Ohtamaat valitsivat Topi-Keittiöt jo kolmatta kertaa

Kalajoen Hiekkasärkät on Anita ja Alpo Ohtamaalle rakas asuinympäristö. Omakotitalon vaihtuessa pienempään asuntoon kotiseutu pysyi – samoin Topi-Keittiöiden kalusteet, jotka pariskunta valitsi jo kolmanteen kotiinsa.

Pienempään asuntoon muutettuaan Ohtamaat totesivat, että 2000-luvun alun tyyliset kalusteet keittiössä, wc:ssä ja eteisessä saisivat väistyä modernimpien ratkaisujen tieltä. Valintoja ohjasivat helppous, kätevyys ja tyylikkyys.

Lämpöä, eloa ja moderneja ratkaisuja keittiöön

– Tärkein toiveeni uuteen keittiöön oli uusi Bora-induktiotaso sisäänrakennetulla liesituulettimella. Toinen ehdoton uudistus oli aamiaiskaappi, johon saamme piiloon kahvinkeittimen ja leivänpaahtimen, kun emme käytä niitä, kertoo Anita Ohtamaa.

Ovien ja pöytätason materiaalit valikoituivat toisaalta helppohoitoisuuden, toisaalta tyylikkyyden perusteella. Jos muoti muuttuu vuosikymmenien aikana, niin muuttuvat myös omat mieltymykset.

– Meillä oli pitkään ollut musta-valkoinen tai valko-harmaa värimaailma keittiössä. Nyt halusimme jotain lämpimämpää ja eloisampaa. Kaapistoihin valitsimme Kosketus cappuccinon ja Luoto tumman pähkinän väriset kaapinovet, ja työtasoon elävän näköisen marmorijäljitelmän. Kaapinovat ovat sileät, joten ne ovat helppohoitoisemmat kuin vanhat, uralliset ovet.

Kaksi tyytyväistä kokkia

Ohtamaiden keittiössä kokkailee Anitan lisäksi vähintään yhtä usein myös Alpo, joten keittiön ratkaisuistakin päätettiin yhdessä. Anitan ykköstoive, Bora-liesi ja saareke, johon se asennettiin, vaativat eniten pohtimista ja keskustelua.

– Lieden siirtyminen saarekkeeseen vaati sähköjen vetämistä uudelleen, mikä merkitsi lattian avaamista ja uusimista. Toisaalta ratkaisu oli niin tärkeä, etten olisi ryhtynyt remonttiin lainkaan, jos emme tätä olisi saaneet toteutettua.

Pitkään harkittu ratkaisu on osoittautunut arjessa ehdottoman oikeaksi. Kumpikin kokki puuhailee uudessa keittiössä mielellään.

– Samalla saimme lisää tilaa uusille kylmäkalusteille, kuten erilliselle pakastimelle. Olemme molemmat erittäin tyytyväisiä ratkaisuun!

Tutustu Bora -induktioliesi

Pieni eteinen ja wc toimivaksi

Aktiivinen pariskunta nauttii asuinpaikkansa mahtavista liikuntamahdollisuuksista ja harrastaa useita lajeja hiihdosta uintiin ja pyöräilyyn.

– Luonto alkaa etuoveltamme, joten liikkumaan pääsee jokaisena vuodenaikana vaivatta. Vieressä oleva meri on tärkeä, voimaannuttava elementti.

Harrastavassa kodissa säilytystilaa tarvitaan runsaasti jo pelkästään usealle jalkineparille. Eteisen suunnittelu lähti Ohtamaiden toiveesta saada pienessä tilassa vaatteet ja kengät pois silmistä.

– Eteisessä oli alkujaan pelkkä avonaulakko. Sen tilalle asennettiin peililiukuovet. Ne tuovat tilaan paljon avaruutta ja tilan tuntua! Lisäksi saimme toivomamme säilytyslaatikon kengille.

Asunnon wc:n kalusteet olivat myös parinkymmenen vuoden takaisen muodin mukaiset. Lisäksi vessa oli pieni ja pimeä.

– Pienessä tilassa oli korkeat, tilaa vievät kaapistot. Toivoimme valoa ja avaruutta ja sitä saimme. Nyt kalusteina on iso, valaistu peili sekä alalaatikosto. Laatikoston väriksi pieneen tilaan valikoitui valkoinen, seinät maalattiin cappuccinon ruskealla sävyllä.

Topilla kaikki toimi suunnittelusta toteutukseen

Anita ja Alpo ovat erittäin tyytyväisiä Topi-Keittiöiden laatuun. Siksipä pariskunnan kalusteet tilattiin Topilta – jo kolmanteen kotiin.

– Meillä on hyvät kokemukset Topin palvelusta ja laadusta. Kahdessa aiemmassa omakotitalossamme oli Topin kalusteet. Kaikki on toiminut joka kerralla hyvin, suunnittelu, asennus ja tarvittaessa jälkihuolto, jos jotain korjattavaa on ilmaantunut.

Tilaa Topin uutiskirje!

Uutiskirjeen tilaajana saat vinkkejä keittiösuunnittelun tueksi ja luet ensimmäisenä Topin ajankohtaisista tarjouksista ja tapahtumista!

Tilaa uutiskirje!