Kodin huoltokeskus – näin suunnittelet kodinhoitohuoneen

Kodinhoitohuoneen suunnittelu aloitetaan listaamalla ne asiat, joita siellä on tarkoitus tehdä. Pestäänkö teillä koiraa tai vaihdetaanko vaippaa? Vai onko tilan tärkein tehtävä helpottaa jokapäiväistä pyykkirumbaa? Topin tuotteilla teet tyylikkään kodinhoitohuoneen.

Pyykinpesu – kiinnitä huomiota pyykin lajitteluun

Kuinka usein teillä pestään pyykkiä? Erityisesti jos kone pyörii päivittäin, kannattaa tehtävä tehdä mahdollisimman sujuvaksi. Varaa pyykinpesuaineille tilaa heti pesukoneen vierestä. Toinen järjestää pesuaineet avohyllylle kauniisiin purkkeihin, toinen arvostaa tehokasta vetolaatikkoa.

Tee myös pyykinlajittelu helpoksi. Kun kaikelle pyykille on oma lokero tai kori, eksyy punainen sukka pienemmällä todennäköisyydellä valkopyykin joukkoon. Topin ulosvedettävät kori- ja laatikkomekanismit mahdollistavat monenlaisen jaottelun. Lapsiperheissä erottelu tumman, valkoisen ja kirjopyykin välillä helpottaa jo paljon; hifistelijä varaa eri lokerot myös pesulämpötilan tai käsipyykin mukaan.

Jos teillä on myös kuivausrumpu, mieti kumpi ratkaisu sopii paremmin: koneet vierekkäin vai päällekkäin? Vierekkäin sijoitettujen koneiden päälle saat hyödyllistä taso- ja laskutilaa, pesutorni puolestaan säästää neliöitä.

Kuivaus – tarvitsetko kuivausrummun tai kuivauskaapin?

Pyykkiteline makuuhuoneessa, hikiset lenkkikamat kylpyhuoneessa ja märät kengät eteisessä. Kuulostaako tutulta? Jotta pyykin ja harrastusvälineiden kuivaus ei valtaisi koko kotia, kannattaa ottaa koneet apuun. Kuivausrummut ja kuivaavat pyykinpesukoneet säästävät tilaa pyykkinaruihin verrattuna. Nykyaikaiset kuivausrummut ovat hellävaraisia vaatteille, joten tekstiilien kulumista ei tarvitse enää pelätä.

Kuivauskaappi on hyvä vaihtoehto vaatteiden lisäksi esimerkiksi kenkien ja petivaatteiden kuivattamiselle. Kaapissa kuivuvat helposti myös tekniset vaatteet, joita ei voi laittaa kuivausrumpuun.

Ulosvedettävä silityslauta on nopeasti käyttövalmis ilman hankalaa taittelua ja esille kaivamista. Tangolle saat ripustettua hengarivaatteet suoraan pyykistä kuivumaan tai silityksen jäljiltä jäähtymään.

Silitys – tee silityksestä mahdollisimman kätevää

Inhoatko silittämistä vai onko se sinulle päivän pysähtymishetki? Jääkö silitys aina viime hetkeen ennen töihin tai juhliin lähtöä? Topin silityslautamekanismi on aina käyttövalmis ja liukuu vaivatta esille vetolaatikosta. Jos tykkäät silittäessäsi kuunnella äänikirjoja tai podcasteja, hanki kodinhoitohuoneeseen pieni kaiutin.

Jos silittäminen ei ole sinun juttusi, sopiva vaihtoehto voisi olla kuivausrumpu, jossa on mukana silitystoiminto.

Säilytys – hyödynnä laatikot ja korit

Kodinhoitohuone on monessa kodissa se tila, jossa säilytetään kaikki mikä ei muualle kuulu. Hyllyille päätyvät niin pyyhkeet ja lakanat kuin työkalut, varapatterit, lääkepurkit, viemärinavausaineet ja paljon muuta. Kodinhoitohuone ei luisu kaaokseen, kun kaikelle tälle on oma paikkansa. Sitä varten Topilla on erilaisia hylly-, kori- ja tankoratkaisuja. Laatikostojen tilanjakajat taas pitävät pikkutavaran järjestyksessä.

Jos kodinhoitohuone on tilava ja säilytyskapasiteettia riittää, sinne sopii sama ratkaisu, jota näkee nyt paljon keittiöissä: yläkaapit voi jättää pois. Tilalle käyvät esimerkiksi avohyllyt tai vaatetanko, johon saa kätevästi kosteat paidat kuivumaan suoraan ripustimissa.

Siivous – suunnittele kaikelle oma paikka

Toimiva siivouskaappi ei ole vain kaappi, johon on tungettu siivousvälineet. Sen sijaan siinä on ajateltu jo valmiiksi, miten siivoustarvikkeet olisivat mahdollisimman helposti saatavilla. Topin valikoimaan kuuluu kaksi siivouskaappivaihtoehtoa, joihin saa muun muassa ulos liukuvan imuritelineen. Pesuaineet taas löytävät paikkansa liukumekanismilla varustetuista laatikoista, jolloin niitä ei tarvitse kaivella kaapin perältä. Topin siivouskaapeissa on myös lukollinen pieni sisäkaappi, jossa voi säilyttää vahvoja puhdistusaineita lasten ulottumattomissa.

Aamiaiskaappi taipuu moneen – minikoon kodinhoitohuone

Eikö kokonaiselle kodinhoitohuoneelle ole tilaa? Topin miniversio aamiaiskaapista, Topi Babykaappi, on kätevä ratkaisu, jossa yksien ovien taakse saa piiloon tehokkaan työtilan esimerkiksi pyykkihuoltoa tai vauvanhoitoa varten.

Lue lisää aamiaiskaapista

Tervetuloa Topi-myymälään tutustumaan kodinhoitohuoneen kalusteisiin!

Täytä lomake, niin soittelemme sinulle piakkoin. Sovitaan yhdessä sopiva aika ja paikka suunnittelutapaamiselle.

max koko 5 MB