Suunnittelijamme - Kalustesuunnittelu - Topi-Keittiöt - Topi-Keittiöt

henkilöitä mallistojen takaa

Kirsi Valanti

Vuosikymmenien kokemuksella suomalaisista keittiöistä

Kirsi Valanti ensimmäinen kontakti Topiin syntyi Pietarsaaren asuntomessujen myötä 1994, jonne hän oli suunnittelemassa Kannustalojen Ainola-messutaloa, johon tulivat Topin keittiökalusteet. Suunnittelijan kynästä syntyneitä malleja ovat muun muassa Kosketus ja Rauhala.

Kirsi suosii keittiössä, niin rungoissa kuin ovissa, puuta. Hänen mukaansa luonnonmateriaalien arvostus on lisääntymässä. "Puinen ovi on korjattavissa, jos se vahingoittuu. Kokemukseni on, että nykypäivän keittiöremontoijat ja -rakentajat ovat valmiita satsaamaan laatuun sekä ovat rohkeampia värien valinnassa kuin aiemmin."

Topi saa Kirsiltä kehuja juuri laatunsa ja monipuolisuutensa ansiosta. Palvelu on parantunut koko sen ajan, jonka Kirsi on Topin tuntenut. Erityisesti Kirsiä lämmittää se, että uusiin teknisiin ratkaisuihin ja muotoiluun Topilla satsataan tosissaan.

Pirjo Koskela

Perinteitä kunnioittaen - silti ajan hermoilla

"Suomalainen keittiö on avonainen, osa olohuonetta tai ruokailutilaa. Usein keittiössä on myös saareke", luonnehtii Topille vuodesta 1996 kalusteita suunnitellut Pirjo Koskela. Topin ja Pirjon ensimmäinen yhteinen työ valmistui aikoineen Ylöjärven Asuntomessuille. Siitä yhteistyö on jatkunut ja tiivistynyt, esimerkkinä tästä Pirjon käsialaa oleva upea ovimalli Aitta.

"Topi on vuosien mittaan uudistunut ja kasvanut kovasti. On hienoa, että nämä keittiöt seuraavat aikaa ja toisaalta perinteisyys ja vahva suomalaisuuden leima ovat säilyneet", Pirjo huomauttaa ja jatkaa, että monella hänen asiakkaistaan on jo vuosikymmeniä sitten ollut Topin keittiö ja hyvien kokemusten myötä uudetkin kodin kalusteet halutaan samalta valmistajalta.

Suosikkia laajasta mallistosta ei Pirjon tarvitse kauaa miettiä. "Kyllä se on tuo Aitta yhdistettynä Kosketukseen. Niitä on helppo yhdistellä ja sävyillä leikitellä."

Mari Isopahkala

Kalajoen Hiekoilta muotoilun maailmaan

"Suomalaiset ovat käytännön ihmisiä. Pitävät pitkäikäisestä ja konstailemattomasta tyylistä. Eli tuotteen tulee kestää silmää ajan kanssa, myös materiaaleilla on väliä." Näin luonnehtii muotoilija Mari Isopahkala. Kalajoen Etelänkylältä maailmalle ponkaissut muotoilija on saanut oppinsa alan arvontetuimmissa oppilaitoksissa ja voittanut uransa varrella monia palkintoja. Topille hän on tärkeä kalustesuunnittelija.

"Topin kanssa ollaan oltu yhteistyössä ainakin 13 vuotta, Mari muistelee ja hänen mielestään Topin kalusteet ovat oiva valinta monille käyttäjille, koska mallistosta löytyy hillittyjä ja perinteisiä malleja, mutta myös revittelyä sitä toivoville.

"Topi muovautuu hyvin suomalaisen kodin arkeen. Hienoa myös on, että kalusteet voidaan suunnitella koko kotiin kautta linjan."

Marin on myös helppo mainita omat suosikkinsa Topin laajasta mallistosta, niitä ovat Säde ja Hella. "Pidän selkeästä ja graafisesta. Nämä molemmat ovimallit ovat maalattuja ja joustavat moniin eri tiloihin."

Helena Karihtala

Suunnittelija, joka viihtyy vapaa-ajallakin keittiössä

"Kodinrakentajat satsaavat paljon keittiöön. Niin minäkin. Pidän ruuanlaitosta! Olen myös kauniiden astioiden ystävä", kertoo tila- ja sisustussuunnittelija Helena Karihtala.

Helena on toiminut alalla 15 vuotta. Hän suosittelee Topin kalusteita sellaiselle rakentajalle tai remontoijalle, joka haluaa saada kauniin, toimivan ja silti kohtuuhintaisen keittiön. "Keittiö pitää suunnitella aina olemassa olevan tilan ja asiakkaiden tarpeiden mukaan", Helena tähdentää.

Topin mallistosta suunnittelijan oma suosikki löytyy nopeasti. Se on moderni ja kodikas Lato. Helena suunnitteli vuoden 2016 Seinäjoen Asuntomessuille Kannustalo Pohjanmaan sisustuksen, jossa Topi oli mukana Lato-ovimallilla.