Kerrostalokodin komea muodonmuutos

Helsinkiläisen nuorenparin tyylikäs kolmio sijaitsee Roihuvuoressa 1950-luvun lopulla rakennetun kerrostalon toisessa kerroksessa.

Nuorenparin uusi koti remontoitiin omin ja ammattilaisten voimin. Talo on kokonaisvaltaisesti LVIS-saneerattu kolme vuotta sitten. ”Kotimme remontointi aloitettiin välittömästi asuntokauppojen jälkeen. Remontin purkutyöt kestivät joulukuun loppuun ja uusiotyöt aloitettiin joulukuun viimeisellä viikolla ja saatiin loppuun tammikuun toisella viikolla”, pariskunta kertoo.

Remontissa uusittiin käytännössä kaikki sisätilat. Materiaalit vanhasta kalustuksesta, lattioista, laatoituksesta ja tapeteista purettiin ja kaikkialle asennettiin uudet tyylikkäät pinnat. ”Lattiaan valitsimme korkkivinyylin, seinistä osa maalattiin ja osa tapetoitiin. Lisäksi tehtiin uusia väliseiniä sekä täytettiin makuuhuoneiden välinen ovi. Kaikki väliovet vaihdettiin. WC-tilat tasoitettiin ja laatoitettiin uudestaan.”

”Kodin laajamittainen remontti sujui jouhevasti ja suunnitellulla aikataululla. Vanhojen kalusteiden ja pintojen purkamisen pariskunta teki kahdestaan. Remonttitöissä apuna olivat miehen isä ja setä, joilla on mittava kokemus rakennusalalta. Työ kävi heiltä nopeammin kuin olisimme ikinä osanneet toivoa ja uusiotyöt pintojen uusimisesta, märkätilojen tasoituksesta ja laatoituksesta sekä tapetointitöistä tapahtui kahdessa viikossa!”

”Kalustesuunnittelussa meitä auttoi Kalajoen myymälän Jemina Jussinniemi, joka suunnitteli kiintokalusteet. Kalusteiden asennuksesta vastasi Topi-Keittiöiden suosittelema FSD-Asennuksen Dino, joka teki huipputarkkaa työtä. Nopeasti, mutta laadusta tinkimättä. Lisäksi saimme Topilta avun myös keittiön ja kylpyhuoneen putki- ja sähkötöihin.

Varaa suunnitteluaika myymälään

Topi toimitti kaiken

Eniten remontissa muuttuivat kylpyhuone ja keittiö. Vanhojen niin sanotusti pitkästä tavarasta tehtyjen kalusteiden uusiminen nykyaikaisilla sekä laatoituksen ja pintatöiden teko vaikutti hurjasti tiloihin. ”Keittiöstä tehtiin avarampi poistamalla huoneeseen johtanut väliovi kokonaan. Kylpyhuonetila toimi ennen vain WC- ja suihkutilana, mutta nyt remontin jälkeen se toimii myös kodinhoitohuoneena kuivaavan pesukoneen sekä uuden tason avulla”, pariskunta esittelee. Myös päämakuuhuone sai ison muutoksen, kun se jaettiin väliseinällä ja liukuovella, jolla saatiin luotua kokonaan uusi vaatehuone asuntoon.

Kodin kiintokalusteet pariskunta hankki Topilta. ”Topi-Keittiöiden kalusteet ovat aidosti kotimaista laatua, tulevat kotiseudultamme sekä edustavat ajatonta designia. Topilta saimme kokonaisvaltaisen ja nopean palvelun suunnittelusta asennukseen”. Topi valikoitui toimittajaksi hyvin pitkälle sen vuoksi, että Topilta asiakas löytää kalusteet kaikkiin kodin tiloihin. ”Topin kalusteita meillä löytyy tosiaan keittiöstä, eteisestä, kylpyhuoneesta sekä uudesta vaatehuoneesta”. Kalustemallit pariskunta valitsi yhteistyössä keittiösuunnittelijan kanssa. ”Halusimme ajattoman ja klassisen mallin, jossa kuitenkin on tämän päivän trendit ja sävyt olennaisesti mukana. Toki malliston sopiminen uuteen lattiaan ja muuhun tilaan oli myös erittäin tärkeää”.

”Keittiössä mattavalkoinen Hella-ovi yhdistettynä betoninharmaisiin tasoihin sekä kontrastina musta välitilalevy, on mielestämme onnistunut kokonaisuus”. Kylpyhuoneeseen puolestaan valikoitui uusi Lumme-ovimalli, jonka värien kontrastit sopivat täydellisesti uusiin laattoihin. ”Isona plussana pidämme uuden Lumme-ovimallin kalvopinnoitetta, joka pitää kalusteet pitempään erinomaisessa kunnossa märkätilassa”.

Vaatehuoneeseen ja eteiseen on tässä kodissa valittu suosittu Kosketus-sarja – sen kauniin yksinkertaisuuden ja ajattomuuden vuoksi. ”Uudet eteisen ja vaatehuoneen käytännölliset säilytystilat toteutettiin Topin tuotteilla, näin saimme Topin suunnittelijan kautta täydelliset vaihtoehdot tilojen jakamiseen ja sulkemiseen. Samoin kodinkoneet tulivat myös Topin kautta, koska koimme, että on erittäin kätevää, kun Topi sisällyttää laadukkaat Electroluxin kodinkoneet keittiösuunnitelmaan, jotta meidän ei tarvitse murehtia kodinkoneiden sopivuudesta uusiin kalusteisiin”.

Avoin ja tunnelmallinen Topi-koti

Kotimme tuntuu omaltamme. Olemme ylpeitä, että siinä näkyy vahvasti oma kädenjälkemme ja suunnittelumme on toteutunut konkreettisesti haluamallamme tavalla. Kotimme on tunnelmaltaan avoin, lämmin ja rauhallinen”.

Kodin molemmille puolille avautuu pihamaisema, joka rauhoittaa ympäristöä ja tunnelmaa etenkin näin kesän tullessa. ”Parasta kotonamme on yhdenmukaisuus, joka tulee siitä, kun kaikki on laitettu kuntoon kerralla eikä pienissä osissa.”

Kodista huokuu eri tilojen välinen harmonia, vaikka jokaisella tilalla onkin oma selvä käyttötarkoitus. Tällä hetkellä remonttivaiheessa on vielä vierashuone.

”Haluamme, että kaikki tilat voidaan käyttää monipuolisesti hyödyllisesti eikä hukkatilaa tule. Sisustustyylimme on selvästi skandinaavinen ja avara, haluamme tilat pitää mahdollisimman vapaina, koska pidämme ihmisten kutsumisesta vieraaksemme ja haluamme, että kaikilla on tilaa nauttia kotimme avoimuudesta.”

Tässä kodissa käytetyt ovimallit

Tilaa Topin uutiskirje!

Uutiskirjeen tilaajana saat vinkkejä keittiösuunnittelun tueksi ja luet ensimmäisenä Topin ajankohtaisista tarjouksista ja tapahtumista!

Tilaa uutiskirje