Keittiötrendit 2024

Vuoden 2024 trendeissä nähdään vaikutteita vahvasti ympärillämme muuttuvasta maailmasta ja sen kautta kodin tärkeydestä. Myös ympäristöarvot sekä luonnonmukaisuus vaikuttavat trendeihin.

Viisi vahvaa trendiä vuonna 2024 keittiössä ja sisustuksessa

  1. Luonnonläheisyys ja pehmeys

  2. Pilkahdus ylellisyyttä

  3. Väriläiskät sisustuksessa (taide)

  4. Kierrätys

  5. Rouheus (luonnolliset pinnat)

Luonnonläheisyys

Luonnonläheisyys kotiin tuodaan pehmeillä lämpimillä sävyillä, puupinnoilla ja kasveilla. Värikkäät luontotapetit ovat jälleen in. Keittiöväreissä toistuu seinien ja muun sisustuksen pehmeät, lämpimät sävyt. Ruskeat ja tummat sävyt tulevat jälleen sisustukseemme. Vedinvalinnat ovat usein sävytettyjä kalusteovien väripintoihin.

Kasveille haetaan kasvupaikkoja keittiöstä ja omat yrttikasvatukset keittiössä lisääntyvät. Ruoansäilytykseen ja kierrätykseen kiinnitetään huomiota biojätekeräyksen lisääntyessä kotitalouksissa. Kodinkoneiden energiatehokkuus ja terveellisen ruoanvalmistuksen mahdollisuudet on tärkeitä arvoja tulevaisuudessa.

Ylellisyys

Ylellisyyttä haluamme piristämään arkeamme pieninä vivahduksina tai suurina pintoina. Tasomateriaaleissa näkyy kullan ja messingin sävyjä. Altaiden ja hanojen sekä vetimien värillä halutaan tuoda pilkahdus ylellisyyttä kotiin. Marmoritasot ja erilaiset kivikuvioinnit ovat näyttäviä harmonisen keittiövärityksen mausteena. Keittiön valaistuksella ja piilotetuilla pistorasioilla saadaan keittiötoiminnot käytännöllisiksi unohtamatta visuaalisuutta.

Väriläiskät sisustuksessa

Väriä kotiin tuodaan erilaisilla yksittäisillä elementeillä esimerkiksi taiteella. Taideteokset voivat olla hyvinkin poikkeavia kodin muusta sisustuksesta. Taide näkyy eri kodin tiloissa. Keittiö/olohuoneyhdistelmässä halutaan näkymä kodin kauniisiin taide-esineisiin. Väriläiskä voi olla itse keittiökalusteissa, esimerkiksi okran ja vihreän sävyt ovat suosittuja. Värit ovat suoraan luonnostamme.

 

Kierrätä, säästä ja säilytä

Kierrätä, säästä ja säilytä teeman mukaan haluamme kukin tuoda omaa persoonaamme kotiimme. Vanhat esineet tarinoineen tuovat persoonallisuutta kotiin. Toisaalta kaiken turhan karsiminen ja minimalisointi ,toisaalta tärkeiden esineiden läsnäolo ovat yhtä kodeissamme. Vanhat astiastot ja perityt esineet saavat kunniapaikan keittiössä. Käytännöllisessä arjessa pienkoneiden ja arjen askareiden halutaan olevan helppoa ja kätevää. Pienet säilytysratkaisut ovat tärkeitä keittiön toiminnallisuuden kannalta.

Rouheat pinnat

Rouheisuus näkyy eri pinnoissa ja luonnonmukaiset pinnat niin ovissa kuin tasoissakin ovat suosittuja.
Koti ja keittiö saa olla asujansa näköinen, turha askeettisuus saa väistyä. Keittiö on edelleen kodin paikka, jossa kokoonnutaan ja valmistetaan ruokaa sekä vietetään aikaa yhdessä.

Tilaa Topin uutiskirje!

Uutiskirjeen tilaajana saat vinkkejä keittiösuunnittelun tueksi ja luet ensimmäisenä Topin ajankohtaisista tarjouksista ja tapahtumista!

Tilaa uutiskirje!