Maarit Hurmerinta ja Janna valitsivat Topin uuteen kotiinsa

Vantaan Hiekkaharjuun keväällä -23 nousseet uudet valkoiset Designtalot kätkevät sisäänsä kaksi samantapaista, mutta kuitenkin keskenään erilaista keittiötä. Ne on suunniteltu täysin asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Toisessa talossa asuu muusikkoäiti Maarit Hurmerinta miehensä kanssa ja viereisessä talossa asuu hänen tyttärensä muusikko Janna perheensä kanssa.

-Meillä on n. 1400 neliön tontti, jossa oli iso puutarha täynnä omenapuita. Kiireisen keikkailevan muusikon arkeen se alkoi käydä raskaaksi, emme ehtineet hoitaa puutarhaa tarpeeksi hyvin. Kun Jannalla oli ollut pitkään haaveena päästä asumaan omaan valkoiseen omakotitaloon, ratkaisimme asian rakennuttamalla meille molemmille uudet talot omaan puutarhaan, omalle rakkaalle ja mieluisalle tontille, Maarit kertoo.

-Meillä oli molemmilla selkeä kuva ja visiot siitä, millaiset keittiöt halusimme. Kun menin Topi-Keittiöiden Vantaan myymälään ja keittiösuunnittelija Samu Rahkilan kanssa synkkasi hyvin, valinta oli helppo tehdä, Janna kertoo.

-Hänellä oli asiakasta kunnioittava ammattimainen palveluasenne. Meidän toiveitamme ja tarpeitamme kuunneltiin hyvin. Arvostamme myös kotimaista neljännen polven kalustevalmistajaa. Topi-Keittiöt on perheyritys, kuten mekin tavallaan olemme, Maarit lisää.

-Vaikka asumme valkoisessa talossa, en halunnut valkoista keittiötä, vaan pehmeitä sävyjä. Topin valikoimista löytyi kaunis Kosketus vaalean harmaa OIP28M. Pidän marmorimaisista pinnoista ja siksi uuteen keittiöön valikoitui Dekton Rem-kivitaso, joka on marmoria huolettomampi käytössä. Sitä laitettiin myös välitilaan. Sen pinnassa on kaunis metallinhohtoinen kuvio. Kivitason työsti Ylämaan Graniitti ja jiiriin työstettyine päätylevyineen iso saareke onkin nyt keittiön katseenvangitsija.

Tutustu Dekton Rem

Messinkinen hana on Tapwellin ja messinkiallas Stalan. Messinkiset lankavetimet viimeistelevät kokonaisuuden. Valinnoilla hain klassista ilmettä, joka kestää aikaa. Keittiöstä löytyy myös viinikaappi ja kätevä kattilakaruselli nurkkakaapista. Kylmäkoneet on integroitu huomaamattomasti ovien taakse. Olen tyytyväinen valintoihini ja keittiöön, Janna kertoo.

-Perheessämme haluttaisiin laittaa ruokaa pitkän kaavan mukaan, mutta arki 4-vuotiaan kranttuilevan pojan kanssa on käytännössä kuitenkin tällä hetkellä nopeaa perusarkiruokaa, Janna naurahtaa.

-Minulle keittiö edustaa puhtautta ja raikkautta. Siksi halusin valkoisen keittiön. Pidän kaikenlaisesta ruuanlaitosta ja olen kokkina aika ahkera ja kokeileva. Keittiömateriaalit olivat minulle jo hyvin tuttuja. Olin tottunut kivitasoon jo edellisessä kodissa. Se on turvallinen ja huoleton käytössä: sille voi laskea kuumaa ja sitä on helppo pitää puhtaana, Maarit kertoo.

Halusin pelkistetyn keittiön. En tarvitse liian hienoa keittiötä enkä erikoistoimintoja, perustoiminnot riittävät. Rakentaminen on kallista, joten halusin pitää myös budjetin kurissa omilla valinnoillani.

Hanavalintani on kotimainen Oras ja heidän valikoimistaan klassinen kromi oli järkevä valinta. Mustat yksityiskohdat kuten baarijakkarat ja valaisimet ryhdistävät ja viimeistelevät kokonaisuuden ja tuovat valkoiseen keittiöön kontrastia.

Saareke on minulle erittäin mieluisa: sen ympäri pääsee kulkemaan vaivattomasti. Kun on vieraita, sen äärellä on helppo valmistella tarjoilua sekä seurustella samalla. Olen tyytyväinen uuteen keittiööni, Maarit kertoo.

Tutustu Maaritin keittiön materiaaleihin

Tilaa Topin uutiskirje!

Uutiskirjeen tilaajana saat vinkkejä keittiösuunnittelun tueksi ja luet ensimmäisenä Topin ajankohtaisista tarjouksista ja tapahtumista!

Tilaa uutiskirje!