Juhlava juhannuskakku – nopea ja helppo! - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

syyskuu
elokuu
heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu

to 20. kesäkuuta 2019 10.23.00

Juhlava juhannuskakku – nopea ja helppo!

Kesän helpoin ja herkullisin kakku syntyy kaupan valmiista voitaikinasta, marjoista ja mascarponekermavaahdosta. Kakun nimi voisi olla myös tuhatlehti, koska se on kuin suuri tuhatlehtileivos. Pohjat tehdään valmiista voitaikinasta ja täytteeseen vatkataan kermavaahto, johon sekoitetaan mascarponejuustoa. Lisäksi tarvitaan vain pölysokeria, vaniljaa ja saatavilla olevia marjoja. Joten anna mennä ja leivo kesän paras ja ihanin jälkkäri juhannukseksi.

1 pkt (600g) valmiiksi kaulittua voitaikinaa (Myllyn Paras iso lehtitaikina)

2 rkl + 1dl pölysokeria

5 dl kuohukermaa

2 prk (á 250g) Mascarponea

n. litra marjoja maun ja tilanteen mukaan

 

 

Uuni 200°C paistoaika 30 min

 

Kauli valmiiksi kaulittu pakastevoitaikina oman uunipeltisi kokoiseksi leivinpaperin päällä. Eli lavenna ja pidennä taikinaa hiukan. Nosta taikina leivinpaperin päällä uunipellille ja siivilöi sen pintaan 2 rkl pölysokeria. Peitä taikina leivinpaperilla ja aseta sen päälle toinen uunipelti, joka estää taikinaa nousemasta. Laita pellille vielä painoksi joko piirakkahelmiä tai joku muu paino, vaikka pieni piirakkavuoka tai vastaava.

Paista taikinaa uunin keskiosassa 30 minuuttia. Ota taikina uunista ja tarkista että se on kullanruskea. Jos ei ole, paista vielä viisi minuuttia kerrallaan, kunnes väri on hyvä.

 

Leikkaa taikina lämpimänä kahteen yhtä suureen osaan ja suorista reunat, jos on tarvetta. Anna jäähtyä.

 

Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa joukkoon mascarpone sekä pölysokeri. Laita vaahto pursotinpussiin ja pursota taikinalevylle pieniä huippuja vaahtoa vieriviereen. Ripottele vaahdon päälle puolet marjoista. Aseta toinen taikinalevy ensimmäisen päälle ja pursota sillekin vaahtoa pieninä huippuina. Lisää pinnalle loput marjat. Koristele syötävillä kukilla tai mintun tai sitruunamelissan lehdillä.

 

 

 

Kakku pysyy hyvänä hyvin jääkaapissa ainakin yhden päivän verran. Kakkua on parasta leikata sahalaitaisella leipäveitsellä.

 

Ihanaa mittumaaria!

Hanna

xoxoxox

Kommentit

Mascarpone -- > tuorejuusto

Hei Minttu Maari!
Itse ajattelin kokeilla tuorejuustoa :)

Peppi - la 22. kesäkuuta 2019 10.14.06

Millä vois korvata mascarponen?

Jotain muuta, joka kävisi mascarponen tilalle?

Minttu Maaria - to 20. kesäkuuta 2019 11.31.57

Kommentointi