli tärkeä syy sille, miksi oman kodin kalustajaksi valikoitui Topi. Krista halusi päästä paikan päälle Kalajoelle katsomaan, miten Topi-kalusteet valmistetaan. Tehtaalla Krista pääsi seuraamaan levyjen leikkaamista, kaappien kasaamista ja kaapinovien huolellista laatutarkastusta.

 

– Paljon reissanneena arvostus kotimaista puusepäntyötä kohtaan on vain kasvanut. Tehtaalla hullaannuin heti puun tuoksusta, tuli kotoisa fiilis. Samoin maalaamon puolella tuoksui tutulta, oikealta. Oli hienoa nähdä ammattilaisten paneutuvan työhönsä!

Kristan lapsuudessa alkanut innostus puutöihin on jatkunut aikuisiällä kansalaisopiston kursseilla.

– Puutyöt ovat rakas harrastus. Olen entisöinyt lipastoja ja nikkaroinut puisen saavin. Minulle kurssit ovat rauhottumisen paikka ja henkireikä, jossa pääsen urheilusta irti, täysin eri maailmaan. Menen uudestaan heti kun mahdollista!

Huippuhiihtäjän koti on emäntänsä näköinen

Kristan uusi kotitalo nousi Kuortaneelle tuttuihin maisemiin, lähelle Urheiluopiston latuja. Maailmaa paljon nähnyt hiihtäjä tunnustautuu koti-ihmiseksi. – Sanon aina, että paras lomapaikka on oma koti. Olen oma itseni kaikkialla, mutta kotona voin olla kuitenkin ”kotiminä” ilman ammattiroolia.

Topi-Keittiöt valikoitui Krista Pärmäkosken unelmakeittiön toimittajaksi – kotimainen kalustevalmistaja mukaan myös olympiauran tukemiseen

Lue lisää

Liikkuvan perheen hirsikoti rakentui Kuortaneelle – huippuhiihtäjä Krista Pärmäkosken Topi-keittiö on emäntänsä näköinen

Lue lisää