Vuohenjuustolla maustetut paahdetut munakoisot - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

syyskuu
elokuu
heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu

pe 23. elokuuta 2019 08.00.00

Vuohenjuustolla maustetut paahdetut munakoisot

Kesän lämpimimmät päivät alkavat olla ohitse. Elokuun lämpö on erilaista, se on raukeaa ja toisaalta pientä syksyn raikkautta on jo ilmassa. Elokuu on elonkorjuun aikaa ja toripöydät notkuvat ihania vihanneksia. Ostin kaupasta kaksi ihanaa pulleaa ja napakkaa munakoisoa, jotka paahdoin uunissa pehmeiksi.

Munakoisojen kypsyessä uunissa paahdoin saksanpähkinöitä, keitin quinoa-siemenseosta ja tein kreikkalaisesta jugurtista ja valkosipulista kastikkeen niiden kanssa nautittavaksi. Kaiken kruunasi vuohenjuustomurut ja hunaja.

Paahdetut munakoisot

Kahdelle

Uuni 180 astetta paistoaika n. 60 min

 

2 napakkaa munakoisioa

3 rkl oliiviöljyä

1 valkospipulinkynsi

¼ tl suolaa

¼ tl mustapippuria

 

1,5 dl Go Green Quinoa & kikherneskoitusta (tai kuskusia tai bulguria)

Vettä

Suolaa

 

2 dl kreikkalaista jogurttia

1 valkosipulinkynsi

 

2 dl saksanpähkinöitä

200 g vuohenjuustoa

1 rkl juoksevaa hunajaa

 

Pese ja halkaise munakoisot pituussuunnassa ja jätä ne kuitenkin vähän toisiinsa kiinni ylhäältä. (Se ei ole mitenkään pakollista mutta annos näytti lautasella hauskalta)

Sekoita yhteen oliiviöljy, raastettu valkosipulinkynsi, suola ja mustapippuri ja voitele öljyllä sekä munakoisojen ulko- että sisäpinnat. Laita munakoisot leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda niitä 180 asteessa n. 60 minuuttia tai kunnes niiden sisus on aivan pehmeää.

 

Keitä munakoisojen kypsyessa quinoa & kikhernesekotus pakkauksen ohjeen mukaan.

Sekoita kreikkalaseen jogurttiin yksi raastettu valkosipulin kynsi ja paahda saksanpähkinöitä hetki kuivalla pannulla. (Ole tarkkana – ne palavat helposti)

 

Kokoa annokset laittamalla lautaselle ensin quinoa-kikhernesekoitusta ja nosta päälle paahdettu munakoiso. Murenna munakoison paahtuneelle pinnalle vuohenjuustoa, ripottele pähkinöitä ja valuta hiukan hunajaa. Tarjoa lisäksi jogurttikastiketta.

 

Nam nam tosi hyvää ja toimii sekä päivällisenä että lounaana.

Herkuhetkiä ruokapöytään!
Hanna

xoxoxo

 

 

Kommentit

Kommentointi