Vapaa-ajan kodin keittiö

Kakkoskoti tai vapaa-ajan asunto, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Vapaa-ajan kodin sisustukselta ja kiintokalusteilta halutaan toimivuutta, helppoutta ja laatua. Vapaa-ajan koteihin löytyy erilaiset kalusteratkaisut Topin laajasta mallistosta.

Millaisia materiaaleja keittiöön?

Vapaa-ajan kodissa viihdytään eri pituisia aikoja – joskus muutama päivä ja taas joskus pidempiä aikoja. Materiaalien valinnassa vaikuttaa keittiön käyttöaste sekä käyttäjien aktiivisuus. Paljon keittiötä käyttävä panostaa kodinkoneisiin ja ehkä hieman arvokkaampiin materiaaleihin.

Edullisemman keittiön saa valitsemalla materiaaleja edullisimmista hintaryhmistä. Luksusta vapaa-ajan kotiin tuo esimerkiksi kultaiset vetimet, värillinen allas tai näyttävä kivitaso. Helppohoitoisimpia materiaaleja ovat pinnoitetut ja laminaattiovet sekä mikrolaminaatti.

Vapaa-ajan kodin keittiöön sopii hyvin puukuoseja jäljittelevä Aitta ja Luoto -ovimalli sekä Poukama, joita voi yhdistää keskenään kalusteisiin. Näin saadaan trendikkäitä kaksivärisiä keittiöitä. Myös mattapintainen Lumme -ovimallista löytyy klassisia ja rohkeita värissävyjä, esimerkiksi vihreä satiini tai kashmir satiini, jotka sopivat skandinaviseen sisustustyyliin, kertoo Kalajoen Topi-myymälän suunnittelija Jemina Jussinniemi.

 

Tutustu Topin materiaalimallistoon

Pieni keittiö toimivaksi

Pieni keittiö on toimiva, kun se on käyttäjänsä näköinen. Keittiön säilytystilat suunnitellaan aina tilan ja käyttäjän mukaan. Kaappien toimivuutta voidaan lisätä erilaisilla mekanismeilla, joita saa usein myös kapeisiin kaappeihin.

Keittiö ja olohuone voivat olla samassa tilassa, joten keittiön ilme halutaan pitää rauhallisena. Tämä on mahdollista esimerkiksi kodinkoneiden integroinnilla, jolloin kodinkoneen pinnan peittää kalustelevy. Myös keittiön kaapin ovet voivat olla vetimettömiä tai vedin voi olla oven sävyinen, kertoo Jemina Kalajoen Topi-myymälästä.

 

Tutustu oven sävyisiin vetimiin

Kodinhoito vapaa-ajankodissa

Usein erillistä kodinhoitotilaa vapaa-ajan kodissa ei ole, vaan pyykinpesukone sijoitetaan kylpyhuoneeseen. Lisäämällä kylpyhuoneeseen muutaman säilytyskomeron ja likapyykkikaapin saadaan lisää käyttömukavuutta. Kylpyhuoneeseen tai kodinhoitopisteelle voi sijoittaa myös valaistun peilin, jolloin aamulla ei ole ruuhkaa wc:ssä.

Tehokkaat säilytystilat pieniin tiloihin

Vapaa-ajan koteihin säilytystilan löytäminen voi joskus vaatia kekseliäisyyttä. Säilytystilaa voi löytyä portaiden alta tai vinon seinäkaton ja lattian välistä. Tässä kakkoskodissa on ovi ympäröity säilytyskalusteella, johon on saatu lisäsäilytystilaa. Topin kiintokalusteiden vakio syvyysmitoitusta sekä leveyttä voidaan säädellä, jolloin kaapit muuntautuvat tilan mukaan.

Säilytystilojen suunnittelussa tärkeää on miettiä mitä kaapissa säilytetään. Astiat ja keittiövälineet vaativat hieman erilaista tilaa, kuin esimerkiksi vuodevaatteet ja pyyhkeet. Topin rungoissa on hyllynkannakkeiden reiät valmiina, joten hyllyjen paikkaa on helppo muuttaa käyttötarkoituksen mukaan. Hyllykaappeihin voit valita myös ulosvedettäviä säilytyskoreja, joita löytyy Topin mallistosta erilaisia.

Uusi keittiö asunnon myyntivaltti

Vapaa-ajan kodin myyntiä ajatellen uudet kiintokalusteet ovat hintaa nostattava tekijä. Keittiö- ja kylpyhuoneremontti kun ovat kodin kalleimpia remontteja. Uusi keittiö vapaa-ajan kodissa lisää helppoutta, kun uuden omistajan ei tarvitse heti remontoida.

Keittiöremontin suunnittelu onnistuu helposti Topi-myymälässä tai etäyhteydellä omassa kodissa. Suunnittelun lähtökohtana on aina sinun toiveesi ja tarpeesi sekä tietenkin remontille asetettu budjetti.

Tapaamisaika meille Topi-suunnittelijoille kannattaa varata hyvissä ajoin ennen remonti aloitusta, jotta suunnittelulle ei tule kiire. Topin kalusteet eivät tule varastosta vaan ne valmistetaan aina asiakkaan tilauksen mukaan. Kalusteiden toimitusaika on 4-6 viikkoa tilauksesta, vinkkaa Jemina.

Tilaa Topin uutiskirje

Uutiskirjeen tilaajana saat vinkkejä keittiösuunnittelun tueksi ja luet ensimmäisenä Topin ajankohtaisista tarjouksista ja tapahtumista!

Tilaa uutiskirje!

Jätä meille yhteydenottopyyntö, niin soitamme sinulle. Sovitaan aika ja paikka suunnittelutapaamiselle.

max koko 5 MB