Näin onnistut keittiöremontissa – viisi vinkkiä keittiöremontin suunnitteluun ja toteutukseen

Keittiöremontti on yksi kodin suurimmista hankinnoista ja siksi on tärkeää, että se suunnitellaan ja toteutetaan oikein. Lue Topi-Keittiöiden keittiösuunnittelijan vinkit, joiden avulla onnistut!

Vinkki 1: Ota koko perhe mukaan suunnitteluun

Keittiöremontin suunnittelu on hyvä aloittaa koko perheen voimin.

– Aluksi on tärkeää miettiä, mihin keittiötä käytetään ja kuka sitä käyttää: jos yleensä vain yksi kokkaa, tarvitaan työskentelytilaa vähemmän, mutta jos perheellä on tapana kokata yhdessä tai esimerkiksi ystävien kanssa, tarvitaan reilusti työskentelytilaa ja myös kylmäsäilytystilaa, kertoo Topi-Keittiöiden keittiösuunnittelija Siru Vainio Helsingin Topi-myymälästä.

Vinkki 2: Määrittele realistinen budjetti

Siru Vainio muistuttaa, että ennen remonttia on syytä pohtia huolella, paljonko remonttiin on oikeasti käytettävissä rahaa. Keittiökalusteiden hinnat ovat vain osa remonttia.

– Budjetissa pitää huomioida esimerkiksi purku-, kanto- ja asennuskustannukset sekä mahdollinen muu pintaremontti. Vanhoissa kerrostalohuoneistoissa on pakko teettää myös putki- ja sähkötyöt, ja moni yllättyy näistä kuluista, Vainio sanoo.

Vinkki 3: Mieti tarve: mitä keittiössä tehdään ja kuinka paljon sitä käytetään?

Parhaan lopputuloksen kannalta on tärkeää, että perheen toiveita pohditaan yhdessä keittiösuunnittelijan kanssa. Jos keittiö tehdään kokkausta varten, pitää työtasoja olla riittävästi. Kodinkoneille kannattaa siis suunnitella säilytyspaikat.

Vinkki 4: Karsi keittiön tavaramäärää ja jätä vain tarpeellinen

– Yleensä ihmisillä on keittiöissään aivan liikaa tavaraa ja keittiöremontti onkin hyvä paikka siivota keittiö myös tavaramäärän osalta, Vainio neuvoo.

Tavarat, joita käytetään paljon, tulee olla helposti saatavilla, ja harvemmin käytettävät tavarat voivat olla esimerkiksi yläkaapeissa.

Vinkki 5: Hanki keittiösi kokonaisuutena keittiövalmistajalta, niin pääset helpommalla

Keittiökalusteiden asennus on erikoiskalusteasennusta, ja jos itsellä ei siitä ole kokemusta, ei keittiötä kannata itse yrittää asentaa. Keittiövalmistajilla on yleensä omat asentajat tai asentajaverkostot, jotka tuntevat tuotteet ja osaavat ne ammattitaitoisesti asentaa.

 

Lue koko artikkeli Meidän kotona -sivuilta.

Tilaa Topin uutiskirje!

Uutiskirjeen tilaajana saat vinkkejä keittiösuunnittelun tueksi ja luet ensimmäisenä Topin ajankohtaisista tarjouksista ja tapahtumista!

Tilaa uutiskirje!

Topi palvelee kalusteiden suunnittelusta niiden toimitukseen ja asennukseen saakka. Rahoituskin järjestyy! Varaa suunnitteluaika lähimpään Topi-myymälääsi, tai sovi etätapaaminen.

Jätä yhteydenottopyyntö