Vaalea ja valoisa Topi -keittiö ja uusi koti täytti kaikki toiveet

Hanna ja Timo sekä kaksi labradorinnoutajaa, Nuppu, 9 ja Nella, 5 nauttivat Kannustalon Aurora-talostaan Joensuussa. Kaikki talossa on suunniteltu omien tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Itse suunniteltu vaalea, valoisa ja avara uusi koti

Timo ja Hanna ovat molemmat asuneet lapsuutensa omakotitalossa. Opiskeluaikana he asuivat kerrostalossa kaupungissa ja se ei tuntunut täysin omalle ratkaisulle. Opiskeluiden loputtua he ostivat paritalon puolikkaan noin 15 km päästä Joensuun keskustasta ja asuivat siinä kuutisen vuotta. Sekään ratkaisu ei tuntunut omalta. Syntyi päätös rakentaa kodiksi oma talo.

-Olimme jo muutaman vuoden ajan etsineet sopivaa tonttia, mutta mieluisaa ei ollut löytynyt. Kun saimme kuulla, että Kontiorannan entisen varuskunta-alueen läheisyyteen tulee tontteja, kävimme katsomassa paikkoja ja ihastuimme alueeseen. Jäimme odottelemaan sopivan tontin myyntiin tulemista ja haimme tonttia kunnalta, Hanna kertoo.

 

Talo historiallisella Kontiorannan entisellä varuskunta-alueella

Puolustusvoimat luopui Kontiorannasta vuoden 2013 lopussa. Tyhjentyneelle varuskunnan varikkoalueelle kaavoitettiin uutta asutusta. Uusi Kontiorannan asuinalue onkin nyt hyvien ja monipuolisten liikuntamahdollisuuksien läheisyydessä, luonnonkauniissa ympäristössä lähellä kirkasvetistä Höytiäistä. Lähellä on Karelia Golf, Kontionpolut, frisbeegolfrata ja kansainvälistäkin mainetta niittänyt ampumahiihtostadion.

-Halusimme perinteisen omakotitalon. Suunnittelimme talon pohjan itse muuntelemalla jo valmiita pohjia, ennen kuin edes otimme yhteyttä talofirman edustajaan. Hänen kanssaan teimme vain enää pientä hienosäätöä tekemiimme suunnitelmiin. Kannustalon mallistosta meille valikoitui kaksi suosikkia, Aurora ja Lato.

-Koska jouduimme rakentamaan rinnetalon, päädyimme Kannustalon Auroraan. Tärkeimpiä toiveita talon pohjan suunnittelussa oli saada isot ikkunat järvelle päin ja sauna sijoitettua niin, että se on kätevästi takan hormiin yhteydessä, jotta saimme puukiukaan. Lisäksi halusimme tilavan kodinhoitohuoneen erillisellä sisäänkäynnillä, yhden työhuoneen ja ehdottomasti kaksi vaatehuonetta. Halusimme takan, jossa on leivinuuni. Korotettu sisäkatto keittiö-olohuoneessa oli toiveissa tuomaan avaruutta tilaan.

-Aloitimme raivaamalla tonttia kesällä 2019, syksyllä aloitettiin pohjatyöt ja alakerran muuraus. Joulukuun alussa 2019 meille tuli talopaketti ja talven aikana rakennusmiehet tekivät taloa. Alempana tontilla on autokatos, jonka yhteydessä on varastotilaa. Pääsimme muuttamaan uuteen kotiin kesäkuussa 2020.

Koko kodin kiintokalusteet Topi-Keittiöltä

-Pyysimme muutamalta kalustetoimittajalta tarjousta ja päädyimme Topi-Keittöön. Topi-Keittiöt pystyi toteuttamaan toiveemme parhaiten. Teimme suunnitelmat keittiösuunnittelija kanssa ja olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön. Olimme jo itse suunnitelleet millaisia kaappeja ja laatikoita haluamme, joten kerroimme toiveemme suunnittelijalle, joka viimeisteli suunnitelmat meidän toiveidemme mukaan. Erityisesti työhuoneen kalusteiden suhteen saimme häneltä hyviä vinkkejä.

 

 

Kokemukset uudesta kodista

-Olemme viihtyneet uudessa kodissamme hyvin. Alue on rauhallinen asua ja luonnonläheisyys on yksi tärkeimmistä asioista meille. Kun olemme saaneet itse päättää millaisen kodin teemme, on sen valmistuminen ja siinä asuminen ollut mahtavaa. Kotimme on avara ja valoisa. On ihana huomata, miten pitkälti omat suunnitelmat toimivat, mitään tiloja emme haluaisi muuttaa. Vietämme aikaa paljon keittiö-olohuoneessa, mutta kesäisin olemme lähinnä ulkona ja syömme terassilla aina sään salliessa: niin aamupalan, ruuan kuin iltapalankin. Terassi on meidän ehdoton suosikki, koska sieltä avautuu upea näköala Höytiäiselle. Sama näköala näkyy myös ruokapöydän äärestä ja päämakuuhuoneesta.

Tilaa Topin uutiskirje!

Uutiskirjeen tilaajana saat vinkkejä keittiösuunnittelun tueksi ja luet ensimmäisenä Topin ajankohtaisista tarjouksista ja tapahtumista!

Tilaa uutiskirje!